[MAINOS: BOING] Voiko työnhaku olla näin helppoa? Yhdellä hakemuksella kiinni satoihin työpaikkoihin - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosBoing.fi

Voiko työnhaku olla näin helppoa? Yhdellä hakemuksella kiinni satoihin työpaikkoihin

Suomalainen Boing poisti työnhausta tuskan ja vaivan. Diilin syntyessä työnhakija palkitaan kuukauden palkkaa vastaavalla bonuksella.

Boingin toimitusjohtaja Roger Enlund ja hallituksen jäsen Saana Rossi.­


31.3. 15:39

Työnhaku käy usein työstä: selaat päivästä toiseen eri sivustoilla avoimia työpaikkoja, lähetät kymmeniä hakemuksia ja täytät samat tekstikentät eri palveluissa uudelleen ja uudelleen. Entä jos unelmien työpaikka löytyisikin ilman hakemisen tuskaa? Nyt se on mahdollista.

Suomalainen rekrytointialusta Boing yhdistää työnhakijat ja työnantajat uudella tavalla. Boingissa työnhakijan tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, jolla hän tavoittaa satoja työantajia. Työnantaja puolestaan voi löytää sopivan työntekijän nopeasti ilman raskasta rekrytointiprosessia.

– Rekrytointialalla tarvitaan täysin uusia ketteriä ratkaisuja, jotka poistavat mutkia niin työnhakijan kuin työnantajan matkalta. Sen molemmat osapuolet ovat ansainneet. Boing nopeuttaa ja helpottaa rekrytointiprosessia helppokäyttöisen alustan avulla, toteaa Boingin toimitusjohtaja Roger Enlund.

Palveluun voivat rekisteröityä ilmaiseksi kaikki 18 vuotta täyttäneet työnhakijat ja kaikki työnantajat. Käyttö on tehty helpoksi. Hakija täyttää vain profiilinsa, ja jää odottamaan työnantajien yhteydenottoja.

Työhakemuksen tekemiseen houkuttelee myös bonus: työnhakijalle maksetaan kuukauden palkkaa vastaava palkkio, kun työsopimus syntyy. Bonuksella pyritään helpottamaan esimerkiksi muuttoa uudelle paikkakunnalle työn perässä.

Mutkaton tapa rekrytoida työntekijä

Rekrytointiprosessi ei ole herkkua työnantajallekaan. Työpaikkailmoituksen laatiminen ja saapuneiden hakemusten seulonta vaativat aikaa.

– Avoin haku voi tuottaa satoja työhakemuksia, joiden läpikäyminen ja parhaan osaajan valitseminen on todella työlästä, totea palkittu rekrytointialan moniottelija ja Boingin hallituksen jäsen Saana Rossi.

Boing tarjoaa mutkattomamman vaihtoehdon rekrytoijalle. Rekisteröitymällä ilmaiseksi palveluun työnantaja pääsee selaamaan satojen osaajien hakemuksia. Sopivan työntekijän voi löytää jopa parissa minuutissa eikä joudu käymään läpi raskasta, jopa viikkoja kestävää rekrytointiprosessia.

Viime syksynä lanseerattu Boing on otettu ilolla vastaan. Palveluun on rekisteröitynyt jo tuhansia työnhakijoita ja satoja yrityksiä. Hakijoita on kattavasti eri aloilta aina markkinoinnista ja johtotehtävistä kunnossapitoon ja logistiikkaan. Palvelua kehitetään aktiivisesti käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.

– Olemme iloisia kaikesta positiivisesta palautteesta, jota alusta jo nyt on kerännyt. Kiitollisena otamme vastaan myös palvelun kehityskohteita. Paras palaute on kuitenkin kauttamme syntyneet työsopimukset, jotka kertovat, että palvelu toimii, iloitsee Boingin toimitusjohtaja Roger Enlund.

Tutustu palveluun täällä!

Mikä on Boing?

  • Suomalainen rekrytointipalvelu, joka perustuu digitaaliseen alustaan ja mutkattomaan työnhakuprosessiin.

  • Helppokäyttöinen työnhakijoille: rekisteröitymisen jälkeen hakija täydentää profiilin ja jää odottamaan työnantajien yhteydenottoja.

  • Hakijaprofiili voidaan asettaa myös anonyymiksi, jolloin tiedot näkyvät kokonaisuudessaan hakijasta kiinnostuneelle yritykselle vasta hakijan annettua tähän suostumuksensa.

  • Riskitön työnantajille: palveluun rekisteröityminen on ilmaista ja pääset heti selaamaan tuhansien hakijoiden profiileja. Palvelu veloittaa rekrytoivalta taholta 1,65 kertaa uuden työntekijän kuukausipalkkaa vastaavan korvauksen vasta sopivan henkilön löydyttyä.

  • Tutustu ja rekisteröidy palveluun: www.boing.fi