MainosKuntokauppa.fi

Tällainen on Suomen suosituin SUP-lauta: Poikkeuksellinen kantavuus ja mahtuu selkäreppuun

Suppailun suosio on hurjassa kasvussa ja erityisesti yksi SUP-lauta on aiheuttanut tänä kesänä poikkeuksellisen ilmiön.


29.6. 12:26

SUP-lautailu on täydellinen tapa viettää kesäpäivää, rentoutua ja lievittää stressiä. SUP-laudalla voi meloa vauhdikkaasti kuntoillen tai vain nauttia virkistävästä viileydestä vesillä maisemia ihaillen.

SUP-laudan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laudan tukevuuteen ja omaan käyttötarpeeseen. Tämän kesän suosituimmaksi SUP-laudaksi on noussut poikkeuksellisen tukeva ja kantava ilmatäytteinen FitNord Aqua Leaf.

Kantavuus jopa 200 kg

SUP-lautailua harrastetaan usein yhdessä perheen ja ystävien kanssa, jolloin laudan kantavuus ja tukevuus ovat sen tärkeimpiä ominaisuuksia. Vesiurheilun asiantuntija Milla Korhonen kertoo, että SUP-laudan kantavuuteen vaikuttavat laudan leveys ja pituus sekä muotoilu. Mitä leveämpi lauta on, sitä tukevampi sillä on seisoa, eikä ensikertalaisenkaan tarvitse pelätä kaatumista.

– Tavallisesti ilmatäytteisten SUP-lautojen kantavuus on korkeintaan 120 kiloa, mutta Aqua Leaf -lauta kantaa jopa 200 kiloa painoa, eli sen päällä voi huoletta meloa, joogata tai treenata ja sillä voi suppailla kaksin tai vaikka kolmistaan. Raikkaan vihreä lauta istuu täydellisesti suomalaiseen siniseen järvimaisemaan.

Kolmimetrinen lauta mahtuu reppuun

Markkinoilta löytyy sekä kovakuorisia että ilmatäytteisiä SUP-lautoja. Suomalaiset haluavat juuri nyt ilmatäytteisen laudan, joka on yhtä tukeva kuin kovakuorinen, mutta huomattavasti helpompi kuljettaa ja säilyttää.

– Suurin ongelma kovissa SUP-laudoissa on yli kolmemetrisen laudan säilytys ja kuljetus. Ilmatäytteinen SUP-lauta mahtuu tyhjänä kantoreppuun, joten se on helppo napata mukaan rannalle. Tällaista SUP-lautaa voi kuljettaa kätevästi auton takakontissa ja tilaa jää vielä muillekin matkatavaroille.

FitNord Aqua SUP-laudan saa kätevästi mukaan rannalle kantorepussa.

Kaikki laadukkaat ilmatäytteiset SUP-laudat valmistetaan dropstitch-materiaalista. Dropstitch- eli läpitikkaustekniikan ansiosta laudan saa pumpattua niin täyteen ilmaa, ettei lautaa erota kovakuorisesta laudasta.

– Dropstitch-materiaalia käytetään ilmatäytteisissä SUP-laudoissa, moottoroiduissa kumiveneissä ja kajakeissa silloin, kun tuotteeseen tarvitaan erityistä jämäkkyyttä. Tämä materiaali kestää huomattavasti suurempaa täyttöpainetta kuin ilmatäytteiset rantalelut ja uimapatjat.

”Myydään alkukesän aikana”

SUP-lautojen suuri kysyntä yllätti kauppiaat viime kesänä ja suosion kasvu on jatkunut voimakkaana tänäkin vuonna. Korhonen suosittelee hankkimaan SUP-laudan heti alkukesästä, sillä useimmat lautamallit myydään loppuun kesän hellejaksojen aikana.

– Nyt valikoima on laajimmillaan ja tavaraa saa suoraan varastosta. Heinäkuun edetessä varasto on jo huomattavasti tyhjempi. Ennakoin, että suurin osa suosituimmista laudoista, kuten Aqua Leaf ja edullinen Aqua 300 myydään jo alkukesästä. Kannattaa toimia nopeasti, jos haluaa ottaa kaiken irti lämpimistä kesäkeleistä!

Artikkelissa mainitut SUP-laudat

FitNord Aqua Leaf SUP-lautasetti: kuntokauppa.fi/fitnord-aqua-leaf

Alle 300 euron FitNord Aqua 300 -SUP-lautasetti: kuntokauppa.fi/fitnord-aqua-300

Kaikki SUP-laudat: kuntokauppa.fi/sup-laudat

FitNord Aqua SUP-lautasetit sisältävät tukevan ilmatäytteisen SUP-laudan, melan, pumpun ja kantorepun.