[Mainos: TUI] Kylmästä lämpimään! ”Suomalaiset varaavat nyt innokkaasti ensi talven lomia” - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosTUI

Kylmästä lämpimään! ”Suomalaiset varaavat nyt innokkaasti ensi talven lomia”

Suomen lyhyt kesäkään ei harmita niin paljoa, kun tietää että talvella on tiedossa aurinkoa ja lämpöä. Tuttujen suosikkikohteiden lisäksi matkoja varataan nyt eksoottisempiinkin paikkoihin.

Thaimaa kiinnostaa erityisesti perheitä ja sinne varataan eniten joulun ja vuodenvaihteen lomia.­


25.2. 11:47

Maaliskuu vie vahvasti kevättä ja kesää kohti, mutta pian se on taas edessä: Suomen talvi, joka on pitkä ja pimeä. Pisimmillään se kestää pohjoisessa osassa maata jopa puoli vuotta ja etelässäkin nelisen kuukautta.

Vehreys katoaa, maailma harmaantuu ja jos ei ole pimeää, on kylmää tai vähintään hyhmäisen kosteaa. Ei voi moittia, jos mieli alkaa kaivata sinne, missä papaija kasvaa. Miten olisi vaikkapa Thaimaa?

Matkanjärjestäjä TUIn Senior Sales Manager Anna-Maria Mettin kertoo, että suomalaiset varaavat nyt innokkaasti ensi talven lomia.

– Thaimaa kiinnostaa erityisesti perheitä ja sinne varataan eniten joulun ja vuodenvaihteen lomia, hän sanoo.

Koko talvikausi lokakuusta maaliskuuhun on Thaimaan parasta sesonkia. Valkeat rannat, kirkkaat snorklausvedet ja trooppinen, lämmin ilmasto hellivät lomailijoita.

Kokemuksia on tarjolla laajalla skaalalla: siinä missä Khao Lakista löytyy matalia rantoja perhehotelleineen, on Bangkok oikea suurkaupunki, jonka katumarkkinoiden vilinä imaisee mukaan tunnelmaansa.

Suoraan Karibian rannoille

Suora lento on monelle tärkeä tekijä lomakohdetta valitessa. Yhdellä istumalla pääsee halutessaan pitkällekin – esimerkiksi Meksikon Cancuniin TUI lentää huippusesongin aikaan suoraan, yhdellä kaikkien aikojen moderneimmista matkustajalentokoneista eli Boeing 787 Dreamlinerilla. Lento kestää noin 12,5 tuntia ja perillä odottavat kookospalmut sekä Karibian turkoosi meri, josta voi bongata delfiinejä.

Meksiko on monen unelmalomakohde.­

Maassa riittää koettavaa aina ruokakulttuurista mayakaupunkeihin, monipuoliseen luontoon ja uskomattoman rikkaaseen kulttuuriperimään. Yksi suosituimmista rantakohteista on Playa del Carmen, joka on värikäs pikkuputiikkien, katutaiteen ja musiikkibaarien täyttämä kaupunki.

Meksikon salattu helmi on puolestaan Isla de Holbox, josta löytyy koskemattomia hiekkarantoja silmänkantamattomiin. Lomaan Meksikossa voi helposti yhdistää useampia kohteita.

– Varaustilanteesta huomaa, että moni haluaa nyt toteuttaa unelmalomansa Meksikossa, Mettin mainitsee.

Jos Meksiko tuntuu turhan kaukaiselta, pääsee rantalomalle myös lähemmäs. Suomalaisten suosikkikohde on Kanariansaaret, jonne on matkustettu jo vuosikymmeniä.

Saaret koostuvat seitsemästä pääsaaresta, jotka kaikki eroavat toisistaan. Olipa kiinnostunut sitten seikkailusta koskemattomassa luonnossa, rennosta rantaelämästä tai klubeista ja shoppailusta, siihen taatusti löytyy juuri sopiva paikka.

Saarilla on myös hotelleja moneen makuun. Osasta löytyy gourmetravintoloita sekä spa, eli puitteet ovat kohdillaan varsinkin ilman lapsia matkustaville. Myös perhelomalaisia ajatellen on runsaasti majapaikkoja joissa lapset on huomioitu omilla aktiviteeteillaan, vanhemmille on kuntoilumahdollisuuksia ja ateriat tarjoillaan perheloman kannalta helpoista, runsaista noutopöydistä.

Uusia elämyksiä ja eksotiikkaa

Mettin kertoo, että tuttujen suosikkikohteiden lisäksi myös eksoottisempiin paikkoihin suuntautuvat matkat ovat nosteessa. Esimerkiksi Sansibarin saari on elämys kaikille aisteille.

Maustepuutarhojen ja markkinoiden täyttämä Tansanian kaakkoisrannikon kohde tuoksuu vaniljalta, kanelilta ja muskotilta. Auringonlaskut ovat satumaisia ja niitä voi katsella rauhallisilla rannoilla harmonisissa tunnelmissa.

Rantanäkymää Sansibarin saarelta.­

Suosittu aktiviteetti on leijalautailu, mutta moni saapuu saarelle myös ihan vain hiljentymään. Meditatiivisissa maisemissa on helppo keskittyä esimerkiksi joogaan tai muuten vain rentoon oleiluun.

Matkustaminen saattaa tällä hetkellä tuntua kaukaiselta haaveelta, mutta ensi talven lomaa voi jo hyvinkin alkaa suunnitella ja varata matkan.

Esimerkiksi TUIn matkapaketti on fiksun lomalaisen valinta – paitsi että paketti tuo lomailuun yleistä turvaa ja huolettomuutta, se on hyvä myös tilanteessa, jossa matkustusrajoitukset ovat voimassa: tuolloin matkapakettiehtojen mukaan rahat palautetaan kaikista matkapaketeista, joiden lähtöpäivä osuu rajoitusten ajankohtaan.

Takaisin saa koko summan, mukaan lukien varausmaksun.

Inspiraatiota unelmien lomalle