MainosDr. Oetker

Täydellistä pizzaa vähällä vaivalla? Katso nerokkaat vinkit, joilla voit oikaista

Pizzapohjan leipominen ei enää tunnu vaivalloiselta, kun kokeilee muutamaa niksiä. Niillä viikonloppuherkusta tulee nopeaa arkiruokaa.

Pizzaperjantain aika on ohi: tästä lähtien pizza on yksi arkipäivienkin nopeista ruuista.


20.4. 10:28

Perjantai-illan perusongelma: tekisi mieli pizzaa mutta ei jaksaisi alkaa leipoa. Taikinan kohottaminen ja vaivaaminen vievät monta tuntia, mutta nälkä on jo nyt.

Mahdollisia ratkaisuja on monia. Yksi niistä on tietysti pizzan tilaaminen, mutta on muitakin vaihtoehtoja. Jotkut kokoavat pizzan marketeissa myytävien tortillalettujen päälle, toiset tekevät ison satsin pizzataikinaa parin kuukauden välein ja pakastavat sitä erissä.

Pizza voi valmistua samassa ajassa, jonka uunin kuumeneminen kestää.

Nyt on kuitenkin tiedossa pizzanrakastajalle oikotie onneen: pizza voi valmistua samassa ajassa, jonka uunin kuumeneminen kestää. Toinen loistava apukeino taas mahdollistaa trendikkään hapanjuuren maun mukaan taikinaan käden käänteessä, ilman vaivalloista juuripurkin hoivailua.

Tämä tarkoittaa, että pizzaperjantain aika on ohi – tästä lähtien pizza on yksi arkipäivienkin nopeista ruuista. Pizzapäivä voi siis olla milloin vain, viikonpäivästä riippumatta.

Pizzahiivalla herkullista pikapizzaa minuuteissa

Dr. Oetkerin uutuustuote Nopea pizzahiiva mahdollistaa sen, että pizzan voi pyöräyttää uunia vaille valmiiksi sillä aikaa, kun uuni vielä lämpenee.

Pizzahiiva sisältää leivinjauhetta, jonka ansiosta taikina kohoaa uunissa. Siksi taikinan voi siis vain sekoittaa ja sitten siirtyä suoraan täytteiden asetteluun ilman kummempaa odottelua. Pizza on valmis uuniin jopa viidessä minuutissa.

Katso artikkelin lopusta herkullinen pizzan pikaohje, jonka voit napata suoraan arki-iltoja varten muistiin!

Hapanjuuriherkkuja helposti

Hapanjuuripizza on singahtanut vannoutuneiden pizzanystävien suursuosikiksi, ja se onkin ollut viime vuosina yksi trendiravintoloiden myydyimmistä tuotteista.

Suomalaiset ovat herkkusuina ihastuneet joukolla muihinkin erilaisiin hapanjuurileivonnaisiin: juurella leivottua artesaanileipää, pullaa ja hapanjuuribageleita myydään niin marketeissa kuin kahviloissa.

Suomalaiset ovat viime vuosina joukolla ihastuneet erilaisiin hapanjuurileivonnaisiin. Esimerkiksi sämpylät ja leivät kohoavat täydellisen ilmaviksi, ja hapanjuuri antaa niille tasapainoisen, syvän maun.

Hapanjuuri on alkuperäinen tapa leipoa. Se on peräisin ajalta, jolloin teollista hiivaa ei oltu vielä keksittykään.

Kotioloissa hapanjuuren elossa pitäminen voi kuitenkin olla hieman vaivalloista. Juurta pitää muistaa ruokkia vedellä ja jauhoilla säännöllisin väliajoin ja säilyttää tietyssä lämpötilassa. Täytyy olla myös tarkkana, ettei juuri pääse homehtumaan.

Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva ratkaisee tämän ongelman. Sen avulla ruokakaapista voi milloin tahansa loihtia käyttöön valmista hapanjuurta, jota ei tarvitse herätellä tai ruokkia.

Hapanjuuri antaa niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin upean rakenteen ja täyteläisen maun.

Hapanjuuri antaa niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin upean rakenteen ja syvän, täyteläisen maun. Esimerkiksi sämpylät ja leivät kohoavat täydellisen ilmaviksi. Maun puolesta hapanjuuri nostaa niin vappumunkit kuin pullatkin aivan uudelle tasolle, sillä hapanjuuren ansiosta taikinassa tapahtuva fermentoituminen tasapainottaa niiden makeutta juuri sopivasti.

Aikaa leivontaan ei kuitenkaan tarvitse käyttää muutamaa tuntia enempää: vaikkapa täydelliset hapanjuurisämpylät onnistuvat kuivatun juuren ansiosta jopa kahdessa tunnissa.

Kokeile herkullista pizzaa, joka valmistuu ilman kohotusta! Tällä luottoreseptillä onnistut takuuvarmasti.

Nopea ja helppo herkkupizza

Pizzataikina ilman kohotusta:

 • 1 ps Dr. Oetker Nopea pizzahiiva -seosta

 • 500 g vehnäjauhoja

 • 1 tl sokeria

 • 1 tl suolaa

 • 3 rkl ruokaöljyä

 • 2,5–3 dl kylmää vettä

Täyte:

 • Tomaattikastiketta

 • Tuoretta mozzarellaa tai juustoraastetta

 • Haluamiasi täytteitä kuten chorizoa, rucolaa, tomaattia, perunaa, punasipulia, oliivia, rosmariinia

Valmistus:

Lämmitä uuni 220 asteeseen kiertoilmalla.

Sekoita keskenään pizzahiivapussin sisältö, vehnäjauho, sokeri ja suola. Lisää öljy ja vesi vähän kerrallaan. Vaivaa hetken aikaa pehmeäksi, taipuisaksi taikinaksi.

Jaa taikina kahtia ja kauli molemmat osat jauhotetulla pöydällä 2–3 mm paksuisiksi levyiksi.

Siirrä molemmat pizzapohjat leivinpapereille ja täytä pizzat tomaattikastikkeella, juustolla ja muilla haluamillasi täytteillä.

Paista pizzaa noin 12–14 minuutin ajan, kunnes se on kypsä.

Viimeistele esimerkiksi tuoreella tomaatilla ja rucolalla

Tiesitkö?

 • Dr. Oetkerin Nopea pizzahiiva -tuotteen avulla saat kotitekoisen pizzan uuniin jopa viidessä minuutissa.

 • Pizzahiivan ansiosta taikina voidaan vain sekoittaa: sitä ei tarvitse kohottaa tai vaivata. Katso reseptejä

 • Kuivattu hapanjuuri ja hiiva taas tekee hapanjuurileipomisesta ihanan vaivatonta.

 • Kuivattu hapanjuuri ja hiiva sopii muun muassa pizzan, sämpylöiden, focaccian ja jopa pullien leivontaan. Reseptit näihin herkkuihin löydät täältä