[Mainos: Orkla Care] Tätä hetkeä lapset odottavat – ”Niitä kutsutaan meillä kalaherkuiksi” - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosOrkla Care

Tätä hetkeä lapset odottavat – ”Niitä kutsutaan meillä kalaherkuiksi”

Aivot tarvitsevat omega-3-rasvahappoja. Koska perheessä syödään kalaa vain kerran viikossa, Maiju antaa lapsilleen maukkaalta maistuvan ravintolisän päivittäin.

Monipuolinen ruokavalio ja sitä täydentävät ravintolisät tukevat lasten hyvinvointia. Kuvituskuva.­


9.4. 16:25

Suositusten mukaan kalaa pitäisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. Tavoitteen täyttää kuitenkin harva suomalaisperhe kiireisen arjen keskellä.

Nelikymppisen Maijun perheessä pyritään syömään kalaa vähintään kerran viikossa. Silakkapihvit ovat kuusivuotiaan Oliverin ja nelivuotiaan Urhon suosikkeja.

– Tiedän, että rasvaista kalaa pitäisi syödä nykyistä enemmän. En usko suosituksen tulevan täyteen meillä. Haluan kuitenkin turvata lapsilleni omega-3-rasvahappojen ja D-vitamiinin saannin. Pimeinä talvina vitamiinia ei saa tarpeeksi ainakaan auringosta.

 Kalaherkku! Urho riemuitsee, kun koittaa ravintolisän ottamisen aika.

Terveyden kannalta välttämättömät omega-3-rasvahapot pitää saada ravinnosta, sillä elimistö ei pysty niitä itse valmistamaan.

– Rasvahappoihin kuuluvaa DHA:a tarvitaan sekä aivojen että näkökyvyn normaaliin toimintaan, kertoo laillistettu ravitsemusterapeutti Eija Orreveteläinen.

”Maistuu rasvaiselta ja hyvältä”

Yrityksen ja erehdyksen kautta Maiju löysi ravintolisän, joka maistuu lasten suussa maukkaalta. Veljekset odottavat malttamattomina, milloin he saavat jälleen kalanmuotoisia, hedelmän makuisia geelipaloja.

– Kalaherkku! Urho riemuitsee, kun koittaa ravintolisän ottamisen aika.

Urho ei haluaisi tyytyä kahteen geelikalaan. Hän kurottaa kädellään kohti kaappia ja ilmaisee harmistuksensa.

– Huomenna saat jälleen, äiti muistuttaa.

Hänen on huolehdittava tarkasti, että ravintolisä on lasten saavuttamattomissa, jotta pysytään suositellussa päiväannoksessa.

– Jo se, että meillä pojat kutsuvat niitä kalaherkuiksi, kertoo paljon. Kalan muoto on myös kiva. Poikien mukaan geelipalat maistuvat rasvaisilta ja hyviltä.

Monipuolinen ruokavalio

Perheellä on tapana syödä yhdessä. Maiju on huomannut, että kun pitää säännöllisen rytmin, lapset tietävät, mitä tapahtuu. Silloin kaikkien arki helpottuu.

– Yritän tehdä itse peruskotiruokaa mahdollisuuksien mukaan, jos vain ehdin. Suosin kotimaista ruokaa ja sesonkien mukaisia raaka-aineita. Lähellämme on viljelypalsta, mistä saamme kesäisin herkkuja, kasviksia ja marjoja.

Pojat ovat kaikkiruokaisia, ja he syövät ilolla myös kasvispainotteisia ruokia. Erityisissä tilanteissa herkutellaan pizzoilla ja hampurilaisilla.

– Lapset ovat olleet koko ikänsä aika terveitä. Monipuolinen ruokavalio ja sitä täydentävät ravintolisät ovat tukeneet heidän jaksamistaan ja hyvinvointiaan.

Möller Omega-3 Pikkukalat

Möller Omega-3 Pikkukalat sisältävät tärkeitä ravintoaineita. Omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia sisältävät geelikalat ovat pehmeitä ja helposti pureskeltavia.

Pikkukalat sisältävät lasten luuston normaalille kasvulle ja kehitykselle välttämätöntä D-vitamiinia. Ne sisältävät myös DHA:a. DHA (250 mg/vrk) edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaaleina.

Möller Omega-3 Pikkukaloista löytyy kaksi makuvaihtoehtoa: hedelmänmakuinen ja vadelmainen. Kalat on makeutettu ksylitolilla ja sorbitolilla.

Suositeltava vuorokausiannos yli 3-vuotiaille lapsille ja aikuisille on kaksi geelikalaa.