MainosAsuntomessut

Sauna ilman lauteita ja liesituulettimen katoamistemppu – nämä ja muut Asuntomessujen helmet ehdit vielä nähdä!

Asuntomessujen portit ovat auki vielä tämän viikon. Naantalissa järjestettävä tapahtuma tarjoaa lukuisia yllätyksiä ainutlaatuisessa ympäristössä. Nämä kodit on nähtävä!

Tämän vuoden messukodeissa nähdään tyylikkäitä ja vähäeleisiä avokeittiöitä.


2.8. 14:39

Kaipaatko ideoita ja ratkaisuja sisustamiseen, remontoimiseen tai rakentamiseen? Asuntomessujen portit Naantalissa ovat yleisölle avoinna vielä tämän viikon ajan. Messualueen kodit tarjoavat roppakaupalla ideoita kotiin vietäväksi ja kurkistusikkunan asumisen kuumimpiin trendeihin.

Tänä vuonna messujen näyttämönä toimii Luonnonmaan saari. Ympäristön kauneus ja saaristoluonto ovat saaneet kävijöiltä paljon kiitosta.

– Lounatuulen asuinalueen ainutlaatuisen tunnelman kokee vain paikan päällä. Merellisen saaren tuoksu, mäntykangas ja kallioiseen maisemaan istutetut talot tarjoavat kävijälle kokonaisvaltaisen kokemuksen, toteaa Asuntomessujen viestintäpäällikkö Annika Suomi.

Tapahtumaa on kiitelty myös siitä, että ökylukaalien sijaan messuilla nähdään kohtuullisen kokoisia koteja, joissa kuka tahansa voisi kuvitella asuvansa.

Keräsimme kuusi vinkkiä Asuntomessuille Naantaliin. Kiinnitä messuvierailulla huomiota ainakin näihin:

1. Luonto astuu sisään

Yksi tämänvuotisten Asuntomessujen teemoista on luonnon kunnioitus. Se näkyy niin arkkitehtuurissa, materiaalivalinnoissa kuin sisustuksessakin. Kaikki messualueen talot sulautuvat kauniisti ympäröivään luontoon. Kotien suuret ikkunapinnat tuovat saaristoluonnon sisään asti. Myös terassit ja niitä reunustavat lasikaiteet tarjoavat esteettömän näkymän maisemista nauttimiseen.

Luonnonmaan kauniissa maisemissa kierrellään niin jyhkeissä hirsi- ja kivitaloissa kuin perinteisissä puutaloissa ja moderneissa CLT-taloissakin. Myös ekologisuus on otettu huomioon, sillä alueen talot saavat osan energiastaan messualueen aurinkopaneeleista.

Kotien sisätiloissa sisustuksen sävyt ovat jatkoa ulkona olevalle maisemalle.

2. Pala Japania ja Balia

Asuntomessuilta löytyy myös ripaus ulkomailta ammennettua eksotiikkaa. Betoniviidakko (koti 8) on Balilta takaisin Suomeen muuttaneen perheen koti, joka kätkee sisäänsä paljon betonipintoja, mutta myös marmoria. Pelkistetty tyyli ja kodin suuret ikkunat tekevät vaikutuksen. Minimalistisuus näkyy myös ovien määrässä, sillä vain lasten huoneisiin ja kylpyhuoneisiin kuljetaan ovien kautta.

Honka Haiku (koti 3) on moderni atriumtalo, jossa vaikutteita on haettu niin japanilaisesta harmoniasta kuin pohjoisen puhtaasta metsästä. Suojaisalla pihalla ihastuttaa japanilainen puutarha. Sisätilojen helmi on spa-osasto, erityisesti kylpyhuone. Suuren ikkunan eteen sijoitettu kylpyamme on todellinen katseenvangitsija. Keraamiselta vaikuttava amme kätkee sisäänsä yllätyksen, sillä se on valmistettu massiivipuusta ja hartsista.

Honka Haiku -kodin spahan on haettu japanilaisen Onsen-kylpylän henkeä.

3. Hyvästit kookkaille liesituulettimille

Messut ovat oiva tapa tutustua uusimpiin keittiötrendeihin. Saarekkeelliset avokeittiöt ja aamiaiskaapit ovat edellisvuosien tapaan suuressa suosiossa. Uutena ilmiönä kodeissa nähdään ruokakomeroiden paluu. Käytännöllinen ruokakomero löytyy esimerkiksi Kannustalo Aumasta (koti 4).

Ruokakomeroiden hyllyillä on kätevä säilyttää esimerkiksi kuivatavaraa, säilykkeitä, isoja astioita ja harvemmin käytettäviä kodinkoneita.

Trendinä keittiöissä on nyt tummempi puu sekä ruskean ja vihreän sävyt. Keittiöiden ilmeessä yhdistyvät luonnonläheisyys ja käytännöllisyys.

Katosta roikkuvat liesituulettimet eivät enää hallitse saarekkeita, vaan ne integroidaan nyt lieden yhteyteen pöytätasoon. Tasoliesituuletin on huomaamaton ja tekee tilasta avaramman. Samalla olohuoneen ja keittiön tila pysyy yhtenäisempänä, kun roikkuva liesituuletin ei rajaa näkyvyyttä.

Tasoliesituuletin on tyylikäs, käytännöllinen ja tilaa säästävä ratkaisu keittiöön.

4. Yllättävä piilo televisiolle

Asuntomessuilla Naantalissa voi bongata lukuisia kiinnostavia yksityiskohtia ja luovia ratkaisuja. Neljäs Tiira nimisessä kodissa (koti 20) yllätyksen tarjoaa keittiön saareke, josta nousee kaukosäätimen painalluksella televisio.

Keittiösaarekkeeseen voi asentaa erilaisia toimintoja, kuten lieden, pesualtaan tai jopa television. Neljäs Tiira nimisessä kodissa televisio tulee saarekkeesta esiin nappia painamalla.

Honkatalojen valmistama moderni hirsitalo Wing (koti 15) säväyttää uudenlaisella muotoilullaan. Wing on muodoltaan kulmikas ja aaltomainen, eikä siinä ole ainoatakaan 90 asteen suorakulmaista seinää. Talon seinäpinta-ala on lähes kokonaisuudessaan ikkunaa.

Lisää mielenkiintoista nähtävää tarjoaa Talo Pukkila (koti 12). Kodin lähes kaikki lattiapinnat ovat keraamista laattaa, joka muistuttaa tammensävyistä aitoa puulattiaa. Huomiota kannattaa kiinnittää myös olohuoneen laatoitettuun takaseinään sekä makuuhuoneen takaseinän upeaan kuviolaattaan, jonka on suunnitellut Roberto Cavalli. Myös kodin kimalteleva takka ihastuttaa erilaisuudellaan.

Wing on uuden ajan hirsitalo, jossa tavallista hirsitalon muotokieltä on rikottu persoonallisella tavalla.

5. Sauna ilman lauteita

Saunoissa suositaan nyt luonnollisuutta sekä puun lämpimiä sävyjä. Kylpyhuoneissa spa-henkisyys on edelleen valloillaan.

Esillä on myös astetta persoonallisempia ratkaisuja. Villa Pinta -kodin (koti 13) saunassa ei ole lainkaan puuta, vaan seinät ja lauteet on pinnoitettu hartsilla. Chalet Pihlassa (koti 25) puolestaan nähdään messujen poikkeuksellisin saunaratkaisu: perinteiset lauteet on korvattu aurinkotuoleilla.

Kiuaskivien kuumin trendi näkyy monessa saunassa. Perinteisten kivien sijaan useat kiukaat on varustettu valkoisilla kiuaskivillä.

Pehmeän keskiruskea sävymaailma hallitsee nyt saunoissa.

6. Koti taipuu moneen

Kodin merkitys on muuttunut viimeisten kahden vuoden aikana ja se näkyy myös messukodeissa. Viihtyvyys ja monikäyttöisyys ovat avainasemassa. Koti taipuu nykyisin niin etäkonttoriksi, kuntosaliksi kuin kesämökiksikin.

Erilaiset ulkotilat tarjoavat lisää asuinneliöitä ja tilaa rentoutumiselle, ruokailulle ja harrastamiselle. Kesäkeittiö on ollut viime vuosien hitti ja sellainen löytyy myös messukodeista Naantalin Aurinkolinna (koti 28) ja Villa Aalto (koti 10), jossa kesäkeittiön katto on toteutettu maisemoituna kunttaviherkattona.

Naantalin Aurinkolinna -kodin kesäkeittiö on todellinen kokkauskeidas.

Ulkoporealtaat kuuluvat Asuntomessuilla jo lähes joka kodin varustukseen. Porekylpyjen ohella ulkona nautitaan nyt myös tulisijojen rauhoittavasta tunnelmasta.

Ulkoporealtaat kuuluvat yhä useamman kodin varustukseen. Huomaamattomat lasikaiteet eivät peitä maisemaa.

Asuntomessuilta jokaiselle löytyy jotakin, niin sisustusvinkkejä omaan kotiin kuin arkkitehtuurisia elämyksiä. Ostamalla messulipun verkkokaupasta saat myös pääsykoodin virtuaalisille 24/7 Asuntomessuille, jossa voit tutustua suureen osaan messukodeista jo ennen vierailua ja jatkaa kurkistelua myös vierailun jälkeen. Asuntomessujen parhaita paloja nähdään myös Huvila & Huussi Asuntomesuilla -erikoisjaksoissa 23.8. alkaen Nelosella ja Ruudussa.

Tervetuloa Asuntomessuille!

  • Vuoden 2022 Asuntomessut järjestetään Naantalissa upealla Luonnonmaan saarella, jossa on myös Suomen tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta.

  • Tapahtuma on avoinna päivittäin 14.8.2022 saakka klo 10.00-18.00. Torstaina 11.8. alueella järjestetään artisti-ilta, jolloin myös suurin osa messukohteista on avoinna vähintään klo 19.00 saakka. Kohdekohtaiset aukiolot näet täältä.

  • Lounatuuleksi nimetyllä messualueella on 36 vierailtavaa messukohdetta, joista 20 on omakotitaloja. Lisäksi alueella on kaksikerroksisia vuokrarivitaloja, loma-asuntoja sekä saunarivitalo.

  • Suurimpaan osaan messukodeista voit tutustua myös virtuaalisilla 24/7 Asuntomessuilla. Saat virtuaalimessuille henkilökohtaisen pääsykoodin, kun ostat liput Asuntomessuille täältä.

  • Asuntomessualueen omassa satamassa voi myös tutustua messukäynnin yhteydessä eri kokoisiin veneisiin koko messujen ajan.

  • Suosittu kesämatkakohde Muumimaailma sijaitsee vartin ajomatkan päässä messualueelta.

Lue lisää ja osta liput Asuntomessuille täältä!