[MAINOS: Zmarta] Huomio: lue, mikä merkittävä tekijä on muuttunut lainoissa! Miten se vaikuttaa lainansaantiin? - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosZmarta

Huomio: lue, mikä merkittävä tekijä on muuttunut lainoissa! Miten se vaikuttaa lainansaantiin?

Lainojen korkokatto nousi lokakuun alussa kymmenestä prosentista 20 prosenttiin. Kannattaako vielä hakea lainaa?

Lainanmyöntäjät tekevät aina henkilökohtaisen lainapäätöksen perustuen asiakkaan tilanteeseen.


15.10. 13:22

Haastattelimme lakimuutokseen liittyen Zmartan lainaneuvojaa Tiiaa, joka on toiminut jo useamman vuoden lainojen parissa. Hän näkee nyt tapahtuneen muutoksen mielenkiintoisena nimenomaan monen lainanhakijan kannalta.

– Lainanmyöntäjät tekevät aina henkilökohtaisen lainapäätöksen perustuen asiakkaan senhetkiseen tilanteeseen. Väliaikaisen korkokaton aikana ne asiakkaat, jotka olisivat normaalisti saaneet lainaa esimerkiksi 12 prosentin korolla, ovat joko saaneet kielteisen lainapäätöksen tai mahdollisesti tarjouksen pienemmästä lainasummasta, kertoo Zmartan lainaneuvoja Tiia.

– Olettaisinkin, että moni niistä lainanhakijoista, jotka eivät saaneet tarjousta esimerkiksi kesällä, voivat nyt saada useammankin tarjouksen. Kannattaa siis ehdottomasti tehdä lainahakemus. Se ei maksa hakijalle mitään.

Tee hakemus ja katso, millä korolla sinä saisit lainaa

Saattaa myös olla, että osa lainanmyöntäjistä ei nosta korkotasoaan, vaan haluaa kilpailla laina-asiakkaista alle 10 prosentin nimelliskoroilla. Tiian mukaan nyt on siis paljon muutoksia lainamarkkinassa, ja osalle kuluttajia ne saattavat olla jopa positiivia.

– Haluaisin vielä huomauttaa, että laki sallii taas lainatuotteiden suoramarkkinoinnin. Tämä tarkoittaa sitä, että monen kuluttajan sähköpostiin ja puhelimeen tulee jatkossa paljon lainatarjouksia. Lain mukaan näissä viesteissä pitää kuitenkin olla toimiva ”unsubscribe” linkki, josta kyseisen viestin tulon voi halutessaan estää jatkossa, neuvoo Zmartan lainaneuvoja Tiia.

Katso tästä, miten edullisen lainatarjouksen saat Zmartan kautta

Tietoa Zmartasta

– Zmartan lainapalvelu on nopea, jotta sinulle jää aikaa harkita.

– Zmartan avulla lainan kilpailuttaminen on vaivatonta, sillä yhdellä hakemuksella tavoitat yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää.

– Lainojen kilpailuttaminen Zmartan kautta on ilmaista. Et myöskään sitoudu mihinkään.