MAINOS

MAINOS – Omax

Sisko ja sen veljet sen tietävät – Tässä on helpoin tapa myydä ja ostaa auto

Julkaistu:

Omaxilla auton myynnin helppous on hiottu huippuunsa. Parhaimmillaan auto on myyty vartissa.
Arttu Ahonen katsoi vaimonsa valokuvaavan siistejä, käytettyjä vauvan vaatteita nettimyyntiin, ja siitä se idea sitten lähti. Hän perusti yrityksen, jonka avulla käytettyjen, siistien autojen kauppa käy netissä sutjakkaammin kuin koskaan ennen.

Suomessa ostettiin viime vuonna noin 625 000 käytettyä henkilöautoa ja uusia noin 115 000. Vuosi oli normaali: Käytettyjä autoja myydään maassamme vuosittain huomattavasti enemmän kuin uusia, yli viisinkertainen määrä uusiin verrattuna.

Tähän on hyvä syy.

– Käytetyn auton ostaminen on järkikauppa. Se tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin uuden hankkiminen. Uuden kun ostaa, niin hinnasta on tippunut tonneja pois jo, kun ajaa auton ulos pihasta, tuumaa Nette Ahola, pirkanmaalaisen Omax-autoliikkeen yksi omistajista.

Omaxilla omintakeinen konsepti

Tampereen kupeessa Lempäälässä, Ideaparkin naapurissa sijaitsee Realpark, oikea autonostajan ja -myyjän herkkukortteli. Siellä on autoliikkeitä joka lähtöön. Omax erottuu joukosta omintakeisella liiketoimintaideallaan. Se tarjoaa uudenlaisen, nykyaikaisen vaihtoehdon.

– Meille kannattaa tuoda auto myyntiin, oli sitten ostamassa seuraavaa autoa meiltä tai jostain muualta tai vaikka luopumassa autosta kokonaan. Auton saa myytyä kauttamme vaivattomasti ja tehokkaasti. Pystymme tarjoamaan ostajalle järkevän rahoituksen ja ottamaan autoja vaihdossa. En näe mitään hyvää syytä myydä autoja itse, Ahola toteaa.

Omaxin myyntipalvelu hoitaa koko myynnin alusta loppuun saakka – ja koko helahoito maksaa autonmyyjälle ainoastaan 149 euroa. Kaikki hoituu yhdellä tapaamisella.

Näin se homma etenee

Auton myyntiprosessista voit lukea täältä. Se menee pääpiirteittäin näin:

Omaxilla Lempäälässä asiantuntija koeajaa auton ja tarkastaa sen huoltohistorian ja taustat tarkoin läpi yhdessä autonomistajan kanssa. Näin kaikki on selkeää, läpinäkyvää ja luotettavaa kaikille osapuolille.

Autolle sovitaan yhdessä pyyntihinta senhetkisten markkinoiden mukaan sekä se osuus, jonka asiakas autostaan saa.

Kun kaikki yksityiskohdat on käyty autonomistajan kanssa läpi, tehdään samalta istumalta kirjallinen sopimus ja sen jälkeen auto lähtee vauhdilla myyntiputkeen. Auton ottaa käsittelyynsä hallivastaava Marko Vahlberg. Hän pesee ja puunaa sen priimakuntoon.

Puunatusta autosta otetaan Omaxilla laadukkaat kuvat, jotka ladataan välittömästi Omaxin nettisivuille ja suurimpiin myyntikanaviin netissä. Myyntiä vauhditetaan joskus myös muin markkinointikeinoin kuten somepostauksin, kampanjoin ja ilmoituksin.

Kun auto on myyty, sen myyntipalveluun tuonut saa siitä koko sovitun summan itselleen. 149 euron hinta palvelulle kaikkineen: tulotarkastuksineen, pesuineen, valokuvaamisineen, sopimusjärjestelyineen, on ihan nimellinen.

– Keskimääräinen myyntiaika on muutama viikko. Joskus menee tietysti pidempään. Ennätys on, kun auto myytiin varttitunnissa siitä, kun se oli laitettu myyntiin, Nette Ahola kertoo.

Kaiken lisäksi autonmyyjä saa halutessaan pitää autonsa ja ajaa sillä myymiseen asti. Auto pyydetään paikalle, kun potentiaalinen asiakas haluaa sen Omaxilla nähdä, ja jos auto ei mene kerralla kaupaksi, se pestään ja kiillotetaan aina uudelleen jokaista näyttöä varten.

Reilu ja luotettava kauppa sekä myyjälle että ostajalle

– Tämä palvelu on otettu tosi tyytyväisenä vastaan. Liikevaihtomme on muutamassa vuodessa kasvanut vauhdilla. Auton myynti on hankalaa ja aikaavievää työtä, jos sen yrittää tehdä itse. Jo pelkästään järkevä hinnoittelu vaatii asiantuntemusta. Niinpä moni tuo autonsa suoraan meidän myyntipalveluumme, kun tietää, että me hoidamme koko prosessin ammattitaidolla heidän puolestaan.

Yksi syy tuoda auto Omaxille myyntiin on saada siitä markkinoiden mukainen, hyvä hinta. Omax on perheyritys, sen omistavat perustaja Arttu Ahonen yhdessä veljensä Santtu Ahosen ja siskonsa Nette Aholan kanssa. Omistajien intressit ovat yhteneväiset auton heidän myyntipalveluunsa tuovan kanssa: saada autosta markkinoiden mukainen, oikeudenmukainen ja järkevä hinta.

Samoin autoa Omaxista ostava tietää saavansa rahoilleen luotettavaa, hyvää vastinetta. Hän tietää, että Omaxiin myyntiin tuodut autot ovat kaikki asiantuntijoiden tulotarkastamia ja ostaja saa autolle kuluttajansuojan.

– Myyntipalveluumme tuodaan autoja enimmäkseen Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä, ja niitä ostetaan ihan kaikkialle Suomeen. Asiakkaat kokevat kätevänä myös sen, että kun meiltä ostaa auton, sen saa halutessaan kuljetuksena kotiovelle, vaikka Lappiin saakka. Eikä siitä edes veloiteta erikseen.

Löydätkö täältä Omax auton?

Omaxilla myydään kaikkia automerkkejä ja kaiken hintaisia autoja. Tyypillisimmät hinnat ovat 5000–25 000 euroa, mutta kaikkea on, tonnin autosta Teslaan.

Katso mitä Omaxissa on myynnissä juuri nyt: https://omax.fi/myytavat-autot/
MAINOS – Omax

MAINOS