MainosZmarta

Tapaturma, sairastuminen tai työttömyys saattaa yllättää koska tahansa – näin voit varautua elämän vastamäkiin

Lapset, koti ja koira on vakuutettu. Mutta entäpä sinä? Juuri nyt työkyvyttömyys voi kuulostaa asialta, joka tapahtuu vain muille. Jos kehnompi arpa osuu kohdalle, on se helpompi kohdata ilman taloushuolia.

Kun vakuutus on turvaamassa taloutta, oman energian voi keskittää tilanteesta riippuen joko toipumiseen tai uuden työn hakuun.


7.4. 17:00

Zmarta Tuloturva on vakuutus, joka korvaa työttömyydestä tai yli 30 päivän yhtäjaksoisesta sairauslomasta aiheutuvia ansionmenetyksiä. Kuukausittaisen vakuutusmaksun ja sen perusteella määrittyvän korvaussumman voi määritellä itse.

– Vakuutusta otettaessa kannattaa yksittäisen lainan sijasta arvioida kaikkia kuukausittaisia menoja, laskea ne yhteen ja miettiä, millaisella summalla ne tulisivat katetuiksi. Zmartan Tuloturvaa voi saada vuoden ajan 150–1500 euroa kuukaudessa. Kela-korvaukset, ansiosidonnaiset, sairauspäivärahat tai muut mahdolliset vakuutuskorvaukset eivät sen maksamiseen vaikuta, Zmarta Tuloturvan tarjoavaa Maiden General-vakuutusyhtiötä Suomessa edustava Pasi Puntari kertoo.

Zmarta Tuloturva -vakuutuksen voivat saada 18–60-vuotiaat, Suomessa asuvat ja Suomen sosiaaliturvan piiriin kuuluvat henkilöt, jotka ovat olleet viimeiset kuusi kuukautta keskeytyksettä töissä tai yrittäjänä.

Zmartan Tuloturvaa voi saada vuoden ajan 150–1500 euroa kuukaudessa.

Mielenrauha ei maksa paljoa, sillä 400 euron kuukausikorvaukseen oikeuttava vakuutus maksaa 28,95 euroa kuukaudessa. Korkeimman eli 1500 euron kuukausikorvaukseen oikeuttavan vakuutuksen saa hieman yli 100 eurolla.

Zmarta Tuloturvan saat lainavertailun yhteydessä osoitteesta zmarta.fi

Turvaa pahan päivän varalle

– Tapaturmien osalta vakuutus astuu voimaan heti ja se on voimassa niin kauan kuin maksut hoidetaan kuukausittain. Työttömyyden osalta vastuu alkaa neljä kuukautta vakuutuksen alkamisesta. Muusta kuin tapaturman aiheuttamasta työkyvyttömyydestä vakuutus korvaa, kun alkamispäivästä on kulunut 30 vuorokautta, Pasi Puntari jatkaa.

Zmarta Tuloturva -vakuutuksesta voi hakea korvausta, mikäli sairausloma tai työttömyys ovat jatkuneet vähintään 30 perättäisen päivän ajan. Kun ehdot täyttyvät, korvaus maksetaan jälkikäteen jo ensimmäisestä työttömyys- tai sairauslomapäivästä lähtien.

Elämässä voi tulla eteen monenlaisia odottamattomia vaiheita.

– Vahinkoilmoituksen voi tehdä verkossa osoitteessa vahingot.com. Sinne voi kirjata kaikki korvauskäsittelyssä tarvittavat tiedot sekä ladata lääkärintodistuksen, TE-keskuksen lausunnon ja muut mahdolliset dokumentit, Puntari ohjeistaa.

Vakuutusmarkkinoilla on saatavilla lukuisia yksittäisiin sairauksiin, kuten rintasyöpään tai muihin syöpätauteihin, kohdistuvia vakuutuksia. Zmarta Tuloturvan piirit kuuluvat syöpätautien lisäksi laajasti myös muut työkyvyttömyyttä aiheuttavat sydän- ja verisuonitautiperäiset, neurologiset sekä tuki- ja liikuntaelin sairaudet.

– Elämässä voi tulla eteen monenlaisia odottamattomia vaiheita. Kun vakuutus on turvaamassa taloutta, oman energian voi keskittää tilanteesta riippuen joko toipumiseen tai uuden työn hakuun, Puntari päättää.

Zmarta Tuloturvan saat lainavertailun yhteydessä osoitteesta zmarta.fi.

Tuloturvan saat Zmartan asiakkaana, vaikka et ottaisikaan lainaa Zmartan kautta. Lisätietoa myös täältä.