Lapsiperhearkea pyörittävät Mikko ja Sara Parikka vaihtoivat ladattavaan hybridiin – ”Tankilla ei juurikaan enää käydä” - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosLaakkonen

Lapsiperhearkea pyörittävät Mikko ja Sara Parikka vaihtoivat ladattavaan hybridiin – ”Tankilla ei juurikaan enää käydä”

Hybridiauto voi vastata paitsi lapsiperheen tarpeisiin, myös vanhempien unelmiin. Laakkosen webinaarissa kuultiin lisäksi Fordin sähköisestä tulevaisuudesta sekä uusista, fiksuista rahoitusmalleista auton hankintaan.

Näyttelijäpariskunta Sara ja Mikko Parikka valitsi kolmilapsisen perheen ajoneuvoksi ladattavan Ford Explorer -hybridin.


9.9. 17:32

– Olen huomannut, ettei tankilla enää juurikaan käydä, toteaa näyttelijä Mikko Parikka.

Parikka on saapunut vaimonsa Sara Parikan kanssa Laakkosen Aamulive- webinaariin puhumaan sähköautoilusta.

Aiemmin hybridiautolla ajaneet Parikat vaihtoivat hiljattain ladattavaan eli plug-in -hybridiin. Siirtymä on ollut niin luonteva, ettei eroa arjessa heidän mukaansa oikeastaan edes huomaa – paitsi siinä, että huoltoasemalla pysähdytään entistä harvemmin.

– Ajamme yleensä niin lyhyitä matkoja, että pystymme käyttämään ajoon enimmäkseen sähköä, Sara sanoo.

Pikkulapsiperheen arkea pyörittävät Parikat kertovat, että heille sopivan auton löytäminen oli haasteellinen projekti.

– Meidän oli tosi vaikea löytää autoa, johon sopi kolme turvaistuinta taakse, Sara muistelee.

Minibussin tai pakettiauton hankintaan valmistautuneelle pariskunnalle olikin mieluinen yllätys, kun toiveet täytti siisti ja tyylikäs hybridimaasturi.

Laakkoselta saa tarvittaessa kotiin latausaseman avaimet käteen -palveluna mutta ainakin toistaiseksi Parikoiden autoa on ladattu verkkovirralla eli tavallisesta töpselistä käsin.

Latausasema saattaa kuitenkin tulla tarpeeseen ennemmin tai myöhemmin:

– Olemme luontevasti tässä edenneet eli ehkä seuraavana onkin sitten vuorossa täyssähköauto, Mikko toteaa.

Sähköistyminen lähtee huipulta

Autoalalla on käynnissä melkoinen käyttövoimien myllerrys. Ford Suomen viestintäpäällikkö Tarja Hammarberg kertoo, että heillä sähköistymiseen on haluttu lähteä niin, että joka kukkarolle ja käyttötarpeelle tarjotaan vaihtoehtoja kevythybridistä täyssähköön.

– Moni siirtyy Parikoiden tapaan sähköautoiluun vaiheittain. Mutta jo nyt voidaan nähdä ladattavan Ford Kuga -hybridin ja täyssähköisen Mustang Mach E:n kysynnästä, että ihmiset ovat valmiita muutokseen, Hammarberg pohtii.

Uudelle vuosituhannelle päivitetty ikoninen urheiluauto Ford Mustang on Fordin ensimmäinen malli, joka on tuotu Suomen markkinoille täysin sähköisenä.

– Mustang Mach E on tosi digitaalinen. Siinä on paljon liitettävyysominaisuuksia ja eri palveluita jotka muuttavat auton omistamiskokemuksen erilaiseksi, Hammarberg kertoo.

– Se on konkreettinen osoitus siitä, mitä Ford on nyt ja mitä se on tulevaisuudessa.

Tulevaisuus onkin lähempänä kuin voisi luulla: vuoteen 2026 mennessä Fordin henkilöautot tulevat olemaan vain ladattavia hybrideja tai täyssähköautoja ja polttomoottorit jäävät kokonaan pois.

Myös hyötyajoneuvot sähköistyvät kovaa kyytiä. Ensi vuonna eli 2022 markkinoille tulee täyssähköinen iso E-Transit ja kaikista hyötyajoneuvoista saadaan hybridi- ja täyssähkömallit tarjolle näillä näkymin 2024.

Yksityisleasingin osuus kasvaa

Moni kuluttaja arvelee sähköautoon vaihtamista kalliiksi operaatioksi. Totuus kuitenkin on, että pienipäästöiseen autoon kohdistuu kevyempi verotus ja sähköä käyttäessä säästöä alkaa kertyä myös polttoainekustannuksissa.

Laakkosella on tarjolla myös perinteistä osamaksua fiksumpi rahoitusmalli, jossa sopimus räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.

– Meillä uuteen autoon pääsee kiinni ilman käsirahaa tai muita vakuuksia 2-4 vuoden sopimuksella ja sopimukseen kuuluvat myös talvirenkaat sekä erikseen sovittaessa auton huoltopalvelut, kertoo Laakkosen yritysmyyntijohtaja Olli Husa.

Yksityisleasingissa asiakas välttää myös kaikki jälkikustannukset ja vaivan, mikä auton mahdollisesta myymisestä syntyisi. Toki auton saa sopimuskauden jälkeen myös halutessaan lunastaa itselleen.

Yritysautoilun laajat mahdollisuudet

Formulakuski Emma Kimiläisen juontamassa Laakkosen aamulivessä tuli puheeksi myös yritysautoilu sekä kumppanuudet, joita Laakkonen valtakunnallisena toimijana pystyy joustavasti ja tehokkaasti tarjoamaan.

Keskustelu kävi kuumana myös chatin puolella ja kaikkien keskusteluun osallistuneiden kesken arvottiin viikonloppukäyttöön Ford Mustang Mach E.

Laajaa kiinnostusta herättäneet Aamulivet saavat jatkoa syksyn mittaan. Laita siis Laakkosen kanava tilaukseen, niin pysyt kärryillä missä autoilun maailmassa mennään!

Jos tuorein livelähetys meni sivu suun, voit katsoa sen alta.

Seuraava Laakkonen Aamulive lähetetään tiistaina 26.10. Pysy siis kanavalla!