Miten korkokaton muutos vaikutti lainoihin – kannattaako vielä hakea lainaa? Lue asiantuntijan katsaus tilanteeseen - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosZmarta

Miten korkokaton muutos vaikutti lainoihin – kannattaako vielä hakea lainaa? Lue asiantuntijan katsaus tilanteeseen

Zmarta on Suomen suurimpia ja Pohjoismaiden kokenein lainanvälittäjä. Zmartan laina-asiantuntija Tiia kertoo, miten lokakuun alussa loppunut tiukempi korkosääntely näkyy myönnetyissä lainoissa.


19.11. 14:33

– Meillä on tietoa tuhansista hakemuksista ja lainatarjouksista korkokaton muutoksen jälkeen, joten voimme jo tehdä selkeitä johtopäätöksiä siitä, miten muutos on vaikuttanut kuluttajien saamiin lainoihin, kertoo Tiia.

Myönnettyjen lainojen korot eivät muuttuneet merkittävästi. Edelleen suurin osa, eli 67% hakijoista, saa lainaa alle 10% korolla.

– Ja todella merkittävä osa, noin 20% hakijoista, on saanut lainatarjouksen 5 % – 7,5 % korolla. Tämä on melkoisen edullista kun puhutaan vakuudettomista kulutusluotoista, jatkaa Tiia.

Tee lainahakemus, ja katso millä korolla sinä saat lainaa.

Keskimääräinen laina-aika on noussut hieman, ja on nyt 6,7 vuotta. Vaikuttaakin siltä, että lainanmyöntäjät ovat pyrkineet pienentämään kuukausimaksuja tarjoamalla muutaman kuukauden pidempiä maksuaikoja lainoille. Myönnetyt lainasummat ovat sen sijaan samalla tasolla kuin ennen lakimuutosta.

– Lainaa on edelleen mahdollista saada samalla korolla kuin matalamman korkokaton aikana. Ja nyt lainaa saavat myös ne hakijat, jotka eivät lainatarjousta saaneet kesällä. Kannattaa siis ehdottomasti hakea lainaa. Ja varsinkin yhdistää aikaisempia kalliita lainoja ja pikavippejä yhdeksi halvemmaksi lainaksi, summaa Zmartan lainaneuvoja Tiia.

– Uskoisin että lainanmyöntäjien välinen kilpailu pitää lainakorot suhteellisen alhaalla jatkossakin, jatkaa Tiia.

Hyviä uutisia siis jokaiselle, joka haluaa pienentää lainakulujaan.

Tee lainahakemus täällä, ja vertaa tarjouksia

Tietoa Zmartasta

Zmartan lainapalvelu on nopea jotta sinulle jää aikaa harkita. Zmartan avulla lainan kilpailuttaminen on vaivatonta, sillä yhdellä hakemuksella tavoitat yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Lainojen kilpailuttaminen Zmartan kautta on ilmaista etkä myöskään sitoudu mihinkään. Voit rauhassa vertailla tarjouksia, ja valita sinulle sopivan lainan.