MainosAW Academy

Kun urajumi iski, vaihtoi Emma, 38, koodaamiseen – ”Nyt aloitan jokaisen työpäivän ihan fiiliksissä”

Alanvaihtoa pitkään kypsytellyt tanssitaiteen maisteri löysi oman juttunsa IT-alalta. Kolmen kuukauden intensiivikoulutus kasvatti työmahdollisuuksien lisäksi myös itsevarmuutta.


19.9. 10:50

– Asiat ovat nyt niin hyvin, että välillä mietin, pitäisikö nipistää itseäni, sanoo Emma Saarelainen, 38.

Vielä pari vuotta sitten Saarelainen koki olevansa jumissa. Työ nuoruuden unelma-ammatissa tanssinopettajana oli tavallaan aivan ihanaa, mutta samalla näköalatonta ja itseään toistavaa.

– Totuuden nimissä alanvaihto oli käynyt mielessä jo aiemmin, mutta vasta vanhempainvapaalla oli hyvää aikaa kypsytellä päätöstä, kuopuksensa vuonna 2020 saanut Saarelainen kertoo.

Ensin hän pohti hakeutumista hallinnollisiin tehtäviin, joissa olisi voinut hyödyntää jo olemassa olevaa korkeakoulututkintoaan.

– Sitten eräs ystäväni, tanssitaiteen maisteri kuten minäkin, kertoi hakeutuneensa AW Academyn kolme kuukautta kestävään pilvipalveluasiantuntijakoulutukseen, hän kertaa.

Epävarmuudesta konkretiaan

Saarelainen ei koskaan aiemmin ollut kiinnostunut tekniikasta ja teknologiasta tai edes peleistä ajanvietteenä. Ystävän uuden aluevaltauksen myötä hän innostui ottamaan asioista selvää ja alkoi muun muassa seurata Mimmit koodaa -yhteisöä.

– Yhtäkkiä näin mahtavia naisia jännittävissä rooleissa IT-maailmassa. Suuntien ja mahdollisuuksien määrä alalla teki vaikutuksen, kertoo Saarelainen.

Kun AW Academy haki uusia opiskelijoita keväällä 2021, Saarelainen päätti, että nyt olisi hänen vuoronsa. Loogista päättelykykyä testaavan testin ja psykologisen soveltuvuuskokeen jälkeen vuorossa oli varsinainen hakeminen sekä haastattelut. Motivaatio oli korkealla.

– Halusin todella päästä koulutukseen. Vanhempainvapaiden jälkeen oli hirveä hinku töihin. Sanoin haastattelussakin, että ottakaa minut, haluan jo pois kotoa, Saarelainen nauraa.

Monivaiheisen hakuprosessin jälkeen Saarelainen sai tietää, että hänet oli hyväksytty AW Academyn Azure-kurssille.

– Ajatus kaipaamastani muutoksesta konkretisoitui. Epätietoisuus hälveni ja tuntui kuin paino olisi nostettu hartioiltani, Saarelainen kuvailee.

Kiihdytettyä oppimista hyödyntävän, 12 viikon mittaisen koulutuksen aikana hän valmistuisi koodaustaitoiseksi pilvipalveluasiantuntijaksi. Työpaikkakin oli heti tiedossa.

– Itse asiassa koko meidän 16 hengen ryhmämme työllistyi samaan yritykseen eli Avanadelle, Saarelainen sanoo.

– Kuinka moni on niin onnekas, että tietää jo opintojen alussa työpaikkansa ja ensimmäisenä työpäivänä ympärillä on monta tuttua kollegaa?

Alanvaihto oli ehdottomasti oikea ratkaisu, Emma Saarelainen sanoo.

Itsevarmuutta ja uusia mahdollisuuksia

Ennen koulutusta Saarelaista vielä jännitti miten hän pärjäisi. Intensiivisen opintojakson aikana sitä ei kuitenkaan enää ehtinyt miettiä, sillä uutta asiaa tuli kuin saavista kaatamalla ja kolme kuukautta meni yhdessä hujauksessa. Nyt Saarelainen on työskennellyt Junior Azure Developerina Avanadella noin vuoden verran.

– Olen niin tyytyväinen. Alanvaihto oli ehdottomasti oikea ratkaisu, hän sanoo.

Bonuksena hän kokee saaneensa AW Academyn kurssin myötä lisää itsevarmuutta.

– Jos ikinä epäilen pystyvyyttäni johonkin asiaan, muistutan itseäni siitä, että selvisin tällaisestakin hurjasta hyppäyksestä. Tiedostan rohkeuteni ja hyödynnän sitä enemmän, Saarelainen pohtii.

Hän näkee IT-alan mahdollisuudet varsin laajoina. Eri profiililla toimivia yrityksiä on paljon ja työtehtävät voivat vaihdella puhtaasta koodaamisesta vaikkapa projektinhallintaan.

Yhden ja saman työpaikan sisältä voi myös löytää lukuisia uusia tilaisuuksia. Esimerkiksi Avanade on konsulttiyritys, joten asiakkaat, projektit ja tiimit sekä niiden vaihtelun myötä tekijöiden roolit voivat vaihdella.

– Työyhteisö tuo turvaa mutta päivät eivät toista itseään. Ehkä tämä alkuinnostus jossain vaiheessa hälvenee, mutta juuri nyt nautiskelen tästä tunteesta, kun aloitan jokaisen työpäivän ihan fiiliksissä.

Mikä AW Academy?

  • AW Academy on Academic Workin konsepti, joka tarjoaa kiihdytettyyn oppimiseen perustuvia ja työpaikkaan johtavia intensiivikoulutuksia uranvaihtajille osaamispulasta kärsivillä aloilla.

  • Lyhytkestoiset ja käytännönläheiset koulutukset ovat avoimia ja maksuttomia kenelle tahansa taustasta riippumatta, mutta hakijan on läpäistävä vaativa hakuprosessi.

  • AW Academy on kouluttautumiskanava ennen kaikkea uransa kehittämisestä ja suunnan muuttamisesta kiinnostuneille motivoituneille aikuisille.

  • Haku tulevan kevään koulutuksiin on käynnissä nyt. Tutustu täällä AW Academyn koulutuksiin >>