[MAINOS: LAK Real Estate] Tiesitkö, että lentokentän viereen nousee uniikki lentokenttäkaupunki, jossa kaikki on kävelymatkan päässä? - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosLAK Real Estate

Tiesitkö, että lentokentän viereen nousee uniikki lentokenttäkaupunki, jossa kaikki on kävelymatkan päässä?

Ainutlaatuinen Avia City nousee aivan lentokentän kainaloon, jossa palvelut ja työpaikat ovat lähellä ja koko maailma naapurissa. Alueesta kasvaa liikkuvien ihmisten ja yritysten luvattu maa, jonka ylivertaiset yhteydet liikuttavat ihmisvirtoja mutkattomammin kuin missään muualla.

Avia Citystä rakennetaan niin sanottua ”15 minuutin kaupunginosaa”, jossa kaikki tarvittava on kaupunkilaisten saatavilla nopeasti ja helposti.


5.9. 22:24

Avia City on aivan uudenlainen, maailman mittakaavassakin ainutlaatuinen lentokenttäkaupunki, jota rakennetaan Helsinki-Vantaan lentokentän kupeeseen.

Vaikka Avia City on kaupunkiympäristön näkökulmasta vielä lähtökuopissaan, alue on jo nyt Suomen kiivaimmin kasvava työn ja yrittämisen keskus. Vuoteen 2040 mennessä lentoaseman sykkeeseen rakentuu 20 000 asukkaan ja 40 000 työpaikan urbaani kaupunkikeskus.

Avia Citystä rakennetaan niin sanottua ”15 minuutin kaupunginosaa”, jossa kaikki tarvittava on kaupunkilaisten saatavilla nopeasti ja helposti – myös jalkaisin ja kaupunkipyörillä. Urbaani kaupunkirakenne halutaan sulauttaa saumatta myös virkistäviin viheralueisiin, joita edustavat puistot ja ulkoilureitit, metsät ja viheristutukset.

Tunnissa Tukholmaan, kahdessa Keski-Eurooppaan, puolessa pääkaupunkiin

Avia Cityn ehdoton valttikortti on lentokentän loistavat liikenneyhteydet, jotka houkuttelevat paitsi urbaaneja, paljon liikkuvia asukkaita, myös yrityksiä meiltä ja maailmalta. Avia Cityssä koko maailma onkin lähellä.

- Lentoasemalta pääsee junalla Helsingin keskustaan alle puolessa tunnissa. Aseman viereen rakentuu aluetta palveleva bussiasema ja tulevaisuudessa myös ratikkapysäkki, kertoo rakennushankkeen johtaja Juha Jaakola LAK Real Estatesta.

Sijainti kulkuyhteyksien keskipisteessä takaa nopean ja vaivattoman pääsyn myös kaikille keskeisille liikenneväylille sekä ilmojen halki minne tahansa maailmaan.

- Autoilijan näkökulmasta Avia City on pääkaupunkiseudun sydämessä, ja lentokentältä pääsee nopeasti mihin päin maailmaa tahansa. Kaikki nämä yhdessä tekevät Avia Citystä liikenteellisesti aivan ainutlaatuisen portin maailmalle. Kyllähän tämä liikkuvan ihmisen ja liikkuvan yrityksen unelmapaikka on, Jaakola sanoo.

Alueelle on suunnitteilla 400 000 kerrosneliötä asumista, toimistoja ja hotelleja sekä kirjava cocktail loistavia lähipalveluja.

Urbaanissa kävelykaupungissa palvelut ovat lähellä

Lentokenttäkaupungin ensimmäisiä asuin- ja toimistotaloja aletaan rakentaa tänä syksynä, ja valmiina niitä nähdään vuonna 2023.

Lähialueiden laadukkaista palveluista huolehtii jo nyt mm. vilkkaana kuhiseva lentokenttä, kauppakeskus Jumbo ja Suomen suurin erikoiskaupan keskittymä Tammisto, mutta alueelle kehittyy runsas valikoima myös omia lähipalveluita.

–Ensimmäisessä vaiheessa alueelle tulee ainakin päivittäistavarakauppa, lounasravintola ja terveyspalveluja. Alueen palvelutarjontaa skaalataan tulevien tarpeiden kasvaessa sitä mukaa, kun alueelle muuttaa lisää asukkaita, Jaakola kertoo.

Palveluiden läheisyys kytkeytyy vahvasti myös alueen kestävän kehityksen mukaiseen kaupunkirakentamiseen. Hiilineutraalia elämäntapaa edistetään lisäksi mm. houkuttelevalla julkisella liikenteellä, jaetuilla liikkumisratkaisuilla sekä vahvalla pyöräily- ja kävelykulttuurin tukemisella.

Lue lisää ainutlaatuisesta asuinalueesta täältä!

Avia Cityyn rakastuvat sekä asukkaat että yritykset

  • Avia Citystä kasvaa Aviapoliksen kiihkeätempoinen kaupunkikeskus ja kansainvälisen kanssakäymisen keidas, jossa kaikki on lähellä − aina kaukomaiden kulttuureista maailman metropoleihin

  • Alueelle on suunnitteilla 400 000 kerrosneliötä asumista, toimistoja ja hotelleja sekä kirjava cocktail loistavia lähipalveluja

  • Sijainti kulkuyhteyksien keskipisteessä tekee Avia Citystä liikkuvan ihmisen luvatun maan, josta yhteydet ympäristöön ovat ylivoimaiset − jalkaisin, julkisilla, autolla ja lentäen

  • Smart & Clean -pilottialueena koko Aviapolis on maailmanluokan maisemaikkuna ympäristön huomioimiseen, uusiin liikkumisratkaisuihin ja hiilineutraaliin elämäntapaan