[Mainos: Hartwall Original Long Drink] ”After ski -juhliin ei tarvita hiihtokeskusta” – virtuaalikeikkaan valmistautuva Teflon Brothers lupailee illaksi jymy-yllätystä - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosHartwall Original Long Drink

”After ski -juhliin ei tarvita hiihtokeskusta” – virtuaalikeikkaan valmistautuva Teflon Brothers lupailee illaksi jymy-yllätystä

Lue Teflon Brothersien parhaat keikka- ja after ski -muistot – ja viritä samalla keikkakatsomosi kuntoon.


9.3. 11:15

Teflon Brothersien kappale Harmaa Rinne tuskin esittelyjä kaipaa, sillä sitä on kuunneltu reippaasti yli 10 miljonaa kertaa Soptifyssa ja se on yksi Suomen nopeiten hitiksi nousseita biisejä.

Kukaan ei kuitenkaan tiedä, missä tuo mystinen Harmaa Rinne sijaitsee. Original Long Drink ja Teflon Brothers aikovat paljastaa salaisuuden koko kansalle – tulevana lauantaina.

Rinteessä vietetty aika on monen lempipuuhaa talvisin, mutta kevättä kohti rinteet alkavat olla enemmän harmaat kuin valkoiset. After ski -tunnelmaan voi kuitenkin päästä myös ilman lumisia tuntureita, eikä enää tarvitse edes poistua kotoa. Haastattelun tekohetkellä tunnelmat olivat vielä hieman toiset.

– Esimerkiksi vielä viime lauantaina laskettelin Helsingin Kalliossa. Harmaata oli, kertoo Teflon Brothersien Jani ”Voli” Tuohimaa.

Maanantaihin mennessä mies oli jo täydellisen toipunut urbaanin talviretken rasituksista. Osaltaan hän arvelee sen johtuvan paikallisten after ski -paikkojen sulkeutumisesta. Koronapandemia näkyy paitsi niissä, myös Teflarien keikkakalenterissa: viimeksi ryhmä on esiintynyt oikealle yleisölle viime syksynä. Paluu lavoille polttelee jo.

– Normaalioloissa esiinnymme usein Suomen suurinten hiihtokeskusten after ski -juhlissa, kertoo Heikki Kuula, jonka mukaan keskuksissa on aivan erityinen tunnelmansa, ja ne muistuttavat tietyllä tavalla Las Vegasia.

– Meno on niissä erilaista. Sitä voisi verrata siihen, että ollaan laivalla. Ihmiset juhlivat eri tavalla, kun tietävät etteivät ole menossa yöksi kotiin.

Teflareiden siniraidallinen kumppani

Monelle on ihan tuttu juttu, että aito lonkero kehitettiin Suomen isännöimiä olympialaisia varten vuonna 1952. Mutta tiesitkö, että tuolloin syntynyt Hartwall Original Long Drink oli yksi ensimmäisistä juomasekoituksista koko maailmassa?

Eikä brändin innovointikyky suinkaan siihen päättynyt. Original Long Drink onkin mainio esimerkki suomalaisesta sisusta ja insinöörimäisestä ongelmanratkaisukyvystä – myös vuonna 2021.

Jo ennen kuin poikkeusolot iskivät kunnolla päälle, oli suurten, virtuaalisten after ski -juhlien suunnittelu alkanut.

– Kun tapahtumia ei voinut järjestää livenä, halusimme joka tapauksessa järjestää jotakin kivaa koronasta huolimatta – jotain mitä ei peruta ja johon kenen tahansa on helppo osallistua nettiyhteyden välityksellä kotisohvalta käsin, kertoo Brand Manager Ella Lindberg Hartwallilta.

Tulevana lauantaina teknisesti näyttävässä livetapahtumassa tullaan näkemään myös eräs lonkeron tuoteperheeseen liittyvä jymy-yllätys – mutta siitä lisää myöhemmin.

– Original Long Drinkin ja Teflon Brothers -bändin yhteistyö alkoi jo pari vuotta sitten yhteisellä Harmaa Rinne -biisillä ja Löyly-ravintolassa järjestetyillä after ski -bileillä. Nyt meillä on ilo siirtää tuo sama after ski -kokemus ihmisten koteihin, koska kodin ulkopuolella ei voi tällä hetkellä juhlia, Lindberg taustoittaa.

Ääntä naapurisopua unohtamatta

Bändin kaksikko kertoo, että hiihtokeskusten after ski -menoissa on hauska bongata urheilijoita, joita näkyy siellä todella paljon.

– Kerran esimerkiksi Teemu Selänne sattui samaan karaokepaikkaan kuin me, kertoo Jani ja yrittää kuumeisesti muistaa, mitä Selänne lauloi.

– Olisi hienoa päästä sanomaan, että hän veti meidän Harmaa Rinne -biisin kolme kertaa putkeen.

Näin ei ehkä käynyt, mutta luultavasti myös kiekkotähti on kuullut kappaleen, sillä biisiä on kuunneltu suoratoistopalveluissa järisyttävät määrät.

– Yksi parhaita keikkamuistoja on se, kun vuonna 2019 vedettiin Kaisaniemen puistossa biisiä sadalle tuhannelle ihmiselle Suomen voitettua jääkiekon maailmanmestaruuden. Siellä oli aivan hullu meno, Heikki fiilistelee.

 Vinkki: Tee jääkuutiot samasta juomasta, mitä juot.

Uusia mestaruuksia ja voitonjuhlia odotellessa voi keikkafiilikseen virittäytyä Original Long Drinkin ja Teflon Brothersien yhteistyössä järjestettävällä virtuaalikeikalla tulevana lauantaina 20.3. kello 18.00 alkaen. Suora livelähetys keikasta on katsottavissa tuolloin tästä samasta artikkelista.

Kotikatsomoissa Teflonit kehottavat kiinnittämään huomiota kahteen tärkeään asiaan, joista ensimmäinen on äänentoisto. Vaikka monoääni nimensä puolesta sopisikin after ski -henkeen, kannattaa kotikatsomoon viritellä astetta paremmat kajarit.

Toinen asia on naapurisopu.

– Naapureille kannattaa ilmoittaa etukäteen, jos aikoo popittaa äänekkäästi kotona, niin sieltä ei sitten tulla niin herkästi soittelemaan ovikelloa, Heikki vinkkaa.

Oman ruudun viereen voi viritellä läppärin ja yhteyden toiseen satelliittikatsomoon, jolloin keikkaa pääsee fiilistelemään isommalla porukalla, vaikka kaikki eivät samassa tilassa fyysisesti olisikaan.

Lauantain keikkaa Teflarit odottavat innolla.

– Luvassa on ihan sairaan siisti keikka. Original Long Drink on panostanut tekniikkaan ja toteutukseen todella paljon, lupaa Heikki ja kertoo samalla, että keikalla on tiedossa myös iso yllätys.

Mikä se on?

– Se on kauan odotettu ja toivottu juttu, joka varmasti ilahduttaa lonkerofaneja. En siitä nyt muuta paljasta, kuin että se tulee olemaan iso juttu!

Original Long Drinkin ja Teflon Brothersien keikkaspektaakkeli livestreamataan tässä samassa osoitteessa lauantaina 20.3. klo 18.00.

Viilennysvinkit keikkakatsomoon

  • Kylmät juomatölkit tai muut juomapakkaukset kannattaa pakata mahdollisimman lähekkäin toisiaan. Näin kylmä ei karkaa niin helposti.

  • Tuttu viilennyskonsti on valmistaa juomia varten jääkuutioita. Sulaessaan ne kuitenkin saattavat laimentaa nautintoa. Ratkaisu: tee kuutiot samasta juomasta, mitä juot. Pelkästä virvoitusjuomasta valmistettu kuutio voi olla hieman pehmeä, joten mikäli kaipaat jämäkämpää jääpalaa, laimenna juomaa vedellä suhteessa 1:1 tai 1:2 ennen pakastamista.

  • Värikkäästi juomat viileänä pitävä tapa on täyttää erivärisiä vesi-ilmapalloja vedellä ja asetella niitä isoon astiaan, johon virvoitusjuomatölkit tai -pullot tulevat.

  • Halutessaan voi panostaa myös omaan kylmä-altaaseen – kirjaimellisesti. Hanki lasten puhallettava kahluuallas tai vastaava ja täytä se jäällä, jota voi ostaa suurissa säkeissä hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Original Long Drink tarjoaa: Harmaa Rinne virtuaalinen After Ski 20.3. klo 18

Ennennäkemättömän näyttävällä 3D-virtuaalikeikalla lavan valloittavat itseoikeutetusti Harmaan Rinteen lähettiläät Teflon Brothers. Suvereenisti räppiä, poppia ja ties-mitä yhdistelevä Suomen hävyttömästi hittihakuisin yhtye tunnetaan sellaisista lohkaisuista kuin Maradona (kesä ’86), Seksikkäin Jäbä, Pämppää (ft. Sahamies) – ja tietenkin tuplaplatinasingle Harmaa Rinne.

Kuuntele Harmaa Rinne -biisi | Tapahtuman Facebook-sivu

Livelähetys keikalta alkaa tässä osoitteessa lauantaina 20.3. klo 18.00! Tapahtuma on K-18.