Mainosthe other danish guy

Alushousuja kaikenlaisille ihmisille

Alusvaatteiden mainostaminen herättää voimakkaita tunteita. Palautteiden määrästä voi tulkita jotain, mutta niiden sisällöstä vielä enemmän. Kattaako kaikenlainen sittenkään ihan kaikkia?


7.12.2022 12:30

Voit olla the other danish guyn mainonnasta mitä mieltä tahansa. Ihan mahdollista, että sekään ei tunnu miltään, mutta voit myös kuulua niihin, joille se aiheuttaa adrenaliiniryöpyn, joka tuntuu siltä kuin sormenpäissä kiehuisi vissyvettä.

the other danish guyn markkinointiviestintään liitetään usein sana kehopositiivisuus, koska sen kuvissa on esiintynyt hyvin monenlaisia ihmisiä alushousuissaan.

Se on kuitenkin virheellinen tulkinta, kertoo toimitusjohtaja Tommi Lähde.

– Tässä brändissä on kyse itseluottamuksesta, ei yksittäisen aatteen edistämisestä. Hyviinkin vaatteisiin pukeutuvilla aatteilla on valitettavasti aina myös poissulkeva vaikutus. Me puhumme sen puolesta, että ihminen voi hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Ei sellaisena kuin kuvittelee tulevansa hyväksytyksi. Siinä on iso ero.

Onko vaikutelma, jonka haluamme itsestämme antaa ulospäin, tärkeämpää kuin se, mitä oikeasti olemme?

Itseään ei ole helppoa hyväksyä, saati antaa muiden nähdä itseään sellaisena kuin on. Vielä vaikeampaa on esiintyä alusvaatekuvissa kaikelle kansalle.

Jokaisella ihmisellä on jo itsessään riittävästi tiedostettuja ja tiedostamattomia ennakkoasenteita itseään kohtaan. Mutta erityisesti muiden ihmisten tuomitsevat mielipiteet voivat pelottaa ja jopa lamauttaa. Itsensä hyväksymisestä tulee entistä vaikeampaa. Mitä jos en olekaan oikeanlainen? Entä jos en ajattelekaan oikein, suljetaanko minut ulkopuolelle? Kenellä on oikeus määritellä mikä edes on oikein?

Alushousuja kaikenlaisille ihmisille tarkoittaa sitä, että ketään ei suljeta pois. Jokainen tämän brändin mainoksissa esiintynyt henkilö on saanut aikaan palautevyöryn. Kaikkia palautteita yhdistää yksi asia: kyseinen henkilö on aina vääränlainen, riippumatta siitä onko tämä mies, nainen, iso, pieni, vatsakas, vatsaton – tai siitä, mikä hänen etninen taustansa on. Niin sanottu normivartalokin on väärä valinta, koska se ei edusta “monenlaisuutta”.

Mitä jos voisimme hyväksyä sen, että olemme kaikki keskeneräisiä? Ja sen, että ei ole mitään yhtä oikeaa tapaa elää ja ajatella vaikka omaa kehollisuuttaan.

Erityisesti vaikeina aikoina ihmisten välinen yhteys ja keskinäinen ymmärrys on turvallisen yhteiskunnan perusta. Ilman yhteyttä muihin yksinäisyys ja ulkopuolisuuden tunne kasvavat ja sillä voi olla arvaamattomia seurauksia. Ja itsensä hyväksyminen on edellytys sille, että voi tulla toimeen muiden ihmisten kanssa.

Voit edelleen olla mitä mieltä tahansa siitä, onko tällaisen asian takana seisominen uskottavaa “vain alusvaatteita” myyvälle yritykselle. Maailmasta tulee parempi vain itse kerrallaan.

Katso, ihminen! Aina väärän kokoinen, näköinen ja värinen, käyttää vääriä sanoja, tekee virheitä, huonoja valintoja ja edustaa vääriä mielipiteitä. Liian normaali ja liian outo. Liian kaikenlainen. Meistä jokainen.

theotherdanishguy.fi