[Mainos: GVK] Käsidesipula muutti suomalaisyrityksen: ”Olemme kuin laillisia pirtukuninkaita” - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosGVK

Käsidesipula muutti suomalaisyrityksen: ”Olemme kuin laillisia pirtukuninkaita”

Maaliyritys Paraisilta otti viime keväänä suuren riskin ja ryhtyi valmistamaan vauhdilla käsidesiä. Se kannatti, sillä tämä laadukkaan käsidesin ansiosta moni paikkakuntalainen on saanut nyt töitä.

Käsidesipula muutti kertaheitolla suomalaisen maalitehtaan tuotannon.­


23.11.2020 11:50

Eräänä maaliskuisena torstaina paraislaisen maaliyritys GVK:n sisäisessä Whatsapp-ryhmässä kuohui: miten voi olla etanoli loppu Suomesta ja sitä myöten kaupoista käsidesi – juuri kun pandemia oli puhkeamaisillaan? Ihmetyksestä syntyi uusi tuote.

Seuraavan aamun henkilökuntapalaverissa toimitusjohtaja Anssi Seppinen tokaisi:

– Mitä tässä vielä ihmetellään: meillä on etanolia firmassa, joten eiköhän aleta myydä sitä!

Se oli totta, sillä raaka-aineita ja tuotantoketjukin oli valmiina. Kemiantuntemusta oli omasta takaa, ja viimeiset 20 vuotta oli voimakkaasti panostettu tuotekehitykseen. Itse asiassa kysehän olisi paluusta yrityksen juurille: GVK teki alkujaan 1940-luvulla Eau de Colognea eli kölninvettä, joka myös oli vahvaa etanolia.

Käsidesiä kauppoihin ennätysvauhdilla

Tuumasta toimeen. Myynti otti yhteyttä asiakkaisiin, ja ensimmäiset tilaukset tulivat jo samana iltana. Laboratorio valjastettiin kehitykseen ja testaukseen.

Tuotanto käynnistyi vain neljän päivän kuluttua päätöksestä, vaikka välissä oli viikonloppukin. Siitä viikon päästä oltiin palkattu 30 uutta työntekijää pyörittämään tuotantoa kolmessa vuorossa. Tuotanto jatkui ympäri vuorokauden kesäkuulle saakka, jonka jälkeen kysyntä tasaantui. Huippuaikana pystyttiin työllistämään yhteensä 40 henkilöä, mikä oli erittäin tervetullutta tilanteessa, jossa monet suomalaiset olivat lomautettuina.

– Työllistimme paljon nuoria ja väliaikaisesti lomautettuja esimerkiksi Viking Linen, Parocin ja ravintoloiden työntekijöitä sekä henkilövälitysfirman että omien verkostojemme kautta, Seppinen kertoo.

Näin syntyi käsihuuhde Geliksi GeveDesi. Siinä on 71 prosenttia etanolia, ja siihen on lisätty käsien kuivumista estäviä ainesosia, kuten glyseriiniä.

– Halusimme luoda tuotteen, joka olisi mahdollisimman turvallinen eikä kuivattaisi atooppistakaan ihoa. Hyödynsimme raaka-ainetuntemustamme muun muassa valitsemalla paksuntaja-aineeksi luonnosta saatavan, ei-allergisoivan ainesosan, joka ei jätä ihoa tahmaiseksi. Sitä käytetään itse asiassa syötävissä elintarvikkeissakin.

Tuotteessa on puhdas vilja-alkoholin tuoksu, joka haihtuu alle 10 sekunnissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, joka ei kuivata ihoa, vaan jopa hoitaa sitä, sanoo Seppinen.

Riski, joka kannatti

Käsidesituotteille on myönnetty sertifikaatit standardeille EN 13624, EN 13727, EN 1500 ja EN 14476, jotka todistavat niiden tehoavan muun muassa Bovine Corona -virukseen.

– Nyt riehuvan korona-viruksen pintarakenne on 100-prosenttisesti sama kuin Bovine Coronassa. Tämä tarkoittaa käsihuuhteellemme todistetusti erittäin vahvaa vastetta. Olemme panostaneet sertifikaatteihin isosti, sillä haluamme luoda alalle uskottavuutta ja luotettavuutta.

Yksi menestystarinan ainesosa on rohkeus:

– Uskalsimme ottaa taloudellisen riskin ja ostaa vakitoimittajiltamme isot määrät raaka-aineita. Tällä tavalla olimme askeleen edellä muita. Ostimme Altialta suuren osan heidän etanolistaan.

Käsidesiä tarvitaan

Tällä hetkellä tuotanto on kysynnän laskun myötä tasaantunut ja henkilökunta on saanut toipua vauhdikkaasta vaiheesta. Ketään ei tarvinnut ensimmäisessä vaikeassa korona-aallossa lomauttaa, ja tulevaisuus näyttää valoisalta nytkin. Kausityöntekijöistä yksi jäi vakituiseksikin, ja tällä hetkellä käsidesin kysyntä näyttää taas olevan kasvusuunnassa.

– Työyhteisömme on ylpeä siitä, että pystyimme tuomaan kauppoihin Keskon kautta edullista, kotimaista käsidesiä todella nopeasti. Olemme tulleet jäädäksemme tähän bisnekseen, jota haluamme myös edelleen kehittää ja innovoida.

Nauvolainen toimitusjohtaja naurahtaa:

– Olemme kuin saariston legendaarisia pirtukuninkaita – tosin laillisia sellaisia!

Kotimaista ja turvallista

Geliksi GeveDesi

  • GVK:n koronakeväänä kehittämä käsihuuhde.

  • Ihoystävällinen vegaaniglyseriiniä sisältävä käsihuuhde, joka hoitaa kuivuvat kädet ja pitää ihon parempana kuin useimmat markkinoilla olevat tuotteet.

  • Puhdistaa kädet turvallisesti viruksista, sienistä ja bakteereista (standardit EN 13624, EN 13727, EN 1500, EN 14476).

  • Saatavilla kaupoista sekä yrityksen nettisivuilta suoratoimituksena.

Tutustu käsidesituotteisiin

GVK

  • Suomalainen maalialan yritys, joka perustettiin vuonna 1946 nimellä Oy La Purete Ab. Ensimmäisiä tuotteita olivat ihonhoitotuotteet, kuten Eau de Cologne ja muut tuoksutuotteet, käsibalsami, ihovoiteet ja deodorantti.

  • Sijaitsee Paraisilla ja työllistää vakituisesti 17 henkilöä.

  • Tuoteryhmiä ovat ulkomaalit, sisämaalit, teollisuusmaalit sekä desinfiointi- ja hygieniatuotteet.

  • GVK:n uutuustuote on sisämaali Inline Sensitive 7, joka on täysin allergisoimaton ja Suomen turvallisin sisämaali. Se sopii astmaatikoille, allergikoille ja herkkäihoisille. Ei sisällä mitään säilöntäaineita. Eurofins Expert Service raportti s-05826-18/1.

Tutustu