MainosPorokylän Leipomo

Tässäkö oikea ihmevilja? Kotimainen uutuus sopii myös herkkävatsaisille

Kauraleipien suosio jatkuu. Ja ihmekös tuo, sillä kauran herkullisen lempeän maun lisäksi moni kokee sen terveelliseksi ja vatsaa helliväksi valinnaksi.

Vain vähän vehnägluteenia sisältävä kauraleipä on oiva valinta myös FODMAP-ruokavaliota noudattaville.


19.9. 9:39

Kun leipälautasen täyttää kuitupitoisella kauraleivällä, vatsa kiittää ja mieli kevenee.

Viljaraaka-aineiltaan sataprosenttista kauraa sisältävät leivät ovat myös maultaan herkullisia ja se näkyy markettien leipähyllyjen valikoimien äärellä.

Viljana kaura on kuitenkin haastava leipureille, koska sitkon puutteesta johtuen leipä murenee helposti voidellessa tai puraistaessa.

Onneksi tuotekehitys on harpannut viime vuosina loikkauksen eteenpäin. Kun taikinaan lisätään hieman vehnägluteenia, kestää leipä ehjänä menossa kuin menossa.

Vehnägluteenia tarvitaan sitkoksi vain hyppysellinen, joten se sopii myös useimmille niistä, jotka haluavat vaihtaa leipänsä tuotteeseen, jossa FODMAP-hiilihydraatteja on vain vähän.

Erityisesti näistä syistä kauraleipä maistuu:

  • Sekä herkullinen että terveellinen

  • Tuo vaihtelua leipävalikoimaan

  • Maistuu aikuisille ja lapsille

  • Sopii herkälle vatsalle

Kuvateksti: Mehevä uutuustuote löytyy nyt hyvin varustelluista kaupoista kautta Suomen. Maista ja ihastu Porokylän Kartanon 100 % Kauravuokaleipään!

Leipä valitaan maku edellä

Vaikka terveellisyys on tärkeä tekijä, useimmat meistä valitsevat leivän lopulta maku edellä.

Maku on myös yksi meidän arvoistamme Porokylän Leipomossa. Näin uutuusleipäämme, Kartanon 100 % Kauraa, on kuvailtu*:

  • Lempeän pehmeä kaurainen maku

  • Rouhea kuori ja mehevä sisus

  • Kuohkea mutta sopivasti sattumia

  • Näyttää tiiviimmältä kuin miksi osoittautui

  • Sopivan suolainen, vivahteikas maku

  • Sopivan kokoinen pakkaus, saa syötyä tuoreena

  • Purutuntuma hyvä

Kartanon 100 % Kaura on helppo eväs ottaa mukaan retkille. Se toimii aamu-, ilta- ja välipalana sekä lounaan ja päivällisen lisukkeena.

Ei mitään höttöä, vaan kotimaista kunnon kauraa

Porokylän Leipomo kehitti kauraleivän, jonka viljaraaka-aineista sata prosenttia on kauraa.

Mehevässä uutuudessa parasta on maku, joka on tutkitusti tykätty. Mehevä rakenne syntyy kaurarouheen, -jauhon, -hiutaleen ja -leseen sekoituksesta.

Tuotekehityksen ansiosta leipä pysyy koossa ja siinä on kauraleiväksi erinomainen purutuntuma.

Vehnägluteenia on koko leivän raaka-aineista vain alle viisi prosenttia, eli se sopii myös erikoisruokavalioihin, kuten FODMAP-ruokavaliota noudattaville.

Vuokamallin ansiosta siivut ovat tasaisen kokoisia ja niitä on lapsenkin helppo ottaa pussista.

Uutuustuote nyt kaupoissa! Lue lisää ja katso tarkat tuotetiedot täältä

*Lähde: Aistila Oy:n 100 % Kauravuokaleivän kuluttajatutkimus, tutkimusraportti 14.2.2022

Fakta

Vastuullisesti leivässä jo vuodesta 1983

Porokylän Leipomo on perheyritys, jolla on juuret syvällä Pohjois-Karjalassa. Päätuotteitamme ovat ruisleivät sekä gluteenittomat leipomotuotteet.

Leipomomme sijaitsevat Pohjois-Karjalassa, Nurmeksen ja Lieksan kaupungeissa. Gluteenittomat tuotteet valmistamme Lieksan leipomossa. Työllistämme 155 henkilöä.

Leivomme elämyksiä

Meille leivän arvo syntyy tinkimättömyydestä, käsityötaidosta, kotimaisista raaka-aineista ja elämyksellisestä mausta.

Näistä arvoista pidämme kiinni ja uskomme että ne kantavat läpi maailman myllerrysten.

Kartanon 100 % Kaura on vastuullinen valinta

  • 100% kotimaista työtä

  • 100% kotimaista kauraa

  • 100% uusiutuvaa tuulivoimaa

Tutustu Porokylän Leipomoon