[Mainos: Huutokaupat.com] Auton vaihto edessä? Näistä syistä auton huutokauppaaminen kannattaa - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosHuutokaupat.com

Auton vaihto edessä? Näistä syistä auton huutokauppaaminen kannattaa

Kun autoliikkeiden tarjoama hyvityshinta ei sinulle riitä, kannattaa auto laittaa myyntiin turvalliseen ja kustannustehokkaaseen huutokauppaan. Lue jutusta, miten.


12.4. 11:57

Leikitään ajatuksella, että olet etsinyt 12 vuotta vanhalle autollesi hinta-arvioita netistä. Huomaat, että halvimmillaan eräs autoliike myy samalla varustetasolla ja suurin piirtein samoilla kilometreillä olevaa autoa 7 000 eurolla. Toisessa autoliikkeessä on juuri sinua kiinnostava 20 000 euron auto, joten rohkaistut menemään autoliikkeeseen kysymään hyvityshintaa nykyisestä autostasi uuteen vaihtaessa.

Tiedät kyllä, että myyjän täytyy saada katteensa välistä, joten et voi saada autostasi 7 000 euron hyvityshintaa. 3 000 euroa, jonka autoliike siitä tarjoaa, kuulostaa kuitenkin lähinnä vitsiltä. Usein vain uudehkoissa ja erinomaisesti varustelluissa autoissa hyvityshinta on tyydyttävällä tasolla.

Koko maan kattava näkyvyys yhdellä myynti-ilmoituksella

Edellä kuvattu on valitettavan yleinen tarina. Monesti kelvollisesta autosta tarjotaan hyvityshintaa, jonka voisi lähes tinkiä uuden auton ostohinnasta ilman vaihtoautoa. Antaisit siis käytännössä autosi puoli-ilmaiseksi liikkeelle.

Vaihtoehtoisesti voisit laittaa autosi Huutokaupat.comiin huutokaupattavaksi. Yhdellä ilmoituksella kilpailutat autosi hinnan samaan aikaan yksityisillä ostajilla ja autoliikkeillä. Palvelussa on nimittäin myös paljon autoliikkeitä, jotka kilpailevat samalla viivalla yksityisten huutajien kanssa. Huutokaupat.comin valtava käyttäjämäärä ja taattu, koko Suomen kattava näkyvyys nostavat auton järkevään markkinahintaan nopeasti.

Auton myynti-ilmoitusta luodessasi, syötä autosi rekisteritunnus ja mittarilukema lomakkeeseen, niin palvelu antaa sinulle arvion hinnasta, jonka autoliike hyvittäisi autostasi vaihdossa. Näin voit päättää itse vietkö sen liikkeeseen vai huutokauppaatko. Sinun ei siis välttämättä tarvitse kierrellä autoliikkeissä päiviä tai viikkoja kyselemässä hyvityshintoja. Jos mielessäsi on jo uusi auto jostakin tietystä liikkeestä, jonka hyvityshinta on sinulle pettymys, niin huutokauppaaminen todellakin kannattaa.

”Suosittelen auton myymistä Huutokaupat.comissa, koska itse todellakin sain paremman hinnan kuin mitä autoliike olisi hyvittänyt vaihdossa”, kertoo vuoden 2008 Dodge Jorneyn huutokaupannut Mari S. Kouvolasta.­

Helpompi, luotettavampi, turvallisempi

Huutokaupat.comissa auton myynti on tehty vieläkin helpommaksi kuin autoliikkeeseen marssiminen, koska voit ensinnäkin luoda myynti-ilmoituksen helposti kotonasi. Lisäksi huutokauppakohteen luomiseen on olemassa tarkat ja helpot ohjeet: millaiset kuvat autosta toimivat myynnissä parhaiten ja mitä asioita esittelytekstissä on hyvä tuoda esiin. Laadukas ja kattava ilmoitus – niin kuviltaan kuin tekstiltäänkin – takaa kohteelle parhaan hinnan. Jos ilmoittamiseen tarvitsee apua, asiakaspalvelu on auki 24/7 vuoden jokaisena päivänä.

Huutokaupat.comissa voi myydä ja ostaa ainoastaan tunnistautumalla suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla. Tämä karsii pois epämääräiset anonyymit kyselijät, huijarit ja tinkijät. Myyjä voi kuitenkin vastata asiallisiin tiedusteluihin huutokaupan edistämiseksi.

Huutokaupat.com hoitaa niin kauppojen rahaliikenteen kuin auton Trafi-rekisteröinnin ja -luovutuksenkin. Siten autokauppa on helppoa ja luotettavaa. Käytännössä Huutokaupat.com siis ostaa auton myyjältä ja myy sen sitten ostajalle. Näin se toimii kaupan osapuolena ja siksi tiedät aina, kenen kanssa asioit. Myös virhe- ja kiistatilanteissa voit olla yhteydessä suoraan Huutokaupat.comin asiakaspalveluun, joka hoitaa asiaa ostajan kanssa. Pyrkimys on aina ratkaista tapaukset kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Koska auton osto on huutajalle helppoa ja turvallista, on se sitä myös myyjälle. Huutokaupat.comin kuluttajille myönnettävä 14 päivän palautusoikeus koskee sekä yksityisiltä että autokaupoilta ostettuja autoja. Myyjänä sinun ei kuitenkaan tarvitse ottaa vastaan autoa, jos ostaja haluaa sen palauttaa. Jos uusi ostaja on ottanut auton jo käyttöön, niin se palautuu Huutokaupat.comille, joka myy auton eteenpäin, eikä sinua enää vaivata asialla.

Huutokaupat.com on suomalainen palvelu, jossa tehdään kauppaa lainsäädäntöä tarkasti noudattaen. Sen kautta myyvät myös esimerkiksi viranomaiset, joille palvelun ja yrityksen luotettavuus on ehdoton edellytys.

”Helppo, nopea tapa myydä, eikä tarvitse olla fyysisesti ostajaehdokkaiden kanssa tekemisissä. Tämä säästää aikaa”, hyvän hinnan Toyota Auriksestaan saanut Markku Lohjalta summaa.­

Eikö rahoituksen saa helpommin, kun auton myy liikkeelle?

Auto voi autoliikkeelle myytäessä toimia myös ns. käsirahana rahoitukselle, jolloin voit saada uuden auton liikkeestä autolainalla. Väliraha voi olla kohdillaan, jos ostat autoliikkeestä uuden auton ja jos tilalle viemäsi auto on korkeintaan muutaman vuoden vanha.

Tärkeämpää on kuitenkin kiinnittää huomiota lainaehtoihin, jotta ne ovat oikeasti maksukyvyllesi sopivat. Saat auton ostoa varten merkittävän käsirahan nopeasti myymällä itse autosi Huutokaupat.comissa, sillä keskimäärin autot myydään palvelussa alle viikossa. Ja kun et joudu viemään autoasi vaihtoautona liikkeeseen, niin saat usein neuvoteltua jopa vaihtoauton hyvityshintaa vastaavan alennuksen haluamastasi uudesta autosta.

Rahoitus onnistuu myös pankin tarjoamilla lainoilla, joten sitä ei automaattisesti tarvitse hakea autoliikkeen rahoituksentarjoajilta. Lisäksi, mikäli sinua miellyttävä auto sattuu löytymään Huutokaupat.comin valtavasta tarjonnasta, niin rahoituksen voi hakea myös Huutokaupat.comin rahoituskumppanin kautta.

”Suosittelen ajoneuvon myyntiä Huutokaupat.comin kautta, koska huutokaupoissa ajoneuvosta saa sille kuuluvan markkinahinnan,” jo kolme autoa huutokaupannut Simo S. Nummelasta kiteyttää.­

Valitako paras hyvityshinta vai sopivin uusi auto?

Saatat saada yhdestä autoliikkeestä parhaan hyvityshinnan, mutta heiltä ei löydy sitä uutta, himoitsemaasi automallia sopivin varustein. Toisaalta saatat löytää toisesta autoliikkeestä juuri sen sopivan auton, mutta heidän hyvityshintansa autostasi on surkea.

Huutokaupat.comissa myymällä pulmaa ei ole, kun sinun ei tarvitse tyytyä vain toiseen. Kun kilpailutat huutokauppaamalla yksityiset ostajat ja autoliikkeet, saat parhaan hinnan autollesi ja tilalle haluamasi auton mistä tahansa.

Lue lisää oman auton myynnistä Huutokaupat.comissa!