[Mainos: Huutokaupat.com] Pitkäkestoiset seisokit vaivaavat autojen myyjiä - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosHuutokaupat.com

Pitkäkestoiset seisokit vaivaavat autojen myyjiä

Pitkään käyttämättömänä seisoskeleva auto on omistajalleen turha kuluerä. Jollekin toiselle sinun kulueräsi saattaa olla aarre, jota hän on pitkään etsinyt. Moni ei tiedä, että autoa ei tarvitse myydä viikko- tai kuukausitolkulla, vaan se menee kaupaksi viidessäkin päivässä ilman tinkimistä.


15.2. 16:28

Seistessään pihassa auto rapistuu, vakuutusmaksut kertyvät ja arvo laskee silmissä.

– Harvinaiset tai eksoottiset, pientä laittoa vaativat, ei-niin-halutut dieselautot sekä toisaalta taas todella yleiset perusautot voivat pahimmillaan olla myynnissä pitkiäkin aikoja, kertoo Huutokaupat.comin autojen avainasiakaspäällikkö Riku Härkönen.

– Huutokaupat.comissa myydessä näillekin autoryhmille löytyy kuitenkin nopeasti ostajat.

Keskimäärin autot myydään peräti 4 päivän sisällä. Syynä tähän on kysynnän mukaan muodostuva hinta, koko maan kattava suuri näkyvyys ja se, että autosta kilpailevat samalla viivalla sekä yksityiset ostajat että automyyjät, Riku lisää.

Huutokaupalla kohteelle oikea hinta

Maria M. Korkeakoskelta yllättyi perus-Toyotasta saamastaan hinnasta, jolla hän kuittasi uuden autonsa ostohinnan.

– Toivoin salaa saavani saman verran kuin tilalle ostamani auto maksaa, mutta realistisesti odotin siitä paljon vähemmän. Hinta kipusi huutokaupan viimeisen päivän aikana yli odotusten.

Arto S. Orivedeltä taas tietää, että hintaa ei kannata lukita näppituntumalla.

– Ajattelin kohteelle realistisen hinnan, jolla se menisi kaupaksi, mutta vanhoille autoille on vaikeaa mitään listahintaa antaa, koska silloin mennään enemmän tunteen puolelle.

Arto antoi palvelun määrittää kuplalleen markkinahinnan tunnearvon sijaan.­

Hintatasoa voi arvioida helposti, sillä päättyneet huutokauppakohteet eivät vain häviä palvelusta. Toteutuneita hintoja voi seurata kolme päivää päättymisen jälkeen. Näin tekee myös Tapio A. Alaviirteeltä, joka selvitti autonsa hintatason seuraamalla toteutuneita kauppoja vastaavista autoista.

Palvelu karsii tuntemattomat kyselijät

– Minua ahdisti ajatus siitä, että tuntemattomat ostajaehdokkaat soittelevat j a kyselevät kysymyksiä, joihin minulla ei välttämättä ole vastauksia. Oli todella helpottavaa huomata, että nykyään myös yksityishenkilön on mahdollista myydä autoja Huutokaupat.comissa. Nyt minun ei tarvinnut päivystää puhelinta kyselijöiden varalta.

Huutokaupat.comin asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ja sähköpostitse kaikissa kysymyksissä 24/7.

– Ilmoituksen laatiminen ja koko auton myynti on helvetin selkeää ja helpoksi tehty. Ainoa kanava mitä jatkossa tulen käyttämään auton myynnissä, Maria summaa.

Tarja V. Vantaalta kertoo, että Volvo C70 myytiin nopeasti ja vaivattomasti, vaikka hän ensin arveli avoauton myöhäisen myyntiajankohdan syksyllä hidastavan myyntiä.­

Enemmän ostajia on enemmän ostajia

Huutokaupat.comiin rekisteröityneet autokauppiaat myös ostavat autoja yksityisiltä myyjiltä. Luonnollisesti suurempi määrä huutajia nopeuttaa auton hinnan muodostumista.

– Nykyään autoharrastajat eivät notku pelkillä harrastefoorumeilla eivätkä ensiautoa katselevat tyydy vain lähimmän autokaupan tarjontaan, vaan kaikki mahdolliset ostajatyypit kohtaavat sivustollamme. Sivuvierailuja on kuukaudessa peräti 5,5 miljoonaa ja luku kasvaa kaiken aikaa, Riku päättää.

Jani M. Loimaalta arvelee, että Peugeot 308sw-tilafarmarin myyminen muualla olisi kestänyt ainakin kuukauden verran. Huutokaupat.comissa hän myi sen viidessä päivässä.

Kauppoja nopeuttaa ja helpottaa rehellinen myynti-ilmoitus.

– Auton saa myytyä helposti, kun muistaa kertoa rehellisesti hyvät ja huonot puolet kohteesta.

Ostajan on helpompi ymmärtää mitä on ostamassa. Kaupat sujuivat niin kuin sivusto ohjeissaan antoi ymmärtää, eli rehellisyys synnyttää turvalliset ja helpot kaupat, Arto neuvoo muitakin.

Lue lisää oman autosi myynnistä Huutokaupat.comissa!