[MAINOS: Schneider Electric] Tipuitko turnauksesta sähkönjakelun häiriön vuoksi? Näin pidät pelit käynnissä - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosSchneider Electric

Tipuitko turnauksesta sähkönjakelun häiriön vuoksi? Näin pidät pelit käynnissä

Virransyötön jatkumisen sähkökatkon aikana voi varmistaa erillisellä UPS-laitteella. UPS suojaa nettiyhteyden ja pitää pelit käynnissä.

Jos sähkönjakelu takkuaa, myös pelit keskeytyvät.


2.12.2021 14:24

UPS on himopelaajalle kirjainyhdistelmä, johon kannattaa satsata. UPS eli Uninterruptible Power Supply -laite varmistaa keskeytyksettä jatkuvan virransyötön: se suojaa konsolit, pelitietokoneet ja kodin muut viihdelaitteet sähköverkon häiriöiltä.

– Pelikoneet maksavat paljon, jolloin niiden hajoaminen ylijännitteiden, salamaniskun tai sähköverkon muun vian seurauksena harmittaa. UPSin avulla nämä häiriöt saadaan suodatettua pois ja suojattua kalliit laitteet, sanoo kanavapäällikkö Perttu Suikkanen Schneider Electriciltä.

”Kotipelaaja häviää pelin, mikäli yhteys katkeaa”

Jos sähkönjakelu takkuaa, myös pelit keskeytyvät.

– Äkillinen sähkökatko aiheuttaa aina pelin katkeamisen. Ammattipelaajan kohdalla tilanne voi vaikuttaa radikaalisti koko pelitiimin suoritukseen ja kokonaistuloksiin, muistuttaa markkinointikoordinaattori Janne Viitanen Jimm's PC-Store Oy:stä.

Pelaajille kiusallisia ovat myös linjoilta tapahtuvat putoamiset, joista seuraa sanktioita.

– Rangaistukset ovat pitkälti riippuvaisia pelistä sekä turnausformaatista ja -järjestäjästä. Kotipelaaja todennäköisesti häviää pelin, mikäli yhteys katkeaa. Yhteyden katkettua pelaaja tippuu pois serveriltä eikä pysty pelaamaan.

Pelistä ja formaatista riippuen pelaajalla on muutamia minuutteja aikaa liittyä takaisin serverille. Jos pelaaja onnistuu siinä, peliä yleensä jatketaan normaalisti.

– Jos pelaaja ei ehdi ajoissa takaisin serverille, joutuu hän luovuttamaan pelin tai vaihtoehtoisesti hänen joukkueensa joutuu pelaamaan alivoimalla.

Monen pelin yhteyteen on luotu rangaistuksena myös niin sanottu aikasakko. Aikasakko napsahtaa, mikäli poistuu virallisesta pelistä ennen sen loppumista ja se voi estää pelaajaa liittymästä peliin takaisin.

UPS-laite on osa voittoisaa pelitiimiä

UPSin avulla tuotetaan varavirtaa, joka suojaa laitteita vauriolta ja pitää pelit käynnissä.

– Kotona UPS-laitteella voi suojata esimerkiksi wifi-reitittimen, jonka ansiosta nettiyhteys pysyy toiminnassa, vaikka sähköt menisivät, Perttu Suikkanen sanoo.

UPS lähettää välittömästi virtaa Xboxille, PlayStationille ja PC:lle, jos virta katkeaa, ja suojaa laitteita samalla sähkötasojen vaihteluilta.

Pelikonsoleiden, kuten PS5 ja Xbox, suojaamiseksi sopii esimerkiksi Jimm's PC-Storen valikoimista löytyvä BR1500G-GR lisäakulla BR24BPG. Pöytäkoneille Jimm´sin Janne Viitanen suosittelee niin ikään BR1500G-GR-laitetta.

– UPS-laitteen asennus ja käyttö on yksinkertaista: se yhdistetään sähköpistokkeella virtalähteen ja suojattavan laitteen väliin, kertoo Suikkanen Schneider Electriciltä.

Mikä ihmeen UPS?

– UPS eli Uninterruptible Power Supply takaa virtasuojan elektroniikalle.

– Odottamattomien sähkökatkosten, jännitevaihteluiden tai muiden sähkökatkosten sattuessa kohdalle, UPS tarjoaa välittömästi varavirran ja ylijännitesuojan siihen liitetyille laitteille.

– UPSin avulla suojaat kotona esimeriksi langattomat verkkolaitteet, kuten reitittimet ja modeemit, tietokoneet, pelikonsolit, mobiililaitteet, televisiot ja turvajärjestelmät.

– UPS pitää reitittimen päällä sähkökatkon aikana, jolloin nettiyhteys säilyy.

– Pelikonsoli tai pöytäkone pysyy päällä akkukapasiteetin mahdollistaman varakäyntiajan turvin.