MainosGold&Green

Porkkanaa hampurilaisen väliin? Ota vuoden yllättävin pikaruokaresepti heti kokeiluun

Hampurilaisen väliin voi sujauttaa muutakin kuin tavallisen jauhelihapihvin. Raikkaassa kasvishampurilaisessa vegenugetit saavat kaverikseen pirteää pikkelöityä porkkanaa.

Pikapikkelöity porkkana maistuu vegenugettien kaverina hampurilaissämpylän välissä.


11.1. 14:52

Hampurilaiset ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Niitä on helppo tehdä kotona tuiki tavallisista tarveaineista ja ne maistuvat takuuvarmasti kaikenikäisille.

Makuelämyksen hienosäätökin tapahtuu näppärästi täytteitä vaihtelemalla. Jauhelihapihvin sijaan sämpylän väliin voi sujauttaa esimerkiksi nugetteja, joiden paneroitu pinta tuo purutuntumaan lisää rapsakkuutta.

Jos kananugetit eivät maistu koko seurueelle, täysin vegaaniset nugettipurilaiset syntyvät vaivatta Gold&Greenin uusista vegenugeteista. Ne ovat herneproteiinista valmistettuja rapeita herkkuja, jotka sisältävät roimasti proteiinia ja rautaa.

Pirteä yllätys sämpylän välissä

Vaikka nugettihampurilainen on erikoisuus jo itsessään, sisältää alla oleva vegehampurilaisresepti vielä yhden värikkään yllätyksen. Nugetit saavat siinä seurakseen pirteää pikkelöityä porkkanaa.

Ohuet porkkanalastut pikapikkelöidään omenaviinietikalla, suolalla ja sokerilla kymmenessä minuutissa, ja lopputulos on todella raikas ja maistuva. Vaikka pikkelöidyt juurekset olisivat hampurilaistäytteenä uusi tuttavuus, kannattaa helppoa ohjetta lähteä kokeilemaan ennakkoluulottomasti – se vie nimittäin sekasyöjänkin kielen mennessään.

Jos nugetteja jää hampurilaisia rakennellessa yli, ei niitä kannata tuhlata. Tee hampurilaisesta kerrosateria tai dippaa nugetteja sellaisenaan vegemajoneesiin!

Vegehampurilainen

(2 annosta)

 • 8 kpl Gold&Green vegenugetteja

 • 2 rkl oliiviöljyä

 • 2 hampurilaissämpylää

 • 2 salaatinlehteä

 • n. 1 dl vegaanista majoneesia, esim. lime-aioli

 • Pikkelöidyt porkkanat:

 • 125 g porkkanaa

 • 50 g sipulia

 • 1 rkl omenaviinietikkaa

 • 2 tl sokeria

 • 1 mm (1 ml) suolaa

 1. Kuori porkkana. Vedä porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja kulhoon. Lisää joukkoon ohueksi viipaloitu sipuli.

 2. Valuta päälle etikka. Mausta sokerilla ja suolalla. Sekoita.

 3. Anna maustua 10 min, sekoita kertaalleen.

 4. Lisää vegenugetit uunipellille leivinpaperille ja paista niitä uunissa 200 asteessa 5 min.

 5. Voitele hampurilaissämpylöiden sisäpinnat ja nosta ne nugettien kanssa uuniin vielä muutamaksi minuutiksi.

 6. Valuta porkkana-sipulipikkelssistä irronnut neste.

 7. Kokoa ainekset kahdeksi hampurilaiseksi. Yli jääneet pikkelöidyt porkkanat maistuvat esim. leivän päällä tai pääruoan lisukkeena.

Tutustu muihin vegenugettiresepteihin

Fakta

Gold&Green vegenugetit – kasvipohjaiseen kokkailuun

Gold&Green vegenugetit ovat herneproteiinista tehtyjä nugetteja, jotka sisältävät roimasti kasvivoimaa.

Ne on pakattu täyteen proteiinia ja rautaa, joiden riittävä saanti on tärkeää jokaiselle – ei vain kasviperäistä ruokavaliota noudattaville.

Rapsakat vegenugetit ovat helppo valinta kasvispainotteiseen ruokavalioon. Paista herkullinen pinta pannulla tai uunissa, dippaa tai kietaise tortillan väliin!

Gold&Green-tuoteperheeseen kuuluvat myös uudet, herneproteiinipohjaiset vegekuutiot ja kasvipohjaisen keittiön kestoklassikko Nyhtökaura.

Tutustu vegenugetteihin ja muihin Gold&Green-tuotteisiin

Lue yllä oleva sisältö, ja vastaa kyselyyn! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja. Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.