MainosKuntokauppa.fi

Tämä on kesän halutuin SUP-lauta – Kantaa 200 kg ja mahtuu selkäreppuun

Suppailun suosio on hurjassa kasvussa ja erityisesti yksi SUP-lauta on tänä kesänä ylitse muiden.


22.6. 14:37

SUP-lautailu on täydellinen tapa viettää kesäpäivää, rentoutua ja lievittää stressiä. Monia yllättää, että suppailu on myös tehokasta liikuntaa, sillä melominen aktivoi keskivartalon lihaksia, parantaa ryhtiä ja kehittää tasapainoa.

Kolmimetrinen lauta mahtuu reppuun

Markkinoilta löytyy sekä kovakuorisia että ilmatäytteisiä SUP-lautoja. Suurin ongelma kovissa SUP-laudoissa on yli kolmemetrisen laudan säilytys ja kuljetus. Tämän kesän suosituimmaksi SUP-laudaksi on noussut poikkeuksellisen tukeva ja kantava ilmatäytteinen FitNord Aqua Leaf.

Vesiurheilun asiantuntija Milla Korhonen kertoo, että suomalaiset haluavat juuri nyt ilmatäytteisen laudan, joka on yhtä tukeva kuin kovakuorinen, mutta huomattavasti helpompi kuljettaa ja säilyttää.

– Ilmatäytteinen SUP-lauta mahtuu tyhjänä kantoreppuun, joten se on helppo napata mukaan rannalle. Tällaista SUP-lautaa voi kuljettaa kätevästi auton takakontissa ja tilaa jää vielä muillekin matkatavaroille.

Kaikki laadukkaat ilmatäytteiset SUP-laudat valmistetaan dropstitch-materiaalista. Dropstitch- eli läpitikkaustekniikan ansiosta laudan saa pumpattua niin täyteen ilmaa, ettei lautaa erota kovakuorisesta laudasta.

– Dropstitch-materiaalia käytetään ilmatäytteisissä SUP-laudoissa, moottoroiduissa kumiveneissä ja kajakeissa silloin, kun tuotteeseen tarvitaan erityistä jämäkkyyttä. Tämä materiaali kestää huomattavasti suurempaa täyttöpainetta kuin ilmatäytteiset rantalelut ja uimapatjat.

Kantavuus jopa 200 kg

SUP-lautailua harrastetaan usein yhdessä perheen ja ystävien kanssa, jolloin laudan kantavuus ja tukevuus ovat sen tärkeimpiä ominaisuuksia. SUP-laudan kantavuuteen vaikuttavat laudan leveys ja pituus sekä muotoilu. Mitä leveämpi lauta on, sitä tukevampi sillä on seisoa, eikä ensikertalaisenkaan tarvitse pelätä kaatumista.

– Tämän kesän hitiksi noussut Aqua Leaf -lauta on kehitetty mahdollisimman tukevaksi, joten tämän päällä voi huoletta meloa, joogata tai treenata. Lauta kantaa jopa 200 kiloa painoa, eli sillä voi suppailla kaksin tai vaikka kolmistaan. Raikkaan vihreä lauta istuu täydellisesti suomalaiseen siniseen järvimaisemaan.

”Myydään alkukesän aikana”

SUP-lautojen suuri kysyntä yllätti kauppiaat viime kesänä ja suosion kasvu on jatkunut voimakkaana tänäkin vuonna. Korhonen suosittelee hankkimaan SUP-laudan heti alkukesästä, sillä useimmat lautamallit myydään loppuun kesän hellejaksojen aikana.

– Nyt kesäkuussa valikoima on laajimmillaan ja tavaraa saa suoraan varastosta. Heinäkuussa varasto on jo huomattavasti tyhjempi. Ennakoin, että suurin osa suosituimmista laudoista, kuten Aqua Leaf ja Aqua 300 myydään jo alkukesästä, joten kannattaa toimia nopeasti, jos haluaa ottaa kaiken irti lämpimistä kesäkeleistä!

Artikkelissa mainitut SUP-laudat

FitNord Aqua Leaf SUP-lautasetti: kuntokauppa.fi/fitnord-aqua-leaf

FitNord Aqua 300 SUP-lautasetti: kuntokauppa.fi/fitnord-aqua-300

Kaikki SUP-laudat: kuntokauppa.fi/sup-laudat

FitNord Aqua SUP-lautasetit sisältävät tukevan ilmatäytteisen SUP-laudan, melan, pumpun ja kantorepun.