MainosEuro-East

Helppo vinkki grillikauteen: tämä luottokastike on täydellinen grilliherkkujen viimeistelyyn

Katso herkullinen makusuositus, joka saa grilliruoan ystävän huokaamaan onnesta – näin onnistut taatusti!

Grillin kuumuus tuo ruokaan ihanan paahteisen maun, mutta kokonaisuuden viimeistelee aina herkullinen grillikastike.


27.4. 9:13

Joko grilli kuumenee?

Lisääntyvä auringon määrä on saanut jo ensimmäiset innokkaat kaivamaan grillit talvisuojista. Vastukset kuumenevat ja herkut tirisevät: toukokuu tarkoittaa monelle herkkusuulle grillikauden odotettua aloitusta.

Kauden alussa grillissä paahtuvat vartaat, ensimmäiset parsat ja varhaiskaali. Kunhan kesä ehtii pidemmälle, täydentyy kattaus sesongin parhailla kasviksilla, lihalla sekä kalalla.

Maukas kastike takaa täydellisen lopputuloksen

Grillin kuumuus tuo ruokaan ihanan paahteisen maun, mutta kokonaisuuden viimeistelee aina herkullinen grillikastike. Kesäkokin kannattaakin hankkia monikäyttöinen luottokastike, joka sopii niin lihalle, kanalle kuin kasviksillekin.

Laadukasta kastiketta voi kokeilla sipaista hyvin monenlaisen grillattavan pintaan, ja kastike syventää maun aivan uudelle tasolle. Kastiketta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota, että tuote sisältää vain luonnollisia raaka-aineita ja aitoja makuja, sillä ne viimeistelevät kesän grilliherkut parhaalla mahdollisella tavalla.

Laadukas kastike syventää grillattavan maun aivan uudelle tasolle.

Esimerkiksi Deronin Sauce for meat -kastikesarjassa on kolme tomaattista grillikastiketta, joissa maistuvat yrtit ja mehevät kasvikset. Ne sopivat täydellisesti grilliruoan loppusilaukseksi, mutta yhtä hyvin myös pastakastikkeisiin tai pizzakastikkeeksi. Siksi Deroni-kastike on erinomainen kesäkeittiön vakiovaruste ja miksei myös erinomainen mökkituliainen.

Sarjan mustikka-chili-kastike on vastustamaton yhdistelmä chiliä, lempeän makeaa mustikkaa ja kevyen savuista BBQ-makua. Valkosipulikastikkeessa puolestaan potkaisee tymäkkä, tuore valkosipuli juuri sopivassa suhteessa. Tulinen chili-paprikakastike on täydellinen kastike grillipihville ja varma valinta vahvojen makujen ystävälle.

Deronin Sauce for meat -kastikesarjassa on kolme tomaattista grillikastiketta, joissa maistuvat yrtit ja mehevät kasvikset.

Grilli-illan takuuvarma onnistuja

Grillaus on yllättävän yksinkertaista, kun perusasiat ovat hallussa. Muutamaa simppeliä reseptiä varioimalla grillimestari saa ruokailijat huokailemaan ihastuksesta kerta toisensa jälkeen.

Nappaa talteen yksinkertainen ohje, jolla loihdit pöytään vaivattomasti loistavan grilliaterian. Valitse grillikastike oman makumieltymyksesi mukaan – jokainen vaihtoehdoista on kokeilun väärtti! Tässä reseptissä mehevä naudan ulkofileepihvi paistetaan hiiligrillin lämmössä. Sen kylkeen valmistetaan herkulliset vartaat kauden kasviksista.

Grillattu naudan ulkofilee ja kasvisvartaat

Neljälle

Naudan ulkofileepihvit

  • n. 1 kg maustamatonta naudan ulkofileetä tai valmiita naudan ulkofileepihvejä

  • suolaa

  • 1 prk Deronin tomaattista BBQ-kastiketta. Valitse kastike makusi mukaan: tomaatti-valkosipuli / mustikka-chili / tomaatti ja grillattu paprika

Ota kokonainen ulkofilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen lihan käsittelyä.

Ennen pihvien leikkaamista kuivaa lihan pintaa hieman talouspaperilla ja tarkista miten päin lihas-syyt menevät. Leikkaa lihaa aina poikkisyin. Leikkaa pihvit noin 2–3 cm paksuisiksi.

Mausta pihvit rouhaisuilla suolaa. Laita pihvit reunalliseen astiaan ja kaada päälle tomaattista BBQ-kastiketta. Kääntele pihvit kastikkeessa, jotta makua tarttuu molemmille puolille. Peitä astia ja anna pihvien maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Valmistele sillä aikaa kasvisvartaat ja kuumenna grilli.

Kasvisvartaat

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1–2 esikeitettyä maissia

  • 200 g tuoreita herkkusieniä

  • 1 punainen paprika

  • 1 keltainen paprika

  • 200 g halloumijuustoa

  • 1 rkl rypsiöljyä

Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä 15 minuuttia, jotta ne eivät syty palamaan grillissä.

Huuhtele kasvikset ja herkkusienet. Viipaloi kasvikset sekä halloumijuusto reilunkokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa maissista tukevalla veitsellä sopivan kokoisia kiekkoja.

Vinkki! Leikkaa maissiviipaleisiin pienet ristiviillot keskelle, jolloin ne on helppo pujottaa vartaisiin.

Kokoa vartaat haluamassasi järjestyksessä. Ennen grillaamista sivele vartaat kevyesti rypsiöljyllä ja mausta suolalla sekä yrttimausteseoksella. Grillauksen yhteydessä voit sivellä tomaattista BBQ-kastiketta myös vartaisiin saadaksesi lisää herkullista makua.

Grillaa vartaita keskilämmöllä useasti käännellen, kunnes kasvikset sekä halloumijuusto ovat saaneet kauniin värin.

Aseta pihvit grilliritilälle, kun grillissä on kuuma hiillos. Grillaa pihvit noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele vielä grillauksen yhteydessä marinadikastiketta pihvien pintaan saadaksesi lisää makua.

Anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tiesitkö?

Deronin tomaattiset BBQ-ateriakastikkeet