[Mainos: Valio] Nyt on mehevää! Kokeile klassikkoherkkua oikaisten – juustoinen täyte on täydellinen - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosValio

Nyt on mehevää! Kokeile klassikkoherkkua oikaisten – juustoinen täyte on täydellinen

Olisiko tässä koko perheen uusi suosikki? Tämä jauheliharuoka palkitsee pakkaspäivänä: se on sekä tuhtia että taatusti hyvää.

Arkinen cordon bleu on takuumehevä ja ihanan helppo – ateria valmistuu hetkessä.­


4.2. 11:37

Kun talvisää pistelee poskia, tekee kotiin tullessa mieli tuhtia ja maukasta ruokaa. Ikisuosikki jauheliha taipuu moneen, ja välillä kannattaa kokeilla jotain uutta valmistustapaa. Tämä resepti on takuumehevä ja ihanan helppo – ateria valmistuu hetkessä.

Mehevä ja yksinkertainen täyte

Klassikkoruokana tunnettu cordon bleu eli sveitsinleike tehdään perinteisesti vasikanpaistista. Sen arkisessa versiossa voi hyvällä mielellä hiukkasen oikaista, mutta maistuvat peruselementit ovat tässäkin reseptissä kohdillaan: palvikinkku ja täyteläinen juusto.

Tähän ruokalajiin ei tarvitse montaa ainesosaa. Sveitsinleike jo nimenä vihjaa, että juju on juusto. Pihvin täytteessä mustapippurinen sulatejuusto on oiva vastinpari palvikinkulle. Pippurijuusto antaa juuri sopivasti särmää, mutta on silti suloisen mehevä.

Tästä ruoasta pitävät kaikki, eikä kokkailuun tuhraannu liikaa aikaa. Pihvit ehtii pyöräyttää, vaikka nälkä jo vähän kurnisi vatsassa.

Arkinen cordon bleu

4 annosta

400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %

½ tl suolaa

4 viipaletta palvikinkkua

½ pkt (à 250 g) Valio Koskenlaskija® mustapippuri -sulatejuustoa

Paistamiseen

Valio Oivariini® juoksevaa

• Jaa jauheliha neljään osaan ja taputtele leivinpaperin päällä ohuiksi levyiksi. Mausta suolalla.

• Laita levyjen keskelle puolikas viipale kinkkua (kinkku tulisi olla pienempi kuin jauhelihalevy), noin 1 cm:n paksuinen viipale Koskenlaskijaa ja toinen puolikas kinkkuviipale.

• Nostele jauhelihalevyn reunat täytteiden päälle ja muotoile pihviksi.

• Paista keskilämmöllä kannen alla rasvassa molemmin puolin noin 5 minuuttia. Anna vetäytyä 5 minuuttia.

Valio Koskenlaskija® mustapippuri – vahva vaikutus ruokaan

  • Valio Koskenlaskija sulatejuustojen historia ulottuu vuoteen 1933, jolloin Koskenlaskija lanseerattiin nykyisen kaltaisessa pakkauksessa.

  • Valio Koskenlaskija on Suomen rakastetuin sulatejuusto.

  • Koskenlaskija-sulatejuustolla saa helposti vahvan vaikutuksen ruokaan, ja muita mausteita ei parhaimmillaan tarvita. Koskenlaskija mustapippurin maku on voimakkaan mustapippurinen.

  • Mustapippuri on maailman suosituimpia mausteita, ja nyt se maustaa Suomen suosikkisulatejuustoa.

Tutustu Valio Koskenlaskija -tuoteperheeseen