MainosK-Supermarket Ellen

Tämän naantalilaisen kaupan valikoiman päättävät asiakkaat – kerro oma toiveesi!

Naantalilaista olutta, turkulaisia välipaloja ja paljon muuta varsinaissuomalaista saa lähituotantoon panostavasta perheyrityksestä, K-Supermarket Ellenistä.

K-Supermarket Ellenin kauppiaat Satu ja Jussi Tainio


1.10.2021 13:24

– Uudistimme juomaosaston, rakensimme take away -alueen ja leivänpaistopisteen, hankimme maksamyllyn ja laajensimme koko valikoimaa.

Kun kuuntelee naantalilaisen K-supermarket Ellenin tuoreen kauppiaan Jussi Tainion listausta, ei uskoisi, että Tainio on luotsannut Elleniä yhdessä vaimonsa Satu Tainion kanssa vasta reilun kuukauden ajan.

Hihat on laitettu heilumaan, ja kauppa päätetty nostaa uuteen kukoistukseen.

– Meidän kaupassamme asiakkaat päättävät valikoiman. Saamme toiveita ja palautetta joka päivä monesta tuutista, kauppiaspariskunta kertoo.

Asiakkaiden toiveet toteutetaan

Yksi esimerkki toteutuneesta asiakastoiveesta on tuore naudan maksa. Tainiot halusivat vastata toiveeseen, mutta kaupasta ei löytynyt maksamyllyä. Niinpä sellainen hankittiin, ja se kannatti: suosio on yllättänyt kauppiaat.

Tainiot ovat saaneet runsaasti toiveita myös gluteenittoman hyllyn ja juomaosaston tuotteista. Niihin Ellenissä onkin panostettu. Juomaosastolle on lisätty yli 100 uutta tuotetta – ja lisää tulee, Jussi Tainio lupaa.

– Juomaosastolta löytyy tätä nykyä suuri valikoima alkoholittomia oluita ja siidereitä. Meiltä löytyy myös laaja erikoisolutosasto, jota laajennetaan kysynnän mukaan. Mietimme sen valikoimaa hyvin tarkasti.

Paljon vapaa-aikaa yhdessä viettävälle perheelle on luontevaa tehdä myös töitä porukalla.

Satu Tainio nauraa, että juomaosasto on Jussille kuin kolmas lapsi. Ne kaksi muutakin lasta voi nähdä Ellenissä, nimittäin Tainioiden tyttäret Milla, 22, ja Saara, 24, työskentelevät vanhempiensa kaupassa. Paljon vapaa-aikaa yhdessä viettävälle perheelle on luontevaa tehdä myös töitä porukalla.

– Meille tämä on ihana tilanne. Tunnemme toisemme hyvin ja huomaamme, kun jonkun on hyvä lähteä väillä kotiin huilaamaan. Yritämme kaikki yhdessä, Satu sanoo.

Panostus paikalliseen tuotantoon

Tainion kauppiaspariskunta on halunnut panostaa erityisesti paikalliseen tuotantoon. Juomahyllystä löytyy Naantalin Mallasseppien oluita, ja ensi kesää varten on jo tehty sopimus mansikan ja uuden sadon perunan lähitoimittajien kanssa.

– Valikoimaamme mahtuu aina lisää lähituottajien tuotteita. Ostamme niin paljon läheltä kuin pystymme, Jussi Tainio sanoo.

Periaate näkyy myös take away -osastolla. Sen valikoimaan on juuri lisätty turkulaisen Smooth It -yrityksen smoothieita, tuorepuuroja ja muita välipaloja. Osastolta voi ostaa myös kaupan omassa keittiössä valmistettuja täytettyjä patonkeja ja kolmioleipiä. Tulevaisuudessa Ellenistä voi napata mukaansa myös lämmintä noutolounasta.

Tainiot toivovat, että naantalilaiset esittäisivät rohkeasti toiveita siitä, mitä kaipaavat Ellenin hyllyille. Sen voi tehdä paikan päällä kaupassa tai vaikkapa Ellenin Facebook- tai Instagram-sivulla.

K-Supermarket Ellenissä on panostettu juomaosastoon. Erikoisolutvalikoimaa laajennetaan kysynnän mukaan. Valikoimasta löytyy runsaaasti myös alkoholittomia oluita ja siidereitä.

Monta palvelua saman katon alla

Tainioille tärkeintä on se, että asiointi on helppoa ja miellyttävää, valikoima riittävän laaja ja tuotteet hyvälaatuisia ja tuoreita.

– Meillä voi luottaa siihen, että tuotteet ovat tuoreita niin vihannesosastolla kuin paisto- ja kalatiskilläkin, Jussi Tainio sanoo.

Satu Tainio kertoo, että lapsiperheitä ajatellen hyllyiltä löytyy myös suuria pakkauskokoja ja kiinnostavia uutuustuotteita. Ellenistä on mahdollista tilata ruokaa verkkokaupasta joko noutopalvelulla tai kotiinkuljetuksella.

Asiointia helpottaa lisäksi se, että Ellenin kanssa saman katon alta löytyy Naantalin ainut Postin palvelupiste ja pakettiautomaatti. Myös Matkahuollon piste löytyy samasta rakennuksesta.

Ellenin uudistamisen lisäksi Tainiot pitää kiireisenä toinenkin projekti.

– Me rakennamme Naantalin Luonnonmaalle kokonaan uuden K-kaupan. Työtä riittää, mutta teemme sitä mielellämme. Olemme valtavan kiitollisia kaikesta siitä positiivisesta palautteesta, jota olemme saaneet Ellenin uudistamisesta jo nyt, Satu Tainio sanoo.