MAINOS

MAINOS – Rahalaitos

Kulutusluottojen korkokatto putosi kymmeneen prosenttiin – Toimi näin ja voit säästää lainakuluissa

Julkaistu:

Vakuudettomien lainojen korkokatto muuttui toisen kerran vuoden sisällä. Kulutusluottojen korkotaso laskee loppuvuoden osalta huomattavasti. Lue miten kannattaa toimia, jos sinulla on vanhoja lainoja.
Heinäkuun alusta tuli voimaan uusi korkolaki, joka rajoittaa väliaikaisesti vakuudettomien lainojen nimelliskoron maksimissaan kymmeneen prosenttiin. Korkokatto on määräaikainen ja voimassa vuoden 2020 loppuun ja se koskee niin uusia lainoja kuin uusia nostoja liittyen voimassa oleviin jatkuviin lainasopimuksiin. Vuoden 2021 alusta korot palaavat lainasopimuksen mukaiselle tasolle.

Nyt jokaisen kannattaa varmistaa, että aiemmin otetut lainat ovat kilpailukykyisesti hinnoiteltu. Tämä onnistuu helposti ja nopeasti kilpailuttamalla vanhat lainat Suomen johtavan lainanvälittäjän Rahalaitoksen avulla.

Lainantarjoajien välillä on yllättävän suuria eroja lainakorkojen ja muiden lainanhoitoon liittyvien kulujen välillä. Lainanhakijan on usein työläs itse selvittää, mistä lainaa kannattaa hakea. Sen takia moni suomalainen maksaa tälläkin hetkellä lainoistaan enemmän kuin tarvitsisi.

Heinäkuun alussa voimaan astuneen vakuudettomien lainojen korkoja säännöstelevän lain mukaan lainojen nimelliskorko ei saa ylittää 10 prosenttia vuoden 2020 osalta. Lainan muiden kulujen yläraja pysyy entisellään 150 eurossa vuodessa.

Ennen lakimuutosta myönnettyjen lainojen ehtoihin lakimuutos ei vaikuta. Jos sinulla on tällä hetkellä vakuudettomia kulutusluottoja, on tärkeä tarkistaa niiden korot ja tarvittaessa kilpailuttaa ne uuden lain ja edullisempien lainaehtojen mukaisiksi.

Kokeile Rahalaitoksen kilpailutuspalvelua – ja katso millaiset korot sinä saat korkolain uudistuttua.

Näin varmistat, ettet maksa liikaa korkoja

Rahalaitos kilpailuttaa lainasi turvallisesti 25 pankilla ja lainantarjoajalla, joiden kanssa se tekee yhteistyötä. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi hakemus Rahalaitoksen sivuilla ja Rahalaitos kilpailuttaa lainatarjoukset kumppaneillaan. Hakemuksen lähettäminen ei sido mihinkään, vaan voit rauhassa katsoa, millaisia tarjouksia saat, ja päättää sitten, hyväksytkö tarjouksen.

Kilpailuttaminen kannattaa, vaikka vanhojen lainojesi korot olisivatkin alle lain määräämän 10 prosentin. On täysin mahdollista, että löydät silti paremman tarjouksen Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta. Kilpailuttamisen avulla on mahdollista säästää kymmeniä, jopa satoja euroja kuukaudessa.

Maksa kalliit lainat pois yhdistelylainalla

Jos sinulla on useita kulutusluottoja, tai jos niiden rinnalla on esimerkiksi luottokorttivelkoja, voi kilpailuttamisen yhteydessä hakea myös niiden yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Korko on usein suhteessa matalampi, kun lainoja on vain yksi. Myös lainanhoitokulut ovat tietysti yhdessä lainassa pienemmät kuin useassa.

Nyt voimaan tullut korkokatto ei koske luottokorttien ja osamaksujen korkoja. Kannattaa myös tarkastaa nykyisten luottokorttien saldot ja korot ja maksaa nekin pois samassa yhteydessä, jos korko ylittää yhdistelylainan korkotason.

Kilpailuta lainasi Rahalaitoksella – se vie vain muutaman minuutin eikä maksa mitään.

MAINOS – Rahalaitos

MAINOS