[Mainos: Patria Pilot Training Oy] Haluatko ammattilentäjäksi? Hae koulutukseen nyt – saat myös Airbus-tyyppikoulutuksen! - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosPatria Pilot Training Oy

Haluatko ammattilentäjäksi? Hae koulutukseen nyt – saat myös Airbus-tyyppikoulutuksen!

Lentäjille on kysyntää tulevaisuudessakin. Toteuta unelmasi ja hae Patrian ammattilentäjäkoulutukseen.


4.5. 18:11

Kaksivuotinen koulutus alkaa marraskuussa 2021 Patrian Pirkkalan koulutuskeskuksessa. Ammattilentäjäopinnot menestyksekkäästi suorittaneet saavat ansiolentäjän lupakirjan, ja myös Airbus A320-sarjan koneiden tyyppikoulutuksen.

Tyyppikoulutus ja siihen liittyvät koululennot tehdään yhteistyössä Finnairin kanssa. Valmistuneet oppilaat voivat hakea lentoperämiehen tehtäviin lentoyhtiöihin Suomessa ja ulkomailla.

Koulutukseen haetaan vastuulliseen työtehtävään valmiita, ilmailusta ja lentäjän ammatista kiinnostuneita henkilöitä

Pääsyvaatimuksena on suoritettu lukion oppimäärä, ylioppilastodistus tai vastaavat toisen asteen opinnot, hyvä englannin kielen taito, soveltuvuuskokeiden läpäisy sekä miehillä asepalvelulain mukaisesti suoritettu palvelus.

 Oppilaat voivat saada Patrialta myös takauksen Patrian yhteistyöpankista otettuun opintolainaan.

Valintakokeiden kautta lentäjäksi

Kaksivuotinen koulutus on täyspäiväistä opiskelua, ja sisältää noin 270 lentotuntia ja noin 1 400 tuntia teoriaa. Opettajina on parikymmentä alan huippuammattilaista.

– Monilla Patrian opettajilla on tausta Suomen ilmavoimissa, toisilla taas lentoyhtiöistä, kertoo Patrian koulutuspäällikkö Vesa Kaartinen.

Ennen Patrian koulutukseen pääsyä hakijat käyvät läpi kattavat kyky- ja soveltuvuustestit, joissa kartoitetaan mm. hakijoiden persoonallisuutta, yleistä lahjakkuutta ja taipumuksia, englannin kielen taitoa, matemaattisloogista ajattelua sekä muita lentäjän ammatissa tarvittavia kykyjä.

Oppilasvalintojen viimeinen vaihe on ilmailulääketieteellisen kelpoisuuden arviointi ilmailulääkäreiden toimesta.

– Kaikille testeissä soveltuviksi osoittautuneille tarjotaan opiskelupaikka. Opintojen peruslentokoulutus suoritetaan Espanjassa, Patrian toisessa koulutuspisteessä Córdobassa, ja jatkokoulutus Suomessa. Patrian opettajat, koulutuskeskukset ja lentokalusto on parasta mitä koulutusmarkkinoilta löytyy.

– Airbus 320 -tyyppikoulutuksen osalta teemme yhteistyötä Finnairin kouluttajien kanssa. Koulutuksessa käytetään Patrian ja Finnairin simulaattoreita sekä Finnairin A320 -lentokonetta, tiivistää Kaartinen.

Koulutus maksaa oppilaalle arvonlisäveroineen 139 000 euroa. Oppilaat voivat saada Patrialta myös takauksen Patrian yhteistyöpankista otettuun opintolainaan – tämä on merkittävä etu koulutusinvestointia harkitsevalle hakijalle.

Ilmailualan elpyminen alkamassa

Tämän hetken vaikea tilanne ilmailualalla jatkunee Euroopassa vielä jonkin aikaa. Lentoyhtiöt pyrkivät kuitenkin jo kesällä laajentamaan toimintaansa, samalla kun tekevät muutoksia nykyisiin rakenteisiinsa. Lentoliikenteen palautuessa lentäjiä kutsutaan jälleen töihin. Näin on jo tapahtumassa erityisesti USA:ssa.

Lentäjäkoulutus kestää noin kaksi vuotta, joten nyt koulutettavat oppilaat valmistuvat loppuvuodesta 2023. On mahdollista, että siihen mennessä lentoyhtiöiden tilanne on jo oleellisesti parantunut, ja liikennemäärät kasvaneet aikaisemmalle tasolle.

Henkilöt, joilla on ansiolentäjän lupakirja ja tyyppikelpuutus Airbus A320 -koneeseen voivat hakeutua suoraan lentoyhtiöissä avautuviin Airbus-perämiehen tehtäviin.

Kiinnostuitko?

  • Lue lisätietoa ammattilentäjäkoulutuksesta täältä, ja lähetä hakemuksesi viimeistään 30.5.2021!

  • Opinnoista kiinnostuneille järjestetään RekryLive -infotilaisuus 20.5.2021 kello 17.00.

  • Tilaisuuteen pääset mukaan tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=krglcKrFjaM