MainosKuntokauppa.fi

Hintojen nousu hirvittää? Tämä hittikulkupeli on edullisin tapa liikkua – säästöä jopa 6000 euroa vuodessa

Autoilun kustannukset ovat nyt korkeammalla kuin koskaan, ja tämä on saanut monet miettimään vaihtoehtoisia tapoja liikkua. Auton korvaaminen sähköpyörällä tuo yli 6000 euron säästöt vuodessa.


Osuuspankin selvityksen mukaan 10 vuotta vanhan auton vuosikustannus on yli 6000 euroa, josta pelkkä polttoaineiden osuus on tuhansia euroja. Auton vaihtaminen sähköpyörään on nyt poikkeuksellisen kannattavaa, sillä sähköpyörät ovat nyt edullisimmillaan ja bensan hinta jälleen nousemassa.

Kuntokaupan myymäläpäällikkö Mikko Linna kertoo, että monet ovat vaihtaneet auton sähköpyörään viime vuosina.

– Rahan säästö on merkittävä tekijä sähköpyöräilyn suosion nopeassa kasvussa. Lisäksi se on erinomaista hyötyliikuntaa ja usein myös kätevin tapa liikkua.

Nykyisillä sähkön hinnoilla sähköpyörällä ajaminen maksaa alle euron sadalla kilometrillä, joten sähköpyörä maksaa itsensä takaisin hyvin nopeasti. Esimerkiksi 2000 euroa maksava sähköpyörä maksaa itsensä takaisin noin neljässä kuukaudessa.

Nopea ja kätevä tapa liikkua

Sähköpyörä on nopea ja vaivaton tapa liikkua työ- ja vapaa-ajan matkat. Sähköpyörällä kulkeminen on hyvä mahdollisuus kevyeen liikuntaan, jonka jälkeen perille ei tarvitse saapua hiestä märkänä. Yhä useampi suomalainen korvaa auton kokonaan sähköpyörällä ja se on varteenotettava vaihtoehto myös julkisille kulkuvälineille.

– Sähköpyöräily on vähentänyt työmatka-autoilua huomattavasti. Kaupunkialueella sähköpyörä on usein autoa paljon nopeampi tapa kulkea, koska sähköpyörällä ei tarvitse seistä ruuhkassa tai etsiä parkkipaikkaa. Sähköpyöräillessä ei myöskään ole sidottu julkisen liikenteen aikatauluihin, vaan on oman aikataulunsa valtias.

Sähköpyörien tuotekehitys on ottanut viime vuosina isoja harppauksia. Aiemmin laadukkaasta sähköpyörästä joutui maksamaan jopa yli 5000 euroa, vaikka toimintasäde oli puolet lyhyempi ja pyörä oli rakenteeltaan raskas.

– Tällä hetkellä suositun FitNord Ava 200 -sähköpyörän saa jo alle 2000 euron hintaan. Tämä pyörä oli viime vuoden suosikkimalleja, eikä ihme. Tässä pyörässä yhdistyvät tyylikäs ulkonäkö, kohtuullinen hinta ja harvinaisen pitkä akunkesto.

Suosio näkyy kaupoissa

Sähköpyöräilyn suosio on ollut kovassa kasvussa ja pyöriä myydään ennätysmääriä. Linna kertoo, että alkukevät on paras aika hankkia oma sähköpyörä.

– Näin pyöräilykauden alkaessa suosituimpia malleja, kuten FitNord Ranger ja Ava -sähköpyöriä on vielä hyvin saatavilla juuri saapuneesta erästä. Ennakoin, että nämä ensimmäiset sähköpyöräerät myydään nopeasti loppuun ja seuraavaa erää voi joutua odottamaan pitkälle kesään.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät

FitNord Ava 200 -sähköpyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ava-200

FitNord Ranger 200 -sähkömaastopyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-200

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat

Lähde: https://www.op-media.fi/omat-rahat/oletko-koskaan-laskenut-mita-autolla-ajaminen-oikeasti-maksaa/