[MAINOS: Etua.fi] Korkolaki muuttui – huomioi nämä seikat, jos harkitset uuden lainan nostamista - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosEtua.fi

Korkolaki muuttui – huomioi nämä seikat, jos harkitset uuden lainan nostamista

Kulutusluottojen tilapäinen korkokatto päättyi syyskuun lopussa. Käytännössä tämä tarkoittaa koron nousua jopa kymmenille tuhansille suomalaisille. Lue, miten kannattaa toimia.

Kulutusluottojen tilapäinen korkokatto päättyi syyskuun lopussa. Osalle suomalaisista tämä merkitsi lainakulujen merkittävää nousua, toisille muutoksesta oli myös hyötyä.


6.10. 18:46

Tilapäinen korkokatto rajoitti tammikuun alun jälkeen nostettujen kulutusluottojen koron korkeintaan 10 prosenttiin. Nyt tämä rajoitus on poistunut, ja lokakuun alusta alkaen myös alkuvuoden aikana nostetuista lainoista saa periä yli 10 prosentin korkoa.

Käytännössä tämä tarkoittaa koron nousua jopa kymmenille tuhansille suomalaisille. Korkeimmillaan lainan korko nousee jopa 20 prosenttiin. Nyt kannattaakin välittömästi tarkistaa oman lainan korko lainasopimuksesta ja tehdä maksuton lainavertailu Kattokorko.fi-vertailupalvelun kautta. Palvelun avulla voit kilpailuttaa nykyiset lainat uudestaan ja voit löytää uuden edullisemman lainan alle 10 prosentin korolla.

Pankkien väliset korkoerot ovat kasvaneet

Kattokorko.fi keräämistä lainatarjoustiedoista käy ilmi, että edullisimman ja kalleimman lainatarjouksen välinen ero on hieman kasvanut lokakuun aikana.

Keskimäärin vertailun tuoma säästö lainan korkoon on noin 4 prosenttiyksikköä ja suurimmallaan tarjousten välinen ero oli yli 15 prosenttiyksikköä, kun vertailussa huomioitiin lainan kaikki kustannukset sisältävä todellinen vuosikorko.

Esimerkiksi 10 000 euron laina 7 vuoden maksuajalla maksaa 5 prosentin korolla arviolta 141 euroa kuukaudessa ja kokonaiskulut ovat noin 1 800 euroa. Sama laina 20 prosentin korolla maksaa arviolta 222 euroa kuukaudessa ja kokonaiskulut ovat 8 600 euroa. Eroa edullisempaan korkoon tulee peräti 6 800 euroa. Isommilla lainasummilla ja pidemmällä maksuajalla lainavertailun tuoma hyöty voi olla jopa yli 10 000 euroa.

Tee maksuton hakemus osoitteessa kattokorko.fi.

Korkomuutos lisäsi lainojen tarjontaa

Korkojen muutoksella on positiivisia vaikutuksia lainojen tarjontaan. Tilapäisesti korona-aikana kiristynyt korkokatto vähensi monien suomalaisten mahdollisuuksia saada lainaa, sillä useat lainanmyöntäjät tiukensivat lainakriteerejä kevään 2020 aikana.

Koronatilanteen tuoma epävarmuus on rokotusten etenemisen myötä poistumassa ja tämä on saanut luotonmyöntäjät päivittämään asiakaskriteerejä koronaa edeltävälle tasolle. Nyt onkin oiva hetki tehdä maksuton lainavertailu ja tarkistaa, millä ehdoin lainaa on tällä hetkellä tarjolla.

Pyydä lainatarjous osoitteessa www.kattokorko.fi