[Mainos: SATO] Näin nappaat parhaan vuokra-asunnon pääkaupunkiseudulla - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosSATO

Näin nappaat parhaan vuokra-asunnon pääkaupunkiseudulla

Vuokra-asunnon löytäminen pääkaupunkiseudulta voi olla haastavaa, sillä halutuimmat kodit vuokrataan nopeasti. SATO:n liiketoimintamuotoilija Laura Lilleberg antaa vinkit sujuvaan asunnonhakuun.

Monet asunnot esimerkiksi Helsingissä vuokrataan nopeasti. Jos vapaista asunnoista ei löydy juuri sillä hetkellä sopivaa kotia, kannattaa laittaa hakuvahti töihin.


14.10. 13:14

Asuntojen vuokraaminen on etenkin pääkaupunkiseudulla nopeatempoista toimintaa. Sopivan kodin osuessa kohdalle ei kannata jäädä odottelemaan.

SATO on tehnyt kotien hakemisesta entistä sujuvampaa ja hakuvahtikin on saanut uusia ominaisuuksia. Asunnonetsijä voi lisätä hakuvahtiin itseään kiinnostavat kaupungit tai asuinalueet. Lisäksi hakua voi rajata maksimivuokran, asunnon koon ja ominaisuuksien mukaan.

– Monet asunnot esimerkiksi Helsingissä vuokrataan nopeasti. Jos vapaista asunnoista ei löydy juuri sillä hetkellä sopivaa kotia, kannattaa laittaa hakuvahti töihin. Hakuvahdin avulla kiinnostava koti ei mene silmien ohi, ja sopivan vuokra-asunnon löytyessä sitä on helppo hakea välittömästi, kertoo SATOn liiketoimintamuotoilija Laura Lilleberg.

Hakuvahdin avulla kiinnostava koti ei mene silmien ohi.

Tarpeiden ja toiveiden muuttuessa hakuvahtiin on helppo lisätä uusia rajauksia milloin tahansa.

– Vahdin avulla voi pitää silmällä myös vastavalmistuneita koteja ja päästä uuden asunnon ensimmäiseksi asukkaaksi, Lilleberg lisää.

– Hakuvahdista löytää myös talot, joissa toimii SATO-talomestari.

Talomestarit ovat nykyajan talonmiehiä ja osa yli 20 000 SATOn asukkaan arkea. He tekevät muun muassa vuokrakodin pieniä korjauksia, huoltotöitä ja remonttitilauksia sekä asuntojen muuttotarkastuksia.

SATO on koonnut nettisivuilleen naapurustoista ja kaupungeista tarinoita ja tärppejä, joita tuleva asukas voi lukea ennen muuttoa uuteen kotiin.

Jos käytössä on OmaSATO, löytyy tehty hakuvahti sieltä. OmaSATO on digipalvelu, jossa SATOn asukas voi tarkistaa omat sopimus- ja maksutietonsa, tehdä vikailmoituksen tai viestitellä asiakaspalvelun kanssa.

– Hakuvahteja voi myös tehdä yhden tai useamman, ja vahdin voi jakaa kätevästi kaverille tai puolisolle, Lilleberg huomauttaa.

Tutustu naapurustoon ennen kuin haet

SATO on koonnut nettisivuilleen naapurustoista ja kaupungeista tarinoita ja tärppejä, joita tuleva asukas voi lukea ennen muuttoa uuteen kotiin. Sieltä voi kurkata, mistä löytyvät kodin lähimmät palvelut, puistot ja päiväkodit. Samalla voi suunnitella liikkumisen töihin, kouluun ja harrastuksiin, sillä tiedot sekä matkojen pituudesta että pysäkkien sijainneista löytyvät asuinalueen sivuilta.

– Jos on muuttamassa esimerkiksi Pohjois-Haagaan, voi lukaista tulevasta kotipaikastasi kertovan artikkelin, Lilleberg vinkkaa.

Unelmakoti löytyy helposti netistä

– Vuokra-asunnon hakeminen on vaivatonta netissä, Lilleberg toteaa.

SATO muistuttaa, että hakijan ei tarvitse kirjoittaa elämäkertaa hakemukseensa eikä odottaa puhelimen vieressä soittoa vuokra-asunnosta.

– Kun hakemuksen täyttää ja lähettää meille, hoidamme loput, Lilleberg kertoo.

Jos hakemuksen lähettämisen jälkeen hakee toista asuntoa, ei tietoja tarvitse kirjoittaa uudestaan, vaan asunto lisätään aiempaan hakemukseen. Myöhemmin ei myöskään tarvitse arvailla, miten vuokra-asunnon kohdalla kävi, vaan SATO pitää ajan tasalla koko prosessin ajan.

– Hakemuksen lähettämisen jälkeen voi rauhassa keskittyä arkeen ja odotella kutsua asuntonäyttöön, Lilleberg kertoo hymyillen.

Tiesitkö?

  • SATO on yksi Suomen suurimmista vuokranantajista yhteensä noin 27 000 vuokra-asunnollaan. Asukkaita SATO-kodeissa asuu noin 50 000.

  • SATO toimii pääkaupunkiseudulla ja Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa sekä Pietarissa.

  • SATOlle on myönnetty Design from Finland -merkki osoituksena suomalaisesta suunnittelusta.