[Mainos: Valio Oddlygood] Tämä helppo omenapiirakka hurmaa taatusti: juju on mehevässä pohjassa - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosValio Oddlygood

Tämä helppo omenapiirakka hurmaa taatusti: juju on mehevässä pohjassa

Omenasesongin täyteläinen luottopiiras valmistuu hetkessä – ja katoaa myös silmänräpäyksessä lautasilta.

Tämä ihana, vegaaninen omenapiiras on nopea valmistaa ja pettämättömän makoisa.


6.9. 8:27

Omenakausi herättää myös leivontahimon: mikä onkaan suloisempaa kuin pehmeä paistuvan omenapiirakan tuoksu leijailemassa kotona?

Tämä ihana, vegaaninen omenapiiras on nopea valmistaa ja pettämättömän makoisa. Kirpeämpikin omena pyöristyy maultaan täyteläiseksi mehevän pohjan päällä, jonka salainen ainesosa on kaurapohjainen Valio Oddlygood® Bake & Dessert -uutuus. Se on näppärä ja pehmeänmakuinen vaihtoehto leivontaan, ja sitä voi käyttää maustetun rahkan tapaan – lisäksi se on paitsi täysin kasvipohjainen myös gluteeniton. Samasta uutuustuotteesta voi valmistaa myös muita ihania jälkiruokia.

Syksyn maistuvimman omenapiiraan valmistamiseen ei tarvita vatkainta.

Syksyn maistuvimman omenapiiraan valmistamiseen ei tarvita vatkainta: riittää, että pohjan ainekset sekoitetaan ja taikina levitetään vuokaan. Bake & Dessertin lisäksi tummanmakea fariinisokeri ja mantelijauhe takaavat sen, että pohjataikina on mehevä ja lopputulos hämmentävän herkullinen. Päälle vain omenaviipaleet, tujaus kanelia sekä kourallinen pekaanipähkinöitä, ja koko komeuden voi nostaa uuniin.

Valmiin, lämpimän piiraan päälle valutetaan vaahterasiirappia, joka kruunaa herkun.

Kokeile ja ihastu! Omenan tilalla täytteessä voi kokeilla myös päärynää tai kirpeitä marjoja.

Vegaaninen omenapiirakka

8 annosta

Ainekset

POHJA

  • 1 prk (200 g) Valio Oddlygood® Bake & Dessert vaniljaa

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 2 dl fariinisokeria

  • 1 dl mantelijauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl kardemummaa

  • ripaus suolaa

  • ½ dl rypsiöljyä

TÄYTE

  • 2 hapahkoa omenaa

  • ½ tl kanelia

  • ½ dl pekaanipähkinöitä

  • 2 rkl vaahterasiirappia

Ohje:

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä sormin voideltuun piirasvuokaan (ø 24 cm) pohjalle sekä reunoille.

Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle kanelia ja pähkinät.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Valuta lämpimän piiraan pinnalle vaahterasiirappia juuri ennen tarjoilua.

  • Valio Oddlygood® Bake & Dessert on herkullinen ja nopea kasvipohjainen vaihtoehto leivontaan ja ihaniin jälkiruokiin.

  • Bake & Dessert maistuu myös täyteläisenä herkkuna sellaisenaan.

  • Tuote on 100-prosenttisesti kasviperäinen, gluteeniton, soijaton ja valmistettu Suomessa.

  • Se sopii mainiosti esimerkiksi mustikkapiirakan, pullien ja juustokakun täytteeksi.

  • Tuotteen makuvaihtoehtoina ovat suomalaisten suosikkimaut vanilja ja vadelma-mustikka.

  • Kokeile lisää herkullisia reseptejä