[MAINOS: Vertaaensin.fi] Lainojen korkokatto jatkuu – hyödynnä väliaikainen laki ja voit säästää jopa 750 euroa vuodessa - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosVertaaensin.fi

Lainojen korkokatto jatkuu – hyödynnä väliaikainen laki ja voit säästää jopa 750 euroa vuodessa

Eduskunnan asettamaa väliaikaista kulutusluottoja koskevaa lakimuutosta on jatkettu. Lakimuutoksen myötä vakuudettomien lainojen korkokatto puolittui 20 prosentista 10 prosenttiin.


1.2. 12:41

Kulutusluottoja koskevaa lakimuutosta on nyt jatkettu, mutta korkokatto ei kuitenkaan vaikuta automaattisesti vanhojen lainojen korkoihin. Lainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa nyt, jotta pääsee hyötymään korkokatosta parhaalla mahdollisella tavalla.

Kokeile tästä ilmaiseksi Vertaaensin.fi lainojen vertailupalvelua.

Monien viime vuoden aikana otettujen lainojen korko on saattanut nousta, sillä lakimuutos edellytti edullisempia korkoja alkuun vain 31.12.2020 saakka. Uudelleen vuodenvaihteessa voimaan tullut lakimuutos ei vaikuta lainaehtoihin automaattisesti, eli se ei koske ennen vuoden alkua otettuja lainoja. Jos siis haluaa varmistua 10 % korkokaton vaikutuksesta omaan lainaan, kannattaa kilpailuttaa lainat uudestaan.

Lainojen kilpailutus vie vain muutaman minuutin ja keskimäärin asiakkaamme säästää jopa 750 euroa vuodessa!

Nyt voit hyötyä jälleen 10% korkokatosta syyskuuhun asti

Lakimuutoksella halutaan ehkäistä ja välttää koronaepidemiasta johtuvia velkaongelmia ja helpottaa taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneita. Alun perin lakimuutoksen oli tarkoitus olla voimassa vuoden 2020 loppuun, mutta nyt sitä jatketaan tämän vuoden syyskuuhun.

Näin ollen 1.1.–30.9.2021 välisenä aikana lainoista perittävä korko on korkeintaan 10 %.

Viime vuoden aikana vakuudettomien kulutusluottojen ja lainojen korkotason laskettua selkeästi moni hyödynsi lakimuutosta yhdistämällä kalliit lainat yhdeksi. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että vanhat lainat ja luottokorttimaksut maksetaan kerralla pois yhdistelylainalla.

Vertaaensin.fi auttaa vertailussa ilmaiseksi. Kokeile vertailupalvelua lainojen yhdistämiseen!

Lakimuutoksesta voivat hyötyä etenkin ne velalliset, joilla on kalliita osamaksusopimuksia, luottokorttivelkaa tai muuta vanhempaa velkaa. Rahoituksen ottaminen suoraan liikkeestä osamaksusopimuksen muodossa saattaa kuulostaa kätevältä, mutta tosiasiassa osamaksusopimusten korot voivat olla korkeita, jopa 20 prosenttia. Väliaikainen lakimuutos ei koske myöskään luottokortteja, joten luottokorttilaskusta voidaan edelleen periä suurta korkoa. Nyt kannattaa siis selvittää, kuinka paljon edullisemmaksi tulisi koota kaikki velat yhdeksi lainaksi, jonka korko on varmasti tällä hetkellä alle 10 %.

VertaaEnsin.fi auttaa hyödyntämään lakimuutoksen

VertaaEnsin.fi -palvelu kilpailuttaa puolestasi jopa 23 pankkia ja lainantarjoajaa, ja voit vertailla selkeästi lainojen kulut ennen päätöksen tekemistä. Vertailumme kautta haetut lainat ja kulutusluotot ovat nykyisen lakimuutoksen piirissä, ja niitä koskee 10 prosentin korkokatto.

Vertailupalvelu näyttää henkilökohtaiset lainatarjoukset kaikilta lainahakemuksen hyväksyneiltä pankeilta ja voit valita niistä parhaan. Palvelun käyttäminen on ilmaista ja vertailu on puolueeton.

  • VertaaEnsin.fi -palvelu on puolueeton vertailualusta, joka tarjoaa kattavan jopa 23 pankin ja rahoituslaitoksen vertailun.

  • Palvelu on ilmainen ja vertailun tekeminen kestää vain muutaman minuutin.

  • Tutustu: vertaaensin.fi