[Mainos K-Citymarket Kupittaa] Tässä kaupassa siivutuskone käy kuumana – tuore ja paikan päällä käsitelty liha kiinnostaa - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosK-Citymarket Kupittaa

Tässä kaupassa siivutuskone käy kuumana – tuore ja paikan päällä käsitelty liha kiinnostaa

Perinteiset lihatiskit ovat vähenemään päin, mutta Kupittaan K-Citymarketissa siivutuskone viipaloi tuoretta kinkkua kymmeniä kiloja päivässä.

Kupittaan K-Citymarketissa kaikki palvelutiskit ovat avoinna myös sunnuntaisin. Sunnuntaista on tullut iso kauppapäivä.­


13.10.2020 10:47

– Meillä moni asiakas arvostaa sitä, että saa tuotteet tuoreena mukaansa, sanoo yli 30 vuotta kauppiaana toiminut Hannu Aaltonen.

Heinäkuusta alkaen Kupittaan Citymarketissa on toiminut Kivikylän palvelutiski, josta löytyy kaikenlaisiin lihatuotteisiin liittyvä tieto sekä osaaminen. Kysyntää onkin avaamisen jälkeen riittänyt – esimerkiksi paikan päällä siivutettua kinkkua menee kymmeniä kiloja päivässä.

–  Erityisesti Kivikylän nakit ovat olleet asiakkaiden suosiossa, mutta Kivikylän koko tarinahan on itseasiassa lähtenyt juuri tuosta kinkusta, Aaltonen sanoo.

Saunasta se kaikki alkoi

–  Kivikylä perustettiin virallisesti vuonna 1995, mutta jo sitä ennen perustaja Jari Laihonen palvasi kyläläisten kinkkuja pihasaunassa, kertoo Pasi Haanpää, joka vastaa Kivikylän lihatiskien toiminnasta.

Kivikylän tunnetuin tuote on edelleen saunapalvi, mutta valikoima on vuosien varrella laajentunut makkaroihin, nakkeihin, einespihveihin ja -pyöryköihin, laadukkaita tuorelihatuotteita unohtamatta. Kupittaan palvelupiste painottuu viimeksi mainittuihin.

–  Meiltä saa kaikkea soppalihasta leikkeisiin ja hienoimpiin pihveihin, jotka leikataan paikan päällä. Jos jotain ei juuri sillä hetkellä ole, se tulee tilaamalla, Haanpää kertoo ja mainitsee, että auto kulkee tehtaalta myymälään päivittäin.

Kaikki Kivikylän liha on lähellä tuotettua. Se tulee lounaissuomalaisilta, huolella hoidetuilta pientiloilta, joiden isännät ja emännät ovat Kivikylän tekijöille tuttuja. Omat lähikyydit varmistavat korkean laadun myös karjan kuljetusvaiheessa.

–  Paikallinen lähiruoka on parasta mahdollista, sanoo Haanpää.

Lähiruoka ja -tuotanto kiinnostaa myös Kupittaan K-Citymarketin asiakkaita.

– Sanoisin, että nykyään monelle meidän asiakkaalle on vielä luomuakin tärkeämpää se, että ruoka on lähellä tuotettua, sanoo kauppias Aaltonen.

 

Sunnuntait suuressa suosiossa

Kupittaan K-Citymarketin palvelutiskit ovat avoinna viikon jokaisena päivänä, myös sunnuntaisin. Asiakkaita palvelevat tuolloin kaupan oma palvelu- ja kalatiski, Salosen leipomon leipomopiste, pizzapiste il Mulino, vietnamilaista ruokaa tarjoava Yoko Tai, sushikeittiö sekä tietysti myös Kivikylän lihatietäjät.

Aaltonen sanookin, että sunnuntai on erinomaisen vilkas kauppapäivä.

–  Sunnuntai voi nykyään olla asiakasmäärältään jopa isompi kuin maanantai tai tiistai, hän kertoo.

Hän arvelee muutoksen johtuvan siitä, että ihmisillä on sunnuntaisin aikaa hoitaa asioita ja valmistautua tulevaan viikkoon. Myös Kivikylän tiskillä on ehditty huomaamaan viikonloppujen vilske.

–  Viikonloppuisin meillä onkin yleensä aina jotain pientä ekstraa tarjolla, kun ihmisillä on aikaa panostaa ruoanlaittoon ja yhdessäoloon, Pasi Haanpää sanoo.

Mestaritason vinkit kotiin

Kauppias Aaltonen kehaisee Kivikylän väen olevan iloisia ja asiastaan innostuneita.

–  Kyllä sen sieltä tiskin toiselta puolelta asiakkaana huomaa, että on osaavat ja innokkaat kaverit asialla, hän sanoo.

Lihatieteen taitajat ovatkin Kivikylän itse kouluttamia myyjiä, jotka ovat taustaltaan esimerkiksi kokkeja tai lihamestareita.

–  Jos asiakas ei esimerkiksi ole aivan varma siitä, mitä tai miten jotain laittaisi, meiltä saa aina ohjeen mukaan tai teemme tarvittaessa erikoisempaa leikkuuta. Haluamme palvella asiakasta, siitä se kaikki lähtee, Haanpää summaa.

– Kaikki Kivikylän liha tulee lounaissuomalaisilta, huolella hoidetuilta pientiloilta, joiden isännät ja emännät ovat Kivikylän tekijöille tuttuja, sanoo Pasi Haanpää.­