[Mainos: Nokian Renkaat] Näin valitset turvalliset sekä polttoainetta ja ympäristöä säästävät kesärenkaat - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosNokian Renkaat

Näin valitset turvalliset sekä polttoainetta ja ympäristöä säästävät kesärenkaat

Mistä yksi kausi lisää kesärenkaille? – Nokian Hakka Green 3 ratkaisi tämänkin tehtävän


29.3. 12:01

Raju ukkoskuuro valtaväylällä tai nopea väistöliike hirvieläimen ohi ja pikainen paluu omalle kaistalle. Auton ohjattavuuden säilyminen ääritilanteissa on turvallisuuden perusasioita.

Erinomainen pito takaa käsiteltävyyden: auto pysähtyy nopeasti märälläkin pinnalla eikä joudu rankkasateessa vesiliirtoon. Toisaalta hyvin rullaava alhaisen vierinvastuksen rengas säästää polttoainetta ja ympäristöä.

– Nokian Hakka Green 3 on uusin kesärenkaamme pieniin ja keskikokoisiin henkilöautoihin. Valikoimiin kuuluu kattavasti kokoja hybrideihin ja sähköautoihin, tuotekehityspäällikkö Marko Rantonen esittelee liikenteen ääritilanteissakin toimivaa uutuutta.

– Renkaat on suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin, ja Nokian Hakka Green 3 tuleekin myyntiin Pohjoismaiden ja Venäjän markkinoille, tuotepäällikkö Mikko Järvinen esittelee.

 Hakka Green 3:n 35 prosenttia parantunut kulumiskestävyys edeltäjätuotteeseen nähden tuo elinkaareen pituutta lisää 10 000 kilometriä.

Renkaiden ajokäyttäytymiseen ja pito-ominaisuuksiin vaikuttaa asfalttilaatu, joka on meillä karkeampaa kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Pohjoisten teiden uraisuus puolestaan korostaa vesiliirron vastustuskyvyn tarvetta.

Nokian Renkaat testaa renkaitaan monella tavalla ja eri asfalttilaaduilla. Testejä tehdään ajamalla, koestuskoneilla ja laboratorioissa. Omat testikeskukset Suomen Ivalossa ja Espanjan Santa Cruz de la Zarzassa edustavat alallaan maailman kärkeä.

– Matala vierinvastus vähentää polttoaineenkulutusta ja harventaa latauskertoja, minkä lisäksi biopohjaiset materiaalit tuovat kuluttajien arvostamaa ekologisuutta, Järvinen lisää.

Valmistuksessa käytettävä 100-prosenttisesti biopohjainen hartsi parantaa Rantosen mukaan pito-ominaisuuksia ja kulumiskestävyyttä.

– Nokian Hakka Green 3:n 35 prosenttia parantunut kulumiskestävyys edeltäjätuotteeseen nähden tuo elinkaareen pituutta lisää jopa 10 000 kilometriä riippuen esimerkiksi ajotyylistä ja -alustasta. Joillekin se voi tarkoittaa jopa yhtä ajokautta lisää, Rantonen summaa.

Kiinnitä huomiosi näihin ominaisuuksiin

Turvallisten ja polttoainetta säästävien renkaiden valinnassa korostuvat muun muassa märkäpito, vierinvastus ja kulumiskestävyys.

– Modernilla tuotekehityksellä ja siinä korostuvalla materiaalikehityksellä olemme pystyneet parantamaan näitä kaikkia ominaisuuksia ottaen samalla huomioon ajomukavuuden ja alhaisen melutason, Nokian Renkaiden tuotekehitysjohtaja Olli Seppälä sanoo.

Valinnassa auttaa EU-rengasmerkintä, jonka kolmesta kohdasta käyvät ilmi vierinvastukseen liittyvä polttoainetaloudellisuus sekä märkäpito ja vierintämelu.

1. Vierinvastus

Alhainen vierinvastus vähentää polttoaineenkulutusta ja päästöjä. Parhaan A-luokan ja heikomman G-luokan ero vierinvastuksessa merkitsee kulutuksessa 0,6 litraa polttoainetta sadalla kilometrillä. Hiilidioksidipäästöissä ero on 14 grammaa kilometrillä. Nokian Hakka Green 3 -renkaat kuuluvat pääasiassa vierinvastukseltaan kahteen parhaimpaan luokkaan. Kymmenen kokoa sijoittuu ekologisimpaan A-luokkaan.

2. Märkäpito

Märkäpito on käytännössä jarrutusmatka märällä tienpinnalla, ja rengaskoosta riippuen Nokian Hakka Green 3 sijoittuu kahteen parhaimpaan luokkaan.

EU-merkinnästä ei kuitenkaan käy ilmi, miten rengas käyttäytyy ääritilanteissa.

– Siksi kannattaa valita luotettu valmistaja, jonka renkaista on saatavilla testijulkaisuja ja tuloksia siitä, miten rengas reagoi nopeisiin ohjausliikkeisiin ja käyttäytyy ääritilanteissa, Seppälä painottaa.

3. Melu

EU-merkinnän ilmaisemalla vierintämelulla tarkoitetaan ympäristöön kuuluvaa ohiajomelua. Sen sijaan autoon sisälle tulevasta melusta merkintä ei kerro mitään, mutta Nokian Renkailla pidetään hyvin tärkeänä huolehtia mukavuudesta auton sisällä.

– Ohjaamoon tuleva melu voidaan minimoida oikeilla komponenttivalinnoilla ja onnistuneella pintamallisuunnittelulla, Seppälä sanoo.

4. Satsaus ulkonäköön: harkitse tarkkaan

Moni haluaa ulkonäön perusteella vaihtaa autoon matalaprofiiliset ja sporttiset renkaat. Kun rahaa kuluu näyttäviin vanteisiin, helposti vastaavasti tingitään renkaiden laadussa ja hinnassa.

– Joskus suuret vannekoot ja leveät renkaat voivat tuoda kuljettajalle yllätyksiä renkaan ominaisuuksiin: ne eivät olekaan odotetun mukavat, tuntuvat ajossa kovemmilta ja voivat olla uraherkemmät. Näyttäville vanteille kannattaa ostaa luotettavan valmistajan ultra high performance eli UHP-renkaat, jotka tuovat jämäkkyyttä ja tarkkuutta ohjaukseen, Seppälä opastaa.

5. Hakka-turva auttaa ja korvaa

Hakka-turva on Nokian Hakka ja Nokian Hakkapeliitta -rengassarjan palvelu. Jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu korjauskelvottomaksi, toimitetaan tilalle uusi vastaava tuote. Apua tielle saa puhelinsoitolla.

  • Löydä täältä autoosi sopivat Nokian Hakka kesärenkaat ja nauti huolettomista ajokilometreistä pohjoisen kesän seikkailuissa.