MAINOS

MAINOS – Zalando

Koululaisten kotona alkaa kuhina – muista nämä asiat, kun syyslukukausi starttaa!

Julkaistu:

Tiesitkö, että sopivassa repussa on oltava muitakin ominaisuuksia kuin trendikäs ulkonäkö, tai että ”iskälenkkarit” löytyvät nyt yhä useamman koululaisen jalasta? Kokosimme lasten ja nuorten vanhemmille arkea helpottavan vinkkilistan.
Elokuun alku on sopiva aika päivittää koululaisen vaatekaappi ja tarkistaa, että kaikki tarvittavat varusteet löytyvät ja ovat hyvässä käyttökunnossa. Nappaa artikkelista vinkit siihen, mitä kouluun valmistautuessa kannattaa muistaa. Testistä saat lisää vinkkejä syksyn pukeutumiseen ja trendeihin.

Hanki ja huolla oikein

1. Jalan ja kengän koko on hyvä tarkistaa aika ajoin. Lapsen jalka kasvaa usein pyrähdyksittäin ja joskus paljonkin kerralla. Kumisaappaissa ja talvikengissä käyntivaraa tulisi olla 1,5-2 senttiä, perusjalkineissa riittää noin sentti. Kannattaa mitata lapsen jalka piirtämällä se lattialla seisten paperille ja verrata jalkaterän pituutta kenkävalmistajan ilmoittamaan sisämittaan. Tutustu tennareihin.

2. Tutustu vaatteen hoito-ohjeeseen jo ennen ostopäätöstä – arkikäytössä vaatteiden on hyvä olla vaivattomasti huollettavia, sillä perhearjessa kiireitä riittää muutenkin. Zalandon verkkokaupassa näet vaatteen lisätiedoissa myös sen pesuohjeen.

Vinkit jatkuvat testin alapuolella.3. Ulkovaatteessa on tietysti tärkeää, että se pitää vettä. Etenkin perheen pienimmät rakastavat sadesäätä ja kuralammikoita. Jotta myös varpaat pysyvät kuivina, kannattaa kenkien ulkopinnoilla käyttää vedenpitävyyttä lisäävää suojasuihketta, jos jalkineet eivät ole valmiiksi vedenpitävää materiaalia. Tutustu joka sään vaatteisiin.

4. Nimikoi vaatteet. Pikkulapset eivät aina tunnista omia vaatteitaan koulussa tai päiväkodissa. Yksinkertaisimmillaan lappu on teippi, johon lapsen nimi on kirjoitettu. Myös erityisiä nimilappuja kuvalla varustettuna saa tilattua netistä.

5. Ota lapsen mielipide huomioon, kun valitsette hänelle uusia vaatteita. Lapsen ja koululaisen omia mieltymyksiä tyylin suhteen ei kannata väheksyä – toiset tietävät jo hyvinkin nuorena, miten haluavat pukeutua. Myös kavereiden pukeutuminen vaikuttaa. Jotta valinnat ovat mieleisiä, vaatteet on hyvä hankkia lapsen kanssa yhdessä katsellen ja sovittaen. Pipo pysyy paljon paremmin päässä, kun se on itse valittu. Ja aikuisten puolella jylläävät lenkkaritrendit näkyvät myös lasten ja nuorten jalkineissa, joten paksupohjaiset iskälenkkarit ovatkin syksyllä nappivalinta. Tutustu kouluvaatteisiin.

6. Materiaalilla on väliä! Uusia hankintoja tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota vaatteen laatuun, sillä kehnosti valmistettu vaate takaa, että ostoksille joutuu palaamaan pian uudestaan. Kestäviä ja laadukkaita lastenvaatteita on myös helppo laittaa kiertoon kirppareilla ja someryhmissä.

7.
Muista myös liikuntavaatteet. Välituntien pihapeleihin ja ulkoliikuntatunneille sopivien varusteiden lisäksi koululainen tarvitsee sopivat sisäliikuntavaatteet sekä pyyhkeen. Tutustu urheiluvaatteisiin.

8. Älä osta liian isoa reppua pienelle koululaiselle. Repun tulee sopia kantajalleen, jolloin se on selälle ergonominen ja tukeva. Säädä olkahihnat niin, ettei reppu ulotu pepun päälle. Taskujen on hyvä olla vetoketjulliset ja helposti suljettavat, niin tavarat pysyvät tallessa. Jos repussa itsessään ei ole heijastinta, kiinnitä siihen sellainen. Tutustu reppuihin.

>> Anna palautetta lukemastasi sisällöstä ja osallistu samalla lahjakortin arvontaan!

Vaatekauppa olohuoneessasi

MAINOS – Zalando

MAINOS