MainosPatria Pilot Training Oy

Haluatko ammattilentäjäksi? Patrialla on nyt kaksi eri vaihtoehtoa opintojesi aloittamiseksi!

Lentäjien kysyntä maailmalla on selvästi kasvamassa. Toteuta nyt unelmasi ja hae Patrian ammattilentäjäkoulutukseen.


4.11.2022 7:00

Koulutukseen haetaan vastuulliseen työtehtävään valmiita, ilmailusta ja lentäjän ammatista kiinnostuneita henkilöitä. Pääsyvaatimuksena lentäjäkoulutukseen on suoritettu lukion oppimäärä, ylioppilastodistus tai vastaavat toisen asteen opinnot, hyvä englannin kielen taito, soveltuvuuskokeiden läpäisy sekä miehillä asepalvelulain mukaisesti suoritettu palvelus.

Ennen Patrian koulutukseen pääsyä hakijat käyvät läpi kattavat kyky- ja soveltuvuustestit, joissa kartoitetaan mm. hakijoiden persoonallisuutta, yleistä lahjakkuutta ja taipumuksia, englannin kielen taitoa, matemaattisloogista ajattelua, sekä muita lentäjän ammatissa tarvittavia kykyjä. Oppilasvalintojen viimeinen vaihe on ilmailulääketieteellisen kelpoisuuden arviointi ilmailulääkäreiden toimesta.

Ilmailuala on elpymässä

Pandemian aiheuttamien rajoitusten vähentyessä lentoyhtiöt maailmalla ovat lisänneet voimakkaasti tarjontaansa. Aikaisemmin säilytyksessä olleita lentokoneita on otettu takaisin liikenteeseen, ja kasvavia määriä lentäjiä tarvitaan niitä lentämään. Uusia lentäjiä tarvitaan alalle maailmanlaajuisesti, tällä hetkellä kiihtyvään tahtiin.

Patrialla kaksi uutta koulutusohjelmaa vuodelle 2023

Patrian ATP56 on integroitu ATP kurssi, joka sisältää Airbus A320-tyyppikoulutuksen toteutettuna yhteistyössä Finnairin kanssa. Koulutus alkaa loppukeväästä 2023. Koulutukseen valitut voivat hakea Patrialta opintolainan takausta, kun laina otetaan koulutuksen yhteistyökumppanina toimivasta Handelsbankista.

Valmistuneilla oppilailla on mahdollisuus työllistyä Suomessa tai Euroopassa lentoperämiehen tehtäviin.

PATRIA56-KOULUTUS

 • A320 tyyppikoulutus, sisältäen tarvittavat teoriaosuudet, 80 tuntia simulaattorilentoa, noin 200 lentotuntia sekä kuusi laskeutumista Finnairin A320-koneella

 • Integroidun ATP-ohjelman mukainen

 • Opintoihin voi hakea opintolainaa Handelsbankenista, ja koko lainalle voi hakea maksullisen Patrian opintolainatakauksen. Pankkivakuudeksi ei tarvita omaa reaaliomaisuutta.

 • Opintojen kesto on yhteensä noin 24 kuukautta Pirkkalassa, Córdobassa ja Vantaalla

 • Opintojen hinta veroineen on 144 950 euroa.

Toinen ohjelma toteutetaan yhteistyössä Viron valtion omistaman lentoyhtiö Xfly kanssa. Tähän ATR72 MPL -ohjelmaan voivat hakeutua henkilöt, jotka voivat aloittaa koulutuksen jo helmi-maaliskuun vaihteessa 2023. Koulutukseen valituille ja sen hyväksyttävästi suorittaneille oppilaille Xfly antaa ehdollisen työpaikkalupauksen ATR -perämieheksi Xfly:n tukikohtaan Turussa. Tähän koulutukseen ei voi hakea Patrian opintolainatakausta.

XFLY ATR72 MPL-KOULUTUS

 • Perustuu ATR72 lentokoneen Multi-Crew Pilot License -ohjelmaan Xfly perämiehen tehtäviin räätälöitynä

 • Sisältää 240 lentotuntia, muuntokoulutuksen ATR72-500 -koneesta ATR72-600 -koneeseen, sekä kuusi laskeutumista ATR72-600 koneella.

 • Xfly antaa oppilaille ehdollisen työpaikkalupauksen, työpaikkana Xflyn toimipiste Turussa.

 • Opintojen hinta veroineen on 120 000 euroa. Patrian opintolainan takausta ei ole saatavilla tähän koulutusohjelmaan.

 • Koulutus alkaa helmi-maaliskuussa 2023 – voit hakea tähän ohjelmaan vain, jos olet valmis aloittamaan koulutuksen jo tuolloin.

Opintopaikkoja on rajoitetusti, joten hae koulutukseen nyt, ja voit valmistua unelma-ammattiisi vain kahdessa vuodessa!

Soveltuvuustestaukset ja valinnat aloitetaan joulukuussa 2022. Hakemuksia koulutukseen voi lähettää 6.12.2022 klo 23:59 saakka.

Kiinnostuitko?

 • Lue lisätietoa ammattilentäjäkoulutuksesta täältä, ja lähetä hakemuksesi viimeistään 6.12.2022 mennessä!

 • Opinnoista kiinnostuneille järjestetään RekryLive -infotilaisuus Infopäivä netissä 30.11.2022 kello 16.30.

 • Tilaisuuteen pääset mukaan klikkaamalla tästä.