MainosEuro-East

Tässä helppo nuudeliherkku arkeen – yksi ainesosa tekee siitä juuri täydellisen mausteisen

Paistetut nuudelit korealaiseen tapaan on lempeän tulinen ja tekee hyvää vatsalle. Mikä parasta, ruoka on pöydässä alle puolessa tunnissa.

Arkenakaan mausta ei kannata tinkiä: kokeile vaihteeksi valmistaa paistetut nuudelit kimchillä.


18.1. 13:50

Nuudeliruoat ovat käteviä, helppoja ja edullisia arjen pelastajia. Ne valmistuvat hetkessä, ja niitä on vaivatonta tuunata oman maun ja kaapista löytyvien ainesten mukaan.

Arkenakaan mausta ei kuitenkaan kannata tinkiä: kokeile vaihteeksi valmistaa paistetut nuudelit kimchillä. Ruokalaji saa lempeän tulisuutensa ja ihanan mausteisuutensa korealaisen keittiön suosikkituotteesta kimchisalaatista, jonka voi napata mukaan valmiina lähikaupasta.

Mausteinen kimchi sopii moneen kotikeittiössä – ja säilyy hyvin

Kimchi on viime vuosina hurmannut suomalaiset. Hapatetusta kiinankaalista valmistettua kimchisalaattia tarjoilevat niin ravintolat kuin pikaruokalatkin, ja tuote on löytänyt tiensä kotikeittiöihinkin.

Kimchin tulisen hapan makumaailma tekee salaatista vastustamattoman ja suorastaan koukuttavan. Kiinankaalin lisäksi kimchisalaatti sisältää usein gochugaru-chiliä, inkivääriä, porkkanaa, retiisiä ja valkosipulia. Hapattamalla valmistetussa kimchissä ei käytetä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita.

Kimchin tulisen hapan makumaailma tekee salaatista vastustamattoman.

Kimchi maistuu herkulliselta ihan sellaisenaan, ja jo haarukallinen mausteista vihannessalaattia lämmittää kehoa ja saa makuhermot hyrisemään. Sillä saa helposti arkisiin riisiruokiin ja nuudelisalaatteihin lisää syvyyttä ja reilua makua. Oikein säilytettynä hapatettu kimchisalaatti säilyy jääkaapissa pitkään, joten se on mainio luottoaines kotikeittiön erilaisiin kokkailuihin.

Hapattamalla hyvää vatsalle

Kimchin maun salaisuus on fermentointi eli hapattaminen. Hapattaminen on perinteinen säilöntämenetelmä, jossa hyödynnetään raaka-aineiden omia maitohappobakteereja. Kasvisten hapattaminen antaa ruoalle säilyvyyttä sekä lisää makua ja rakennetta.

Perinteisesti hapatetut tuotteet valmistetaan aina ilman etikkaa. Fermentointi on suosittua ja yleistä ympäri maailman, ja menetelmällä voi valmistaa niin lihaa, maitotuotteita kuin vihanneksiakin.

Hapatetut kasvistuotteet ovat vastustamattoman hyviä, ja niistä tykkää myös suolisto. Kotikokkailijalle hapatetut tuotteet on helppo tapa tuoda ruokapöytään lisää värikkyyttä, makua ja vaihtelua.

Tulisiko tästä reseptistä uusi luotto-ohjeesi arkeen? Kokeile maukasta ja ihanasti lämmittävää nuudeliherkkua!

Paistetut nuudelit kimchillä

4 hengelle, valmistusaika 20 min

400 g Euro-East Kimchi -salaattia

3 levyä nuudeleita (á noin 60 g), esim. Reeva-nuudeleita

1 tl seesamiöljyä

3 kevätsipulin vartta

2 porkkanaa

150 g sokeriherneitä (sugar snaps)

4 kananmunaa *

1 ruukku korianteria

kourallinen cashewpähkinöitä

Kastike

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl osterikastiketta

1 rkl hunajaa

2 tl Gruzia-chili-valkosipulitahnaa (tai muuta tulista chilitahnaa)

1/2 tl (n. 1 cm) raastettua inkivääriä

puolikkaan limen mehu

■ Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku.

■ Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

■ Huuhtele sokeriherneet, silppua kaksi kevätsipulin vartta, kuori ja suikaloi porkkanat. Tee porkkanasta ohuita suikaleita esimerkiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.

■ Kuumenna wokkipannu ja paista kasviksia seesamiöljyssä. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista kastiketta ja paista vielä hetki.

■ Lisää pannulle valutetut nuudelit, kimchi sekä loput kastikkeesta. Kuumenna, kunnes kastike on imeytynyt nuudeleihin.

■ Annostele ruoka lautasille ja paista toisella paistinpannulla annoksien päälle kananmunat, niin että keltuainen jää löysäksi.

■ Viimeistele annokset kevätsipulilla, korianterilla ja cashewpähkinöillä.

* Reseptistä saat täysin vegaanisen jättämällä kananmunan pois tai korvaamalla sen esimerkiksi tofulla.

Tiesitkö?

  • Euro-Eastin valikoimassa on useita hapatettuja tuotteita, kuten Venäläinen hapankaali, Venäläiset suolakurkut, Hapatettu punakaali ja Kimchi.

  • Euro-Eastin hapatetut tuotteet valmistetaan ilman lisä- tai säilöntäaineita.

  • Euro-Eastin tuotteita myydään ruoka- ja päivittäistavarakaupoissa ympäri Suomen. Tutustu jälleenmyyjiin

  • Tutustu Euro-Eastin vihannesvalikoimaan