[MAINOS: Zmarta] Huomio: lainakorot nousevat nyt perjantaina! Lue, millä korolla voit saada lainaa vielä torstaihin asti - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosZmarta

Huomio: lainakorot nousevat nyt perjantaina! Lue, millä korolla voit saada lainaa vielä torstaihin asti

Jos sinulla on tällä hetkellä lainoja tai luottokortteja, kannattaa heti tarkistaa, kuinka paljon saisit pienennettyä lainasi kuluja.

Koronaepidemian takia Suomen hallitus asetti väliaikaisen korkokaton viime kesänä. Käytännössä kulutusluottojen nimelliskorko laski kahdestakymmenestä prosentista kymmeneen prosenttiin.


24.9. 13:18

Koronaepidemian takia Suomen hallitus asetti väliaikaisen korkokaton viime kesänä. Käytännössä kulutusluottojen nimelliskorko laski kahdestakymmenestä prosentista kymmeneen prosenttiin.

Korkokatto onkin paras ystäväsi vielä hetken, ennen kuin lainanmyöntäjät nostavat taas korkoja. Todennäköisesti tämä tapahtuu heti perjantaina 1. lokakuuta, kun nykyinen 10 prosentin korkokatto nousee 20 prosenttiin.

– Tällä hetkellä on todennäköisempää saada halvempi laina kuin lokakuussa. On kuitenkin tärkeää tarkistaa, säilyykö tuo matalampi korko lainassa myös lakimuutoksen jälkeen. Eli kannattaa lukea lainaehdot tarkkaan, muistuttaa Zmartan lainaneuvoja Tiia.

Hae tästä lainaa ja katso, kuinka paljon voit säästää lainakuluissa

Zmartan kautta kuluttajat ovat saaneet edullisempia lainoja

Kulutusluottojen korot ovat olleet laskussa jo jonkin aikaa. Tähän on vaikuttanut ainakin yleisen korkotason laskeminen ja pankkien välinen kilpailu asiakkaista. Lisäksi väliaikainen korkokatto, mikä on voimassa vielä syyskuun loppuun, on painanut keskimääräistä lainakorkoa alas.

– Heinäkuun tilastomme mukaan viidennes asiakkaista on saanut lainaa alle 7 prosentin korolla – osa jopa hieman päälle 5 prosentin korolla, mikä on todella hyvä korko vakuudettomalle kulutusluotolle. Keskimäärin lainakorko on ollut 8:n ja 9:n prosentin välillä. Yksikään tarjouksista ole ollut yli 10 prosentin nimelliskorolla, mikä toki perustuu tällä hetkellä voimassa olevaan väliaikaiseen korkosäätelyyn, kertoo Zmartan lainaneuvoja Tiia.

Katso tästä, kuinka paljon edullisemman lainatarjouksen saat Zmartan kautta verrattuna nykyisiin lainoihisi

Lainan hakeminen on helppoa ja turvallista. Zmarta on Pohjoismaiden kokenein lainavälittäjä ja tarjoaa maksuttoman lainojen vertailupalvelun. Hakulomakkeen täyttämisen menee vain muutama minuutti. Voit hakea lainaa jopa 60 000 euroon asti.

Tietoa Zmartasta

– Zmartan lainapalvelu on nopea, jotta sinulle jää aikaa harkita.

– Zmartan avulla lainan kilpailuttaminen on vaivatonta, sillä yhdellä hakemuksella tavoitat yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää.

– Lainojen kilpailuttaminen Zmartan kautta on ilmaista. Et myöskään sitoudu mihinkään.