MainosKuntokauppa.fi

Jäikö lomaherkuttelu päälle? Näin pääset kesäkuntoon ilman salirääkkiä

Kuntopyörä on tehokas laite laihdutukseen. Sillä saa aikaan nopeita tuloksia oman kodin rauhassa.


25.1. 13:19

Joulu ja uusivuosi ovat herkuttelun juhlaa, ja moni unohtuu lomamoodiin myös tammikuun ajaksi. Onneksi ryhtiliikkeen voi tehdä turvallisesti kotona: kuntopyörätreeni on erinomainen tapa laihtua ja kohottaa kuntoa kotoa poistumatta. Korona-ajan myötä kuntopyörä löytyy yhä useammasta kodista – eikä sen suosio ole ihme.

"Helppo tapa kuntoilla”

Kuntopyörä on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin, sillä se on helppokäyttöinen ja koko perheelle sopiva kuntolaite. Aloittelijat pääsevät kuntopyöräilyssä nopeasti vauhtiin, mutta kunnon kasvaessa tehoja saa helposti lisättyä.

Tuotepäällikkö Tapio Wallgren avaa syitä kuntopyörän suosion takana.

– Kuntopyörä on helppo tapa kuntoilla. Lähtötasolla ei ole väliä, sillä laite sopii kaikenlaisille liikkujille ikään ja kokoon katsomatta. Laihduttajille kuntopyörä on myös turvallinen valinta, koska nivelet eivät rasitu samaan tapaan kuin esimerkiksi juostessa.

Kotitreenaajien iloksi kuntopyörä sopii pieneenkin asuntoon, eikä moderneista malleista juuri lähde ääntä.

– Kuntopyörällä voi yhdistää vaikkapa penkkiurheilun ja kuntoilun. Tehokkaan treenimuodon lisäksi kuntopyörä on niin hiljainen laite, että samanaikaisesti voi vaivattomasti katsoa urheilua tai lempiohjelmaa televisiosta.

Kuntopyörä polttaa tehokkaasti rasvaa

Kunnon kohottamisen lisäksi kuntopyöräily on tehokas tapa polttaa rasvaa. Laihduttamisessa pääsee alkuun polkemalla vain 15 minuuttia päivässä, ja rasvanpolttoa voi entisestään tehostaa intervallitreenillä.

– Intervallitreenissä kuntopyörää poljetaan kovemmalla tahdilla 30 sekunnin ajan ja tämän jälkeen 30 sekuntia rauhallisempaan tahtiin. Näitä lyhyitä jaksoja toistetaan 15–30 minuutin ajan.

Intervallitreeniä on tutkittu paljon ja tutkimukset osoittavat, että tämä vaihteleva harjoittelumuoto polttaa rasvaa tasaista tahtia tehokkaammin.

Kuntopyörät ovat kehittyneet huimasti viime vuosien aikana. Esimerkiksi tukevarunkoisen ja jämäkän FitNord Cyclo 100 -kuntopyörän, joka toimii ilman verkkovirtaa, saa jo hyvin edullisesti. Edessä olevien siirtopyörien avulla sitä on helppo liikutella television eteen ja takaisin.

– Cyclo 100 -kuntopyörää on mukava polkea ja hintaluokkaansa nähden siinä on poikkeuksellisen hyvä ajotuntuma. Selkeästä näytöstä näkee helposti sykkeen, nopeuden, ajan sekä matkan – kaiken mitä kuntoilija haluaakin tietää.

Näin katkaiset herkkukierteen

Joulun jälkeisen herkuttelu- ja löhöilykierteen saa helpoiten poikki, kun treenaamaan pääsee suoraan kotona. Kuntopyöräilyn etuna on se, ettei lisälaitteita vaadita eikä salille tarvitse lähteä.

Kuntopyörien menekki on tällä hetkellä suurta koko maassa ja liukkaat talvikelit kasvattavat kysyntää entisestään. Erityisesti FitNord Cyclo -kuntopyörät ovat olleet suosittuja niiden tyylikkään, joka kodin sisustukseen sopivan ulkomuotonsa vuoksi.

– Kuntopyöriä hankitaan nyt koteihin enemmän kuin koskaan, sillä ihmiset haluavat talvesta huolimatta kuntoilla säännöllisesti. Kotoa löytyvä kuntopyörä on todellinen täsmälaite, jolla pystyy harjoittelemaan kiireenkin keskellä ja vaikka ulkona sataisi räntää.

Kuntopyörän hankintaa suunnitteleville Wallgrenilla on hyviä uutisia:

– Nyt on paras hetki hankkia kuntopyörä, sillä saimme juuri varastoon uuden erän suosituimpia kuntopyöriämme. FitNordin Cyclo -mallit loppuvat yleensä nopeasti ja ennakoin näin tapahtuvan nytkin. Kannattaa pitää kiirettä, jos haluaa päästä keskellä talvea kuntoilemaan tehokkaasti.

Artikkelissa mainitut FitNord-kuntopyörät

Edullinen tukevarunkoinen kuntopyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-cyclo-100

Laadukas spinningpyörä kovaan treeniin: kuntokauppa.fi/fitnord-racer-500

Kaikki kuntopyörät: kuntokauppa.fi/kuntopyorat