[MAINOS: Kannettavatietokone.fi] Miksi it-leasingissa on järkeä? Tässä 5 tärkeintä vinkkiä - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosKannettavatietokone.fi

Miksi it-leasingissa on järkeä? Tässä 5 tärkeintä vinkkiä

Lähes jokainen yritys tarvitsee tietokoneita liiketoiminnassaan. Niihin sidottu raha ei kuitenkaan tuota mitään.

– Leasingmallimme tähtää viime kädessä laitteiden omistukseen – meillä leasingissa ei ole kyse pelkästä vuokraamisesta, kertoo Kannettavatietokone.fi:n toimitusjohtaja Juhani Ahava.


3.1. 13:39

Jos yritys pyrkii kasvuun, sen kannattaa sijoittaa rahansa it-laitteiden sijaan mieluummin esimerkiksi markkinointiin ja lisätyövoiman rekrytointiin.

Siksi liisaus eli leasing on järkevin ratkaisu tietokoneiden hankkimiseen – varsinkin pienille ja keskisuurille yrityksille.

Leasingmallissa yrityksen ei tarvitse sitoa toiminnan kehittämiselle tärkeitä kassavarojaan kerralla it-laitteisiin. Yritys voi ensin vuokrata laitteet pitkäaikaisesti, sitten mahdollisuuksien mukaan lunastaa ne omakseen edulliseen hintaan.

It-laiteinvestoinnit voivat jopa hidastaa yrityksen kehitystä ja kasvua.

– It-laiteinvestoinnit voivat jopa hidastaa yrityksen kehitystä ja kasvua, perustelee Kannettavatietokone.fi:n toimitusjohtaja Juhani Ahava.

It-leasing on mahdollista kaikenkokoisille yrityksille. Liisaus on erityisen kannattavaa tilanteissa, joissa laiteinvestoinnit tai niiden laiminlyönti voivat vaikuttaa yrityksen muuhun toimintaan rajoittavasti.

Lue lisää leasingista

Kulut ovat ennustettavissa – ei piilokuluja

It-leasingin kulut ovat kiinteitä ja samalla tavalla ennustettavissa kuin esimerkiksi toimitilavuokrat. Kun tietää tarkalleen, mitä yrityksen it-laitekulut ovat, budjetointi ja kassavirran suunnittelu helpottuvat.

Leasingin kuukausierät kirjataan yrityksen kirjanpitoon vuokrana, ja ne ovat täysimääräisenä poistettavissa yrityksen verotuksessa. Jos yritys hankkii it-laitteet suoralla kaupalla, poisto-oikeus on vuosittain vain 25 prosenttia.

– Leasingilla ei ole suoraa tasevaikutusta toisin kuin esimerkiksi lainalla tai osamaksulla, jotka ovat yritykselle velkaa ja voivat vaikuttaa negatiivisesti yrityksen tunnuslukuihin, Ahava toteaa.

Viisi vinkkiä it-leasingiin

1. Älä jää tuskailemaan huonosti toimivien, vanhanaikaisten tai yrityksen käyttötarkoitukseen sopimattomien laitteiden kanssa!

Leasing mahdollistaa suoraa ostoa laadukkaampien laitteiden käytön. Tämä tehostaa työskentelyä, säästää energiaa ja mahdollistaa yrityksen omia tarpeita tukevien laitteiden hankinnan.

2. Kannettavatietokone.fi -verkkosivuilla oleva hakukone auttaa sinua löytämään yrityksellesi sopivimmat laitteet.

Valikoimassa on yli 1500 erilaista kannettavaa tietokonetta kaikilta tunnetuimmilta valmistajilta. Niiden lisäksi valikoimasta löytyvät pöytäkoneet sekä tärkeimmät oheislaitteet ja ohjelmistot.

3. Tutustu tarkasti leasingsopimuksen sisältöön.

Ei pidä kiinnittää huomiota pelkästään kuukausihintaan. Kannattaa tarkastaa ainakin mahdolliset sopimuksen piilokulut, vakuutuksen omavastuuosuus ja laitteiden lunastusehdot.

4. Tarkista, voitko lunastaa laitteet omaksesi leasingsopimuksen päätyttyä.

Kannettavatietokone.fi tarjoaa aina mahdollisuuden lunastaa leasinglaitteet sopimuksen päätyttyä edullisesti. Tällaisessa leasingmallissa ei ole kyse pelkästä vuokraamisesta.

5. Katso, sisältyykö it-leasingsopimukseen myös hyödyllistä palvelua.

Kannettavatietokone.fi:n it-leasingsopimukseen voidaan sisällyttää laitteiston lisäksi myös palveluita. Pientä lisämaksua vastaan tietokoneet voidaan esimerkiksi toimittaa valmiiksi asennettuina.

Saatavilla on ON-SITE-huoltosopimuksia, jolloin huollot tapahtuvat tarvittaessa asiakkaan omissa tiloissa nopeasti.

Leasingasiakkaille on myös maksuton chatissa toimiva online-tuki, joka on saatavilla koko sopimuskauden osoitteessa kannettavatietokone.fi.

Kannettavatietokone.fi:n leasing sisältää laitteiston lisäksi niiden rahoituksen ja kattavan laitevakuutuksen esimerkiksi tapaturmaisen rikkoutumisen tai varkauden varalle.

– Sopimustemme hintaan ei lisätä mitään piilokuluja, kuten laskutuslisiä tai päivävuokria. Sopimuksiimme aina sisältyvän laitevakuutuksen omavastuu, 150 euroa, on markkinoiden edullisimpia, Ahava lupaa.

Asiakas voi täyttää leasinghakemuksen yrityksen verkkosivuilla. Ilmoitettu kuukausihinta on Ahavan mukaan eurolleen todellinen, toteutuva kuluerä.

Kun leasingsopimus päättyy, yritys saa halutessaan lunastaa laitteet pysyvästi omakseen edullisella jäännösarvolla.

– Leasingmallimme tähtää viime kädessä laitteiden omistukseen – meillä leasingissa ei ole kyse pelkästä vuokraamisesta.

Lue lisää leasingista

”Paperisotaa ei tarvita”

It-leasingratkaisuja on olemassa hyvin monenlaisia eri yritysten tarjoamina. Sopimusten merkittävimmät erot ovat siinä, mitä leasinglaitteille tapahtuu sopimuksen päätyttyä ja mitä ilmoitettu kuukausihinta todellisuudessa pitää sisällään.

Ahava kehottaa it-leasingia harkitsevaa yritystä vertailemaan sopimusten sisältöä kokonaisvaltaisesti.

– Ei pidä kiinnittää huomiota pelkästään kuukausihintaan. Kannattaa aina tarkastaa mahdolliset sopimuksen piilokulut, vakuutuksen omavastuuosuus ja laitteiden lunastusehdot.

Kannettavatietokone.fi on halunnut tehdä leasingprosessin mahdollisimman helpoksi ja selkeäksi asiakkailleen.

– Koko prosessi toimii meillä sähköisesti – paperisotaa ei vaadita. Tilauksen voi hoitaa verkkokaupassamme, ja leasinglaitteet saa meiltä käyttöön muutamassa arkipäivässä.

Lue, miksi leasing kannattaa

LapTech Oy – kannettavatietokone.fi

– LapTech Oy on vuonna 2006 perustettu, yksityisessä omistuksessa oleva kotimainen yritys.

– Yrityksellä on 15 vuoden kokemus it-laitteiden myynnistä, yritysleasingista ja niihin liittyvien palveluiden tarjoamisesta. Yritys palvelee vuosittain tuhansia yksityis- ja yritysasiakkaita koko Suomessa.

– Voit täyttää leasinghakemuksen suoraan yrityksen verkkosivuilla ja allekirjoittaa sen sähköisesti. Saat tietokoneet ja muut tarvitsemasi leasinglaitteet käyttöön muutamassa päivässä.