MainosDNA

Ellen Jokikunnas: ”Radiolähetys onnistuu jopa asuntoautosta” – lue lisää ja osallistu arvontaan!

Toimiva nettiyhteys on suosikkijuontajan elämässä ehdottomuus. Mitä netti sinulle merkitsee? Vastaa ja voita mahtava palkinto.

Äänitöiden ohella Ellen Jokikunnas tekee paljon töitä sosiaalisessa mediassa. Molemmissa hommissa netin nopeuden on oltava tasalaatuinen, luotettava ja pätkimätön.


Aiemmin radio- ja televisiojuontaja Ellen Jokikunnas matkusti lähes tunnin suuntaansa tyhjään radiostudioon tekemään lähetystä yksin, mutta muutama vuosi sitten työskentelytavat muuttuivat täysin. Nykyään radiolähetys pistetään pystyyn vaikka mökillä tai rakkaassa asuntoautossa, Kikottimessa.

Hyvien nettiyhteyksien vuoksi Jokikunnas voi tehdä monipuolisesti äänitöitä mistä tahansa. Tämä on mahdollistanut sen, että hän voi viettää aikaa mökillä muulloinkin kuin loma-aikoina.

Jokikunnaksen ja hänen miehensä loma-ajat eivät aina mene yksiin, mutta nykyään molemmat voivat nauttia mökkeilystä, vaikka toinen tekisikin välillä töitä.

– Mahtavaa, ettei tarvitse lähteä Keski-Suomesta etelään kesken kaiken, Jokikunnas kiittelee.

Etästudio mahtuu yhteen kassiin ja kun Jokikunnas alkaa hommiin, hän purkaa sieltä tarvittavat välineet: akustiikkakaaren, mikrofonin ja tietokoneen.

– Pieni studioni toimii missä tahansa, missä netti vain toimii. Tämä työ vaatii tosi nopeita yhteyksiä, kun pitää esimerkiksi kaapata radiostudion ohjaus, Jokikunnas selventää.

Korvaamaton tukipilari

Tärkein vaatimus netille on toimintavarmuus: netin nopeuden on oltava tasalaatuinen, luotettava ja pätkimätön.

– Netti on isossa roolissa töissäni nyt kun on mahdollisuus työskennellä hybridisti tai jopa kokonaan etänä. Helppo, toimiva ja erityisesti nopea netti on tullut korvaamattomaksi. Isojen tiedostojen siirtäminen ei muuten onnistu, Jokikunnas kertoo.

– Kun korona-aikana siirryin tekemään töitä mökille, otin selvää, mistä saan parhaan ja nopeimman netin Ylöjärvelle. DNA oli helppo ja minulle paras ratkaisu toimivuuden kannalta.

Töiden ohella Ellen Jokikunnas käyttää nettiä muun muassa podcastien ja äänikirjojen kuunteluun. Myös videopuhelut ystäville ja läheisille ovat tärkeä osa arkea.

Monipuoliseen työnkuvaan kuuluu radiolähetysten lisäksi muun muassa radiomainoksia ja spiikkejä. Jokikunnas tekee myös paljon töitä sosiaalisessa mediassa ja hänelle on erityisen tärkeää, että se onnistuu missä tahansa.

– Jos tekee kumppanuuksia tai vaikuttajayhteistöitä videopostauksen muodossa, eikä ole nopeaa nettiä, niin videon ja tekstien laatu kärsii todella paljon, Jokikunnas tietää.

Sen hän tietää myös, että kun netti ei toimi, oma maailma menee mullin mallin. Niin työt kuin arjen kommunikointi hankaloituvat huomattavasti.

– Tulee yllättävän iso ahdistus, jos netti ei toimi. Se on yksi niistä asioista, jonka tarpeellisuuden huomaa aidosti vasta, kun se lakkaa toimimasta.

Tulee yllättävän iso ahdistus, jos netti ei toimi. Se on yksi niistä asioista, jonka tarpeellisuuden huomaa aidosti vasta, kun se lakkaa toimimasta.

Tällainen tilanne Jokikunnakselle tulee mieleen viime heinäkuulta, kun tarkoitus oli taas kerran yhdistää työt ja mökkeily. Kesken tärkeän Teams-palaverin netti alkoi tökkiä ja edessä oli vielä useita etätapaamisia.

– Tuli fiilis, että apua. Soitin DNA:n asiakaspalveluun ja he tekivät kartoituksen, että missä vika. Kävimme asiaa yhdessä läpi puhelimessa ja he sanoivat, että puolen tunnin päästä pitäisi toimia. Pian tuli puhelu, että vika on korjattu. Oli upea huomata, että sieltä aidosti varmistettiin, että netti toimii. Meidän ei tarvinnut pakata autoa ja lähteä takaisin Helsinkiin, mikä olisi tapahtunut, jos ongelma ei olisi korjaantunut.

Lörpöttelypuhelut kunniaan

Äänitöiden lisäksi Jokikunnas tekee paljon juontotöitä, joista yksi osa on tv-tuotannot ja tapahtumat. Näissä Jokikunnaksen sosiaalinen puoli pääsee valloilleen, mutta vapaa-ajalla hän myöntää olevansa aikamoinen erakko.

– Viihdyn itsekseni kotona tai mökillä, en oikeastaan ikinä käy missään riennoissa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etten halua olla sosiaalinen. Olen päivittäin yhteydessä ystäviini ja läheisiini videopuheluiden kautta.

Olen päivittäin yhteydessä ystäviini ja läheisiini videopuheluiden kautta.

Koronan myötä ystäväpiirissä lanseerattiin uudestaan lörpöttelyt ja välillä läheisten kanssa tulee puhuttua pitkät tovit.

– Kun ei voitu nähdä, niin alettiin soitella pitkiä puheluita ja myös videopuhelut tulivat tiiviimmin kuvioihin. Näin pystyn pitämään yhteyttä myös kummipoikaani, joka asuu Milanossa. Se on tosi tärkeää. En osaa enää kuvitella, ettei olisi nettiä, jonka kautta voisi tehdä näitä asioita, Jokikunnas myöntää.

DNA Netti tuo luotettavan yhteyden sinne, missä elämä on. Tarpeisiisi sopivalla nopeudella ja ilman pätkimistä, niin työhön kuin vapaa-aikaan. Tutustu dna.fi/netti.

Mitä netti sinulle merkitsee? Osallistu nyt arvontaan, jossa voit voittaa kodin DNA Netti 5G -ratkaisun vuodeksi laitteineen ja valmiiksi asennettuna. Arvo n. 890 €.

Voittajasta ja nettiliittymän asennuksesta kirjoitetaan artikkeli, joka julkaistaan DNA:n verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja muissa omissa kanavissa vuoden 2023 aikana. Jos voitat arvonnan, sitoudut haastateltavaksi artikkelia varten.

Lue yllä oleva sisältö, ja vastaa kyselyyn! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.

Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.