MainosFeelia Ruokakauppa

Emmi Nuorgam keksi helpon tavan oikaista arjessa – “En tunne yhtään syyllisyyttä”

Vaikuttaja Emmi Nuorgamille ateria on rakkaudenosoitus, vaikka sitä ei olisikaan valmistanut itse.

Emmi Nuorgam ei tunne tippaakaan syyllisyyttä helpottaessaan arkeaan valmiilla ruoalla, joka maistuu myös silloin, kun lapset eivät ole kotona.


6.2. 10:07

– Yritin suoriutua kaikesta täydellisesti, ettei kukaan vain pääsisi sanomaan, että teen jotain väärin. Ruoanlaittokin aiheutti valtavasti paineita, kuvailee toimittaja ja somevaikuttaja Emmi Nuorgam vanhemmuutensa alkumetrejä.

Mystinen äitiyden ideaali kummitteli mielessä, vaikka suorittaminen väsytti. Oli kova pala joutua toteamaan, ettei ollutkaan sellainen keittiössä väsymättä ahertava vanhempi kuin oli suunnitellut olevansa.

– Näin jälkikäteen mietin, että on tietysti hienoa olla ihanteita – mutta toisinaan on viisautta osata myös luopua niistä, Emmi toteaa.

On hienoa olla ihanteita – mutta toisinaan on viisautta osata myös luopua niistä.

Tätä nykyä hän ei tunne tippaakaan syyllisyyttä helpottaessaan hektisen yrittäjyyden värittämää arkeaan valmiilla ruoalla, joka maistuu myös silloin, kun lapset eivät ole kotona.

– Naisia arvostellaan siitä aivan turhaan. Sitä paitsi edelliset sukupolvet ovat taistelleet juuri sen puolesta, että pääsemme pois keittiöstä ja töihin toimimaan osana yhteiskuntaa.

Kunnon kotiruokaa

Kunnon kotiruoka on Emmin mielestä maukasta ja mutkatonta. Sellaista tarjoaa esimerkiksi Feelia Ruokakauppa, jonka tuotteilla Emmi keventää keittiövuorojaan säännöllisesti. Feelia Ruokakaupan keitot tarvitsee vain lämmittää ennen syömistä.

Nuorgam tuunaa linssikeiton usein siemenillä, chilillä tai yrteillä ja lisää kylkeen kaurafraichea.

– Valikoimassa on monia koko perheen suosikkeja. Itse pidän linssikeitosta, joka on hyvin maustettu ja tosi ruokaisa, hän kertoo.

Myös muut keitot, kuten harira- ja bataattikeitto, ovat Emmin mieleen. Niitä on hänen mukaansa myös helppo tuunata.

– Lisään keittoihin siemeniä, chiliä tai yrttejä, joskus kaurafraichea. Lapset tykkäävät laittaa annoksiinsa raejuustoa, hän luettelee.

Aiemmin tuotteita on myyty ainoastaan Feelia Ruokakaupan omassa verkkokaupassa, mutta nyt isoja perhekoon keittoja eli muun muassa nakkikeittoa, kanakeittoa, juustoista savulohikeittoa sekä Emmin suosikkia, linssikeittoa saa myös päivittäistavarakaupoista.

Konstailematon, kuumennusta vaille valmis kotiruoka on nappivalinta arkeen.

– Netistä tilaaminen on ollut sujuvaa mutta aion kyllä jatkossa ostaa näitä myös tavallisesta ruokakaupasta, Emmi suunnittelee.

– Kaikkein työläintä ruoanlaitossa on minusta aina sen miettiminen, että mitä kaikkea laitettavaan ruokaan tulee, mitä kotoa jo löytyy ja mitä kaupasta pitää ostaa. Valmiit ateriat poistavat tämän ongelman.

Pitkääkin pidemmät päiväykset

Ruoanlaittajana Emmi kertoo muutenkin olevansa aika suoraviivainen, joten konstailematon, kuumennusta vaille valmis kotiruoka on nappivalinta arkeen.

– Kun on 9- ja 10-vuotiaat lapset, heillä koulut ja kaverit ja kaverien synttärit, harrastukset, muut menemiset ja tulemiset ja itsekin liikun työn puolesta paljon, niin kyllä tällainen ruoka ihan ratkaisevasti helpottaa elämää, hän naurahtaa.

Feelia Ruokakaupan vaihtoehdot ovat osoittautuneet suureksi helpotukseksi hektiseen arkeen.

Emmi itse on kasvissyöjä, mutta muu perhe syö toisinaan lihaa. Feelia Ruokakaupan valikoimasta löytyy tarjontaa monenlaiselle syöjälle sekä myös erikoisruokavalioihin. Esimerkiksi kaikki keitot ovat gluteenittomia ja maidottomia tai laktoosittomia, useat myös vegaanisia.

Ehdoton etu Feelia Ruokakaupan annoksissa on myös niiden pitkä säilyvyys, joka on saatu aikaan autoklaavimenetelmällä. Ruoat kuumennetaan vakuumissa korkeaan lämpötilaan, minkä seurauksena ne säilyvät jääkaapissa jopa kuukausia.

– Päiväykset ovat niin pitkiä, että niitä voi huoletta ostaa kaappiin ja myös hätävaraksi eikä syöminen ole niin päivän päälle, Emmi toteaa.

– Yritän muutenkin vähentää hävikkiä. Ruoan heittäminen roskiin on yksinkertaisesti älytöntä sekä rahankäyttöä että ruoan arvostusta, ilmastoa ja maapallon kantokykyä ajatellen.

Lähiruokaa maku edellä

Myös kotimaisuus on Emmille merkittävä asia. Feelia Ruokakaupan kotiruoka valmistetaan Pyhännällä, Pohjois-Pohjanmaalla. Perunan matka pelloilta pataan lasketaan tunneissa, ja yli 80 prosenttia raaka-aineista on kotimaisia.

– Kotimaisia tuottajia pyrimme perheessä muutenkin suosimaan, hän sanoo.

Ykkösjuttu Feelia Ruokakaupan tuotteissa on kuitenkin Emmille maku.

– Ajattelen, että ruoka on rakkaudenosoitus läheisille. Vaikka olisi tällainen valmiiksi tehty ruoka, jonka tarjoaa, niin se ajatus on se tärkein. Eikä Feelia Ruokakaupasta ei ole tähän mennessä löytynyt mitään, mistä lapseni eivät olisi pitäneet.

Uutuustuotteet valmisruokahyllystä

Herkulliset perhekoon keitot – kuumennusta vaille valmiina pöytään

  • Feelia Ruokakaupan kuumennusta vaille valmiit perhekoon keitot ovat saatavilla nyt kauppasi valmisruokahyllystä.

  • Makuvaihtoehtoina ovat linssikeitto, nakkikeitto, bataattikeitto, kanakeitto, juuressosekeitto ja juustoinen savulohikeitto. Valikoima vaihtelee myymälöittäin.

  • Kuumennus käy käden käänteessä mikrossa tai kattilassa.

  • Keitot on valmistettu Suomessa kotimaisia raaka-aineita ja lähituottajia suosien.

  • Nakki-, kana- ja juuressosekeitolla on Hyvää Suomesta -merkki.

  • Kaikki keitot ovat gluteenittomia sekä maidottomia tai laktoosittomia.

  • Kasviskeitot ovat vegaanisia.

  • Tutustu valikoimaan

Lue yllä oleva sisältö, ja vastaa kyselyyn! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.

Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.