MAINOS

MAINOS Honkarakenne

Suosikkijuontaja toteuttaa asumisen unelmaa, johon ei aiemmin uskonut – ”Ollaan tästä aivan fiiliksissä”

rac

Julkaistu:

Juuso Mäkilähde perheineen koeasui Honkarakenteen taloa Tuusulan asuntomessualueella. Modernissa hirsirakennuksessa yllätti sen avara kodikkuus.
Hämärä kelohonkapirtti tunturimaisemassa. Sellaisen juontaja Juuso Mäkilähde aiemmin mielessään näki ajatellessaan hirsitaloa.

”Moderniin hirsirakentamiseen tutustuminen on ollut silmiä avaava kokemus”, Mäkilähde sanoo nyt.

”Hirsi taipuu palvelemaan puhdaslinjaista arkkitehtuuria ja sopii myös kaupunkiympäristöön.”

Mäkilähteen nelihenkinen perhe koeasui Tuusulan asuntomessualueelle noussutta Honkarakenteen Honka Huomen -taloa heinäkuussa yhden viikonlopun ajan.

”Pidän siitä, että puu näkyy ja on talossa vahvasti läsnä”, toteaa Mäkilähde, joka viehättyi myös talon sisällä käytetyistä kookkaista lasielementeistä.

”Vau-efekti tuli jo sisään astuessa. Keittiö ja olohuone olivat isoa, yhtenäistä tilaa. Tilan tuntua ja korkeutta riitti”, hän kuvailee.


Turvallinen valinta lapsiperheelle

Mäkilähde oli pitkään tyytyväinen kerrostaloasuja, jota omakoti-idylli ei kiinnostanut. Kun perheeseen syntyi ensin yksi lapsi ja sitten toinen, mieli ja asumisen toiveet muuttuivat.

”Lasten myötä aloimme kaivata enemmän tilaa ja varsinkin omaa pihaa, jolla lapset voisivat leikkiä”, Mäkilähde kertoo.

Perheen taloprojektia on hiljalleen edistetty muutaman viime vuoden aikana. Rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan tulevana syksynä.

”Projektin edetessä tykästyin koko ajan enemmän ajatukseen hirsitalosta ja sellainen meille rakentuukin”, sanoo Mäkilähde.

”Hirsi on hyvä materiaali, jonka ominaisuuksia arvostan: se on kotimainen, ekologinen ja erinomainen valinta myös sisäilman kannalta”, Mäkilähde luettelee.

Huolella rakennettu hirsitalo on tiivis, mutta hengittävä. Hirsi tasaa luontaisesti ilmankosteutta, jolloin esimerkiksi homeille ei synny suotuisia olosuhteita. Sisäilman laatu pysyy näin jatkuvasti hyvänä ja kotona on aina helppo hengittää.

”Terveyttä ajatellen hirsi tuntuu turvalliselta valinnalta”, toteaa Mäkilähde.

”Vanhempana tämä on minulle erityisen tärkeää.”


Älytalo tekee elämästä helpompaa

Mäkilähde kiittelee kotoisuutta ja lämpöä, joka talosta testiviikonlopun aikana välittyi.

”Ollaan puolison kanssa nyt entistä enemmän fiiliksissä hirsitalosta”, hän sanoo.

Honka Huomen on varustettu modernilla talotekniikkajärjestelmällä. Varsinkin perheen nuorimmaiseen sen ominaisuudet tekivät suuren vaikutuksen.

”Kaksivuotias löysi heti kosketusnäppäimet, joilla ohjataan talon valaistusta ja lämpötiloja. Niitä piti sitten testata joka huoneessa”, nauraa Mäkilähde.

Älytalotekniikka kiehtoo myös Mäkilähdettä itseään. Hän kertoo tutustuneensa aiheeseen viime aikoina hyvinkin paljon.

”Moni pitää tätä vaikeana ja teknisenä asiana, mutta loppujen lopuksi älykodin tavoitteena on yksinkertaisesti helpottaa ihmisen elämää”, hän sanoo.

”Se tuo mukavuutta ja turvallisuutta, sekä lisää myös kodin ekologisuutta säästäen esimerkiksi sähköä.”


Ekologista asumista, unelmista tinkimättä

Ekologisuus on Mäkilähteen perheelle tärkeä arvo. Hän uskoo sen kiinnostavan monia muitakin.

”Ympäristöystävällisyys on varmasti yksi kulma myös hirsitalojen kasvavan suosion takana”, sanoo Mäkilähde.

Jokainen toteuttaa asumisessa omia, henkilökohtaisia haaveitaan. Mäkilähde kuitenkin muistuttaa, että unelmat ja ekologisuus eivät sulje toisiaan pois, sillä materiaalivalinnoilla ja talotekniikalla pystyy vaikuttamaan valtavasti.

”Pidän esimerkiksi ajatuksesta, että hirsitalon hiilijalanjälki eli hirsijalanjälki ei vaadi hyvitystä, mutta talon ulkonäöstä ja toiminnoista ei tarvitse niistäkään tinkiä.”

Koe Honka Huomen ja kokeile virtuaaliesittelyä.
MAINOS Honkarakenne

MAINOS