MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Beely Oy:n mainosaineistoa.

MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Beely Oy:n mainosaineistoa.
MAINOS Beely

Näin lievität ilmastoahdistusta pienillä arjen teoilla

Julkaistu:

Alati lisääntyvät merkit ilmaston lämpenemisestä ja hiilidioksidipäästöjen kasvamisesta huolestuttavat monia. Jokainen meistä voi osallistua ilmastotalkoisiin pienillä arjen teoilla ja viilauksilla kulutuskäyttäytymiseen. Lue tästä neljä näkemystä aiheeseen.


Pienillä päivittäisillä teoilla ja fiksuilla valinnoilla sinäkin voit vaikuttaa omaan ja perheesi hiilijalanjälkeen. Kuinka siirtyä kulutuksen sijaan kiertotalouteen, jossa kulutus perustuisi omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen eli jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen?

Kulutus syyniin

Nyt jos koskaan on hyvä miettiä sitä, kuinka kulutat. Ostatko turhaan uutta, kun käytettykin kävisi? Kierrätätkö ehjiä tavaroita vai singahtavatko ne huoletta roskiin käytön jälkeen? Voisiko rikkoutunutta korjata? Valitse laadukkaampi ja kestävämpi vaihtoehto kertakäyttöisen tuotteen sijaan. Voitko vuokrata, lainata tai jakaa omaksi ostamisen sijaan?

Vaihdantataloudesta tulee kaupan päälle hyvä mieli, kun sinulle tarpeettomat, mutta täysin toimivat ja hyväkuntoiset tavarat löytävät uuden kodin.

Kulutusta voi myös vähentää ruokakaupassa. Suunnittele ostoksesi huolellisesti ja pyri välttämään hävikkiä käyttämällä jääkaapin ja ruokakaapin sisältöä luovasti. Kannattaa myös tutkia, millä ruoka-aineilla on suurempi hiilijalanjälki: suosi lähiruokaa ja lisää kasvisten määrää. Mikset kokeilisi villiriistaa tehokasvatetun lihan sijaan?

Asumisen iso hiilijalanjälki

Asuminen muodostaa keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä reilun kolmasosan. Asumiseen liittyvää hiilijalanjälkeä voi pyrkiä pienentämään esimerkiksi kiinnittämällä huomiota veden ja sähkön kulutukseen. Sähköntarjoajan kilpailuttamisen yhteydessä vastuullinen kuluttaja valitsee kestäviä energiamuotoja hyödyntävän energiayhtiön. Sanomattakin on selvää, että vastuullinen asukas kierrättää huolellisesti kaikki arjessa syntyvät jätteet.

Liikkumisen monet muodot

Liikenne on keskivertosuomalaisilla toiseksi suurin hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Omalla autolla liikkuminen on monille välttämättömyys, mutta on hyvä miettiä, voisitko myös ryhtyä käyttämään monipuolisemmin joukkoliikennettä, hypätä pyörän selkään tai kävelemällä lyhyet matkat? Entä jos et ostaisikaan autoa omaksi, vaan hankkisit sen kiinteällä kuukausimaksulla, jolloin voit halutessasi luopua siitä nopeastikin?

Mitä jos kuitenkin tarvitset auton arjen sujuvuuteen?

Yli puolet suomalaisista kokee tarvitsevansa auton arjen sujuvuuden varmistamiseksi. Jos sinä kuulut niihin suomalaisiin, joille julkinen liikenne ei ole päivittäinen vaihtoehto liikkumiseen, kannattaa ainakin valita autoksi vastuullisempi vaihtoehto. Mikäli lähipäästöiltään pienempi hybridi-, sähkö-, tai kaasuauto ei ole vielä ajankohtainen, vastuullinen teko olisi vähintään pyrkiä eroon vanhasta, saastuttavasta autovanhuksesta ja hankkia alle modernia päästöteknologiaa käyttävä ajopeli.

Auton ostaminenkaan ei ole enää nykypäivänä välttämätöntä, vaan tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja, kuten auton yhteiskäyttö tai kiinteällä kuukausimaksulla hankittava auto. Autojen Netflixinä tunnettu Beely tarjoaa ensimmäisenä Suomessa rahoitusyrityskumppaninsa kautta YK:n ohjelman mukaisen päästökompensaation niille autoille, joiden Beely-sopimus on liitetty LähiTapiolan tai Turvan autovakuutukseen. Tämä ainutlaatuinen etu ei maksa Beely-autoilijalle mitään ylimääräistä.

Melkein uuden Beely-auton voi hankkia isommista autoliikkeistä tai mukavasti omalta kotisohvalta beely.fi -verkkopalvelusta. Siispä klik, klik!

Fiksuin tapa hankkia auto

On aika tunnistaa ja tunnustaa autoilun kustannukset sekä perinteisten hankintatapojen mielekkyys.

Beelyn kaltaista joustavaa ja riskitöntä palvelua vaihtoautoille ei ole aiemmin ollut saatavilla Pohjoismaissa tai Euroopassa. Ajat ovat muuttuneet ja kuluttajat valitsevat entistä useampia kuukausimaksullisia palveluita. Autojen Netflix.

”On aika tuoda markkinoille järkevämpi tapa autoiluun sekä tunnistaa ja tunnustaa auton omistamisen mielekkyys ja riskit”, Beely Oy:n toimitusjohtaja Pertti Pigg sanoo.

Liity joukkoomme Facebookissa! Tässä on fiksuin tapa hankkia auto.

Tutustu. Fiksumpaan autohankintaan pääset tästä.
MAINOS Beely
Lue myös:

MAINOS