MainosHK

Lenkki pelastaa arki-illan ja kruunaa tärkeät hetket – jaa lenkkimakkaramuistosi ja voita HK Sininen Lenkki® -tuotepalkintoja

Meistä jokaisella on suhde Siniseen Lenkkiin, tässä päivässä tai jo lapsuudessa. Miten sinä nautit Sinistä Lenkkiä, mikä lenkkihetkistäsi on jäänyt erityisesti mieleesi? Kerro tarinasi ja osallistu Sinisen Lenkin arvontaan.

Tältä rakastettu Sininen Lenkki näytti 70-luvulla.


Foliokääreessä saunan kiukaalla, kylmänä suoraan jääkaapista, pitkän päivän jälkeen uunissa juustosiivujen kanssa paistettuna. Metsäretkellä ruisleipäviipaleen päällä sinapilla hunnutettuna.

HK Sininen Lenkki on maistunut suomalaisille jo 60 vuoden ajan. Ruokakulttuurimme legenda valmistetaan Vantaan Pakkalassa. Sen resepti on säilynyt lähes samana koko vuosikymmenten mittaisen matkan.

Raaka-aineet ovat vuosien varrella jokin verran vaihdelleet ja valmistus sittemmin standardoitu. Alkuperäiset Siniset Lenkit tehtiin käsin sinettiä myöden, ja makkaramestari Urho Hirvonen arvioi jokaisen raakamassan maun maistamalla.

Makkaramestari Urho Hirvosta pidetään Sinisen lenkin isänä.

Vielä 1960-luvulla käsityönä valmistettu makkara oli kalliimpaa kuin käsittelemätön täysliha. Lenkki ei vielä ollut joka kodin perusruokaa. Makkara oli arvossaan.

1970-luvun taitteessa maalta muuton hurjimpina vuosina Sinisen Lenkin kysyntä kasvoi voimakkaasti. Menekkiä lisäsi entisestään parantunut säilyvyys, kun tuotannossa siirryttiin vakuumipakkauksiin.

1980-luvulla HK Sininen Lenkki® nousi Suomen ostetuimmaksi lenkkimakkaraksi. Sitä myydään vuosittain yli 10 miljoonaa kiloa.

60 vuodessa kansallismakkarasta on ehditty nauttia monin tavoin. Se on ollut mukana elämän pienissä suurissa hetkissä. Osallistu arvontaan kertomalla oma muistosi HK Sinisen kanssa ja voita legendaarisia Lenkki-tuotteita.

Lenkkimuistot kerätään ja toimitetaan HK Scanille, niitä voidaan käyttää HK Sinisen Lenkin mainonnassa.

Tietosi tallennetaan Riddle.com-palvelimelle. Voit tutustua sivuston tietosuojakäytäntöön täällä.

Lenkki maistuu koko perheelle

Ajan kuluessa HK Sininen -tuotesarja on kasvanut. Perinteinen Sininen Lenkki on saanut rinnalleen vaihtoehtoja, joissa maistuu juusto, Aura-juusto ja savupekoni. Onpa sisarussarjassa klassikon kevennetty versiokin. Kaikki HK Sininen Lenkki -makkarat ovat gluteenittomia ja laktoosittomia.

Herkullinen uunilenkki on tuttu lähes jokaisessa suomalaisessa kodissa.

Perinteiset reseptit elävät edelleen. Makkarakastike, uunimakkara, pyttipannu ja makkarakeitto ovat koko perheen suosikkien listalla vuodesta toiseen.

Ajan hengen mukaisesti Sininen Lenkki on kotikeittiöissä tuunattu myös lasagneksi, pizzaksi ja kebabannoksiksi, tacotäytteiksi sekä osaksi japanilaisen lounasboksin sisältöä. Joku nokkela on tehnyt Runebergin Sinisen kansallisrunoilijan helmikuista päivää juhlistaakseen.

Maistuvia HK Sininen Lenkki -reseptejä löydät täältä.

HK Sininen Lenkki

Tiesitkö? Kunnianosoituksena suomalaiselle makkaralle julistettiin vuonna 1991 Kansallinen lenkkipäivä, jota vietetään HK:n Sinisen Lenkin syntymäpäivänä, aina elokuun kolmantena perjantaina.

Lue yllä oleva sisältö ja vastaa kyselyyn! Vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.

Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.