MainosKuntokauppa.fi

Pyöräkauppias paljastaa, paljonko laadukas sähköpyörä maksaa ja miksi se kannattaa hankkia nyt

Sähköpyörien suosio kasvaa kohisten ja sopivan pyörämallin löytäminen voi olla haastavaa. Kauppias kertoo, mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota sähköpyörää valitessa.


23.11.2022 15:11

Sähköpyörien hintaluokka vaihtelee alle 1000 euron markettipyöristä aina useiden tuhansien eurojen merkkipyöriin. Paljonko kuluttajan on maksettava, jos haluaa laadukkaan ja luotettavan sähköpyörän ja mitä ominaisuuksia on otettava huomioon sähköpyörää hankkiessa?

Akun teho ratkaisee?

Sähköpyöräasiantuntija Henri Laine kertoo, että ensimmäisenä sähköpyörässä kannattaa kiinnittää huomiota akun tehoon.

– Sähköpyörää hankkivan asiakkaan ensimmäinen kysymys on useimmiten se, kuinka pitkälle akku kestää. Akku onkin usein sähköpyörän kallein osa, joten siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota pyörämallia valitessa. Hyvässä akussa on laadukkaat kennot ja riittävän suuri kapasiteetti, jolloin toimintasäde on pitkä. Esimerkiksi FitNord-sähköpyörissä on laadukkaat Samsungin kennot ja akku kestää yli 100 kilometriä.

Akun kesto ei ole kuitenkaan ainoa seikka, johon kannattaa kiinnittää huomiota:

– Pyörää valitessa kannattaa keskittyä myös akun ja sähköjärjestelmän laatuun ja varmistaa, että myyjä kykenee tarjoamaan huollon ja varaosat myös tulevaisuudessa. Säännöllinen huolto pidentää pyörän käyttöikää. Suomalaismerkeillä, kuten FitNordilla ja Helkamalla on laajat huoltoverkostot Suomessa, joten huoltotarpeissa saa helposti apua ja osaavaa huoltoa varten ei tarvitse matkata kauas.

”Kallis sähköpyörä ei aina parempi”

Laine neuvoo, että sähköpyörästä ei kannata maksaa liikaa. Oleellista on miettiä omaa käyttötarvettaan.

– Esimerkiksi kalliit ilmajousitetut keulat tarjoavat todellisen etunsa vasta aktiiviharrastajalle, eikä tavallinen arjen matkoja asfaltti- ja hiekkateillä tekevä saa niistä merkittävää lisäarvoa. Sama raha kannattaa käyttää mieluummin esimerkiksi akun lisäkapasiteettiin.

Laine kertoo, että jo alle 2000 eurolla saa luotettavan sähköpyörän.

– Arkikäytössä tärkeimmiksi asioiksi nousevat helppous, luotettavuus ja riittävän suurikapasiteettinen akku, joka mahdollistaa useamman päivän arkiajot ilman välilatausta. Erinomaisena esimerkkinä voisin nostaa esille FitNordin alle 2000 euron Ava ja Ranger 200 -mallit, joiden suursuosio perustuu juuri näihin kolmeen asiaan. Nämä pyörät ovat helppokäyttöisiä, toimintavarmoja ja yhdellä latauksella ajaa yli 100 kilometriä.

”Paras aika hankkia on nyt”

Maailmanlaajuiset toimitusvaikeudet heijastuvat tällä hetkellä pyörävalikoimiin ja suuren kysynnän vuoksi monet suosituimmat mallit myydään loppuun jo ennen kesää. Laine kertoo, että paras aika hankkia sähköpyörä on juuri nyt.

– Nyt on paras aika hankkia sähköpyörä, kun kauppiaat joutuvat hankkimaan varastotilaa talven sesonkituotteille. Viimeiset kappaleet suosikkituotteista, kuten Ava ja Ranger -sähköpyöristä myydään nyt vuoden parhaimpaan hintaan. Kannattaa olla nopea, sillä nämä myydään nopeasti loppuun.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät

FitNord Ava 200 -sähköpyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ava-200

FitNord Ranger 200 -sähkömaastopyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-200

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat