MAINOS

MAINOS Zmarta

Kulutusluottoihin tuli juuri nyt merkittävä lakimuutos – pienellä vaivalla voi saada isoja säästöjä

Julkaistu:

Kulutusluottojen, pikavippien ja vakuudettomien lainojen korkotasoa laskettiin väliaikaisesti suomalaisten kuluttajien etujen suojelemiseksi. Katso, miten muutos kannattaa hyödyntää – se näkyy suoraan kukkarossa.
Uusi lakimuutos mahdollistaa, että kulutusluottojen korkokatto voi olla korkeintaan 10 prosenttia 1. heinäkuuta alkaen aina vuoden loppuun asti, mikä alentaa korkotasoa huomattavasti aiempaan tilanteeseen nähden.

Kulutusluottoja makselevien kuluttajien on kuitenkin erittäin tärkeää toimia itse. Jo olemassa olevat lainat noudattavat vanhaa korkotasoa, joten asiakkaan tulee itse hakea uusi laina, jolla hän maksaa vanhan ja kalliimman lainan pois. Tämä tuli monille asiakkaille yllätyksenä myös syyskuussa 2019, jolloin korkolaki muuttui edellisen kerran.

– Useat asiakkaat luulivat, että alempi korkotaso olisi päivittynyt lainaan automaattisesti. Heille tämä asia tuli yllätyksenä, minkä johdosta he maksoivat korkeampaa korkoa kuin heidän olisi lain mukaan tarvinnut, Zmartan kokenut asiakasneuvoja Lotta kertoo.

Kokeile nyt Zmartan lainavertailua ja päivitä lainat uuden korkolain mukaiselle tasolle!

Älä maksa turhaan suuria lainakuluja

Lainan saa maksaa pois milloin tahansa. Pieni vaivannäkö voi siis tulla korkokulujen säästöissä erittäin merkittäväksi, jotta pääsee kalliista lainoista eroon. Lainahakemuksen täyttämiseen Zmartalla menee pari minuuttia.

Jo 10 prosentin ja 20 prosentin korkokulujen välillä on suuri ero etenkin tuhansien – tai kymmenien tuhansien eurojen – suuruisista lainoista puhuttaessa. Kuluttajilla on vielä maksussa myös vanhoja pikavippejä, joissa voi olla jopa satojen prosenttien korko, joten korkoja voi maksaa liikaa laissa määritettyyn tasoon nähden. Lainoja päivittämällä välttyy maksamasta turhia korkokuluja.

Päivitä nyt korkokulusi Zmartalla tästä!

Tutki tarkasti osamaksujen ja luottokorttien kulut

Huomionarvoinen seikka on, että uusi lakimuutos rajaa pois muun muassa osamaksut ja luottokortit, ja niissä korko voi jatkossakin olla yli 10 prosenttia. Näin ollen korko voi niissä olla vakuudettomia kulutusluottoja kalliimpi, joten huolellinen vertailu kannattaa.

Nyt on siis erittäin tärkeää läpikäydä huolellisesti omien luottokorttivelkojen ja osamaksujen kulut, sillä kulutusluotto voi uuden lakimuutoksen johdosta tulla kuluiltaan edullisemmaksi.

Siirry Zmartalle vertailemaan lainasi tästä!
MAINOS Zmarta

MAINOS