MainosTampereen Aluetaksi Oy

Nyt voit valita palveluntuottajan – näin Kela-taksin tilaaminen uudistuu Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla

Matka Kela-taksilla on elämän tärkeä matka ja siksi erityinen. Luottamus korostuu, kun asiakas astuu kokeneen palveluntuottajan kyytiin.

Tampereen Aluetaksi Oy on kokenut palveluntuottaja, joka aloittaa Kela-taksien välittämisen Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla vuoden 2022 alusta.


14.12.2021 12:39

Odotat kenties tutkimustuloksia terveydentilastasi tai hoidon vaihe mietityttää ja jännittää. Olet ehkä itse ollut tällaisella matkalla tai tunnet tilanteen läheisesi kautta.

– Matka Kela-taksilla ei ole mikä tahansa taksimatka, vaan siinä kuljettaja kohtaa asiakkaansa tilanteessa, jota on ajateltu ja mahdollisesti jännitetty useita päiviä. Se on elämän tärkeä matka, kiteyttää Tampereen Aluetaksi Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Pessi.

Kokonaan kotimainen ja pääosin osakasautoilijoidensa omistama Tampereen Aluetaksi aloittaa Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan uutena Kela-taksien välittäjänä 1.1.2022 alkaen. Kela kilpailutti korvaamiensa taksimatkojen palveluntuottajat alueittain viime syksynä. Jokaisen maakunnan alueella on nyt kaksi palveluntuottajaa. Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa kilpailutettiin yhtenä kokonaisuutena.

– Tampereen Aluetaksi on ollut pitkään palveluntuottajana Pirkanmaalla, ja olemme nyt kovin innoissamme uudesta alueesta. Palvelun toteuttamiseen olemme tehneet sopimuksia paikallisten taksiyrittäjien kanssa. Kela-kuljetuksia olemme ajaneet vuodesta 2011 alkaen, ja meitä voi hyvinkin kutsua alan konkariksi. Vuonna 1990 perustetulla Tampereen Aluetaksilla on vankka kokemus taksitoiminnasta.

Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa

Näin tilaat Kela-taksin

Turvallinen ja luottamuksellinen matka alkaa hyvästä asiakaspalvelusta.

Kela korvaa taksimatkan, kun se tilataan Kelan kanssa sopimuksen tehneestä tilausvälityskeskuksesta.

1.Ennen matkaa

Ota sosiaaliturvatunnuksesi ja osoitetiedot valmiiksi esille. Näin nopeutat tilauksen tekoa.

Voit tilata Kela-taksin 1.1.2022 alkaen Tampereen Aluetaksin maksuttomasta numerosta 0800 41 5720. Tilauspalvelu on auki 24 tuntia vuorokaudessa.

2. Matkan aikana

Näytä kuljettajalle Kela-korttisi tai henkilöllisyystodistuksesi.

3. Matkan jälkeen

Pyydä terveydenhuollosta todistus matkakorvausta varten, mikäli tarvitset taksia terveydentilastasi johtuen.

Palvelun tilaajan kannalta merkittävää on, että nyt hän voi valita Kela-taksin kahdelta eri palveluntuottajalta. Toinen tärkeä ja muistettava asia on tilausnumeroiden muuttuminen vuoden alussa.

– Aikaisemmat numerot eivät ole enää ensi vuoden alusta alkaen käytössä, vaan kullakin palveluntuottajalla on oma uusi numeronsa. Tampereen Aluetaksin Kela-taksin voi tilata Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla maksuttomasta numerosta 0800 41 5720, Pessi esittelee.

Hyvä asiakaspalvelu korostaa hänen mukaansa Kela-taksimatkan erityisyyttä sekä herättää luottamusta ja vahvistaa turvallisuudentunnetta.

– Yksi arvoistamme on luotettavuus, joka onkin taksilain uudistuksen myötä noussut arvoonsa. Kun asiakas astuu kyytiin, hän tuntee olevansa turvallisissa käsissä. Siksi asiakaslupauksemme onkin, että olemme kumppanisi elämäsi tärkeissä matkoissa, Tiina Pessi summaa.

Tampereen Aluetaksi Oy on toiminut vuodesta 1990 alkaen ja välittänyt Kela-taksimatkoja vuodesta 2011 lähtien.