[MAINOS: Tamminen] Näin grillaat elämäsi parhaimmat pihvit – tällä lihalla ja ohjeella onnistut takuulla! - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosTamminen

Näin grillaat elämäsi parhaimmat pihvit – tällä lihalla ja ohjeella onnistut takuulla!

Maailman mureimman pihvin salaisuus on raakakypsytetty liha. Lihatalo Tamminen tuo sen nyt kaikkien saataville. Tästä ei pihvielämys paremmaksi enää muutu!


23.4. 8:29

Ravintolatasoisia pihvejä voi tänä kesänä loihtia kuka tahansa omassa grillissään tai pannulla paistaen. Lihatalo Tamminen on tuonut 100 % suomalaiset raakakypsytetyt Dry Aged Beef -pihvit valtakunnallisesti kuluttajien saataville. Maailmalla tunnettu, mutta Suomessa harvinainen raakakypsytysmenetelmä antaa lihalle erityisen maun ja mureuden.

Menetelmä poikkeaa totutusta vakuumiraakakypsytyksestä siinä, että lihaa ei pakata, vaan se raakakypsyy ilman kääreitä. Lihaa raakakypsytetään 30 päivää ihanteellisessa lämpötilassa, ilmankosteudessa ja -virtauksessa.

– Prosessi on tavallaan sama kuin perinteinen riiputus, mutta se tehdään nykyaikaisissa, vakioiduissa ja valvotuissa olosuhteissa, kertoo Tammisen tuotekehityspäällikkö Mikko Jääskeläinen.

Raakakypsytyksen aikana lihasta haihtuu nestettä, sen maku tiivistyy ja sävyt syvenevät. Poikkeuksellisen kypsytysmenetelmän ansiosta pääset grillaamaan ensiluokkaisen maukkaita, ravintolatasoisia pihvejä.

– Maailmalla näitä ilmamureutettuja eli dry aged -lihoja on näkynyt jo vuosia. Kaksi vuotta sitten New Yorkin matkan jälkeen aloimme Tammisella vakavasti pohtia menetelmän tuomista Suomeen kuluttajapuolelle, Jääskeläinen sanoo. – Kun tuumasta ryhdyttiin toimeen, niin varsinaiseen tuotekehitykseen meni noin 9 kuukautta, hän jatkaa.

Kaksi huippumaukasta vaihtoehtoa

Grillaussesongin kynnyksellä Tamminen on tuonut markkinoille kaksi Dry Aged Beef -uutuustuotetta. Ne ovat naudan ulkofileestä valmistettu New York Strip Steak sekä naudan fileeselän etuosasta valmistettu Rib Eye Steak. Näistä ensin mainittu, Strip Steak, on luuton klassikkoulkofileepihvi, jonka reunaan on jätetty maukas ja mehevä makurasva. Jälkimmäinen, Rib Eye Steak, sisältää fileitä enemmän rasvaa, joka tekee pihvin koostumuksesta erityisen mehukkaan.

Molemmat tuotteet valmistetaan 100 % suomalaisesta, antibiootti- ja gmo-vapaasta Rotukarjan lihasta. Pihveiksi valikoituvat vain parhaiden lihojen arvo-osat, ja laadun varmistamiseksi ne leikataan käsin. New York Strip Steak pakataan 300 gramman ja Rib Eye Steak 350 gramman pakkauksiin. Yhdestä pihvistä riittää lisukkeista riippuen 1–2 ruokailijalle.

Naudan fileeselän etuosasta valmistettu Rib Eye Steak ja naudan ulkofileestä valmistettu New York Strip Steak takaavat ravintolatasoisen pihvielämyksen.­

Kuluttajat ovat ottaneet uutuustuotteet niin hyvin vastaan, että Tammisella mietitään jo jatkoa.

– Sanotaanko vaikka, että tulossa on seuraavaksi aika yllättäviäkin tuotteita, joiden makuun ja ruoanvalmistukseen saadaan dry aged -menetelmällä aivan uusia ulottuvuuksia, Jääskeläinen kertoo salaperäisesti paljastamatta vielä sen enempää.

Maailman parhaan pihvin kaava

Huippulaatuisilla Tammisen Dry Aged Beef -pihveillä on helppo onnistua. Täydellisen grillipihvin kaava on yksinkertainen:

 • Grillattava liha ei saa olla jääkaappikylmää, joten ota se huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen grillausta.

 • Esivalmistele grillisi niin, että se on tarpeeksi kuuma tai hiillos on juuri sopiva ennen grillauksen aloittamista.

 • Öljyä pihvien pinnat kevyesti kuumuutta kestävällä, neutraalin makuisella ruokaöljyllä.

 • Nosta liha kuuman grillin ritilälle ja grillaa molemmilta puolilta noin 2 minuuttia.

 • Supermaukkaan lihan maustamiseen et tarvitse muuta kuin ripauksen suolaa ja halutessasi aavistuksen rouhittua mustapippuria. Ripottele mausteet grillatulle pinnalle.

 • Peitä pihvi grillauksen päätteeksi kevyesti foliolla ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen leikkaamista.

 • Leikkaa pihvi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden, varhaiskaalisalaatin, grillattujen kesäkasvisten ja béarnaisekastikkeen kanssa.

 • Kerää kiitokset ja kehut yksinkertaisesti maailman maukkaimmasta ja mehevimmästä pihvistä.

Supermaukkaan lihan maustamiseen et tarvitse muuta kuin ripauksen suolaa ja aavistuksen rouhittua mustapippuria.­

Vaihtoehtoisesti pannulla

Kun käytössäsi ei ole grilliä, voit valmistaa Tammisen Dry Aged Beef -pihvit myös pannulla. Suolaa ja pippuroi pihvit tällöin jo ennen paistamista. Sipaise kuumuutta kestävää, neutraalin makuista öljyä pannulle ja paista lihaa noin kaksi minuuttia per puoli. Anna vetäytyä folion alla 10 minuuttia. Halutessasi voit lisätä suolaa valmiin pihvin pinnalle.

Loistavan makuisten pihvien grillaukseen ja paistamiseen et siis tarvitse poppakonsteja, kun käytössäsi on ensiluokkaisen laadukas, maukas ja mehevä Tammisen Dry Aged Beef -liha.

Tuotteet ovat saatavilla laajasti kautta maan sekä K- että S-ryhmien myymälöistä.

Lue lisää Tammisen uutuustuotteista täältä!

Muista nämä yksinkertaiset nyrkkisäännöt:

 • Lihana huippulaadukasta Tammisen Dry Aged Beef -pihvilihaa

 • Huoneenlämpöinen liha

 • Kuuma grilli

 • Vain suola ja pippuri riittävät

 • Malta antaa vetäytyä

 • Yhdestä pihvistä riittää kahdelle syöjälle