MainosMenevä

Mitä jos lähtisit sähköauton kuljettajaksi? Saat 2500 euron takuupalkan ja mahdollisuuden rakastua

Taksiyhtiö Menevä tuo Helsinki-Vantaan lentoasemalle 80 täyssähkötaksia. Nyt niille etsitään kuljettajia.

Kynnys ammattiautoilijaksi ryhtymiselle on matala. Koulutusvaatimusten sijaan Menevä on kiinnostunut oikeanlaisesta asenteesta ja kyvystä palvella.


30.11.2021 15:27

Tämä kaupunki on minun. Sellainen ajatus pälkähtää helposti sunnuntaiaamuna päähän, kun katselee taksin ratin takaa auringonnousua ruuhkattomalla tiellä. Kun missään ei näy ketään, ja liikenne on olematonta, ammattikuljettajan suupielet nousevat herkästi hymyyn.

Tämä tiedetään Menevä-taksiyhtiössä hyvin. Sekä toimitusjohtaja Tuomo Halminen että myynti- ja markkinointijohtaja Arto Peisa tunnistavat romantiikan, joka liittyy hiljaisiin tunteihin, jolloin kaupungin kadut ovat autioita. Nuo kokemukset eivät kuitenkaan ole taksinkuljettajan työn ainoa suola.

Jos ajaa satoja kilometrejä päivässä, jokainen talo, risteys ja kaupungin kolkka tulevat yhtä tutuiksi kuin auringonnousut. Olipa kotoisin Joensuusta tai Milanosta, kuljettajan työssä Helsingistä saa tutun kotikaupungin jo ensimmäisen vuoden aikana.

– Ajaminen on keino rakastua kaupunkiin, Halminen kiteyttää.

Etsinnässä hyvä asenne

Tammikuusta lähtien Menevä tarjoaa mahdollisuuden rakastua kaupunkiin sähköauton ratin takaa. Menevän taksikaistalle Helsinki-Vantaan lentokentälle tulee heti vuodenvaihteen jälkeen 80 täyssähkötaksia, joihin rekrytoidaan kuljettajia paraikaa.

Kynnys ammattiautoilijaksi ryhtymiselle on matala. Koulutusvaatimusten sijaan Menevä on kiinnostunut oikeanlaisesta asenteesta ja kyvystä palvella. Se näkyy myös palkkauksessa, sillä rekrytoitaville luvataan 2500 euron takuupalkka.

Kentälle on tulossa valkoisia Audeja ja Peugeotin tilatakseja, joissa on muun muassa lasikatto, sähköllä toimivat sivuovet ja hierovat etupenkit.

Peisan mukaan aktiiviset ja joustavat kuljettajat voivat jopa onnistua tuplaamaan palkan. Opiskelijalle taksityön ja opiskelun yhdistäminen on joustava tapa tienata lisätuloja.

–Tähtäämme siihen, että kuljettajat tienaavat paremmin. Pidämme porukan kompaktina. Jos töitä riittää viidellekymmenelle taksille, emme laita satoja autoja tolpalle odottamaan. Siksi teemme jatkuvasti resurssisuunnittelua.

Jos alalla eteneminen kiinnostaa, Menevä tarjoaa myös mahdollisuuden alan yrittäjyyteen ilman alkuinvestointeja. Riittää, että taskusta löytyy taksiyrittäjän liikennelupa.

Lähde sähköauton kuljettajaksi

Hierovia penkkejä ja lasikattoja

Menevän uusien autojen myötä pääkaupunkiseudun sähkötaksien määrä tuplaantuu. Suunnitelmien mukaan Menevän autoilla on mahdollista ajaa vuositasolla jopa 12 miljoonaa sähköistä taksikilometriä.

– Päästövinkkelistä sillä on huikea vaikutus. Siinä säästyy lähemmäs miljoona litraa polttoainetta, Peisa sanoo.

Halminen on samoilla linjoilla. Hän kertoo, että Menevällä vastuullisuus- ja ympäristöasioita mietitään mieluummin eturintamassa kuin jälkijunassa. Koska yksi ammattiauto vastaa helposti kymmentä yksityisautoa, tulevaisuusorientoituneen yrityksen taksikalusto on perusteltua sähköistää jo ympäristön kannalta.

Menevän uusien autojen myötä pääkaupunkiseudun sähkötaksien määrä tuplaantuu.

Helsinki-Vantaan täyssähkötaksit tarjoavat Halmisen ja Peisan mukaan houkuttelevia kyytejä sekä asiakkaille että kuljettajille. Kun Oulusta Helsinkiin saapunut työmatkailija istahtaa Menevän sähkötaksin kyytiin, matka palaveriin sujuu paitsi ympäristöystävällisesti, myös mukavasti.

–Kentälle on tulossa erittäin hienoja valkoisia Audeja ja Peugeotin tilatakseja, joissa on muun muassa lasikatto, sähköllä toimivat sivuovet ja hierovat etupenkit. Hienouksia on paljon, Peisa lupaa ja muistuttaa, että sähköautojen lisäksi alueelle tulee myös liki 20 pika- ja keskinopeaa latauspaikkaa niille.

Lähde sähköauton kuljettajaksi

”Taksityö on hauskaa ja palkitsevaa”

Mutta ovatko auringonnousut ainoa syy hakeutua taksialalle? Menevän edustajien mukaan kuljettajan työn hienouksiin lukeutuu ennen kaikkea erilaisten ihmisten kohtaaminen. Koskaan ei tiedä, kuka kyytiin tulee ja millaisiin keskusteluihin tai kohtaamisiin se johtaa.

Kun toimipiste on lentokentän yhteydessä, kuljettaja saa läpileikkauksen Suomen kansaan. Vuorotyön aikana kyytiin voi päätyä niin liikematkailija kuin lomalainen. On päiviä, jolloin viereen voi istahtaa Tanskasta saapunut pankkiiri, ja päiviä, jolloin takapenkin ainoa kyytiläinen on eksynyt matkalaukku.

Halmisen mukaan ihmisten auttamisesta saa sellaisia onnistumisen elämyksiä, joita on harvassa.

–Taksityö on helkutin hauskaa ja palkitsevaa. Nykyään asiakkaiden vaatimukset ovat jopa pelottavan matalalla. Oikealla asenteella ne on helppo ylittää. Joillekin pelkkä oven avaaminen voi tulla positiivisena yllätyksenä.

Lähde sähköauton kuljettajaksi